Meteorologin ilmoittaessa lähipäiville matalapainetta eli sadetta, ei ole tarpeen kuitenkaan painaa omaa mielialaa matalalle. Mukavaa tekemistä löytyy aina sadepäivien ratoksi. Lue alta muutama vinkki aktiviteeteistä, joihin aurinkoisena ulkoilupäivänä ei ehkä tulisi keskityttyä, mutta sadepäivä tarjoaa siihen oivan tilaisuuden.

Nauti nettiviihteestä ilman omantunnontuskia

Sadepäivän käyttäminen suoratoistopalveluiden ja nettiviihteen äärellä lienee yksi suosituimpia tapoja odotella sateen loppumista. Jos pelkkä sohvalöhöily tv-sarjoja katsellen tuntuu tylsältä, on aika siirtyä nettipelien ääreen.

Viihdepelien tarjonta netissä kattaa kaikenlaiset mieltymykset. Pasianssin pelaaminen on ollut yksi suosituimpia pelejä suomalaisten keskuudessa, mutta pelisivustot tarjoavat runsaasti erilaisia muitakin pelejä pelattavaksi täysin ilmaiseksi. Otto on yksi suosituimmista sivuista, jonka parissa voi kokeilla lukuisia pelejä leikkirahalla pelaten. Voit viettää aikaa netin erilaisten viihdepalveluiden äärellä niin pitkään kuin sinusta itsestäsi tuntuu, eikä siitä kannata potea huonoa omatuntoa. Netin tarjoamat viihdepalvelut ovat mukava piriste harmaana sadepäivänä.

Nauti sateessa ulkoilusta

Mikäpä olisi parempaa tekemistä sadepäivänä kuin nauttia sateesta ja kokea raikkaat sadepisarat kasvoillaan ulkoillessaan sateessa. Vedenkestävät ulkoiluvaatteet on hankittu sitä varten, että myös sateella voidaan lähteä ulos kaupungille tai luontoon. Oma lähiympäristö avautuu uudella tavalla liikkuessaan kumisaappaissa suurimpia lätäköitä vältellen. Ota ilo irti virkistävästä luonnon tarjoamasta ilmaisesta suihkusta.

Saunan laittaminen lämpiämään ennen sateessa ulkoilua voi olla hyvä idea, sillä viilentävän sadelenkin päälle lämmin sauna tuntuu tavallistakin rentouttavammalta.

Lautapelit esiin

Klassiset lautapelit keräävät liian usein pölyä kaapin nurkassa. Sateen ropina luo täydellisen taustamusiikin koko perheen lautapelipäivälle. Milloin viimeksi pelasitte koko porukan kesken Afrikan tähteä, Monopolia, Aliasta tai muuta useamman pelaajan lautapeliä? Sadepäivä tarjoaa hyvän tilaisuuden yhteiseen hetkeen hauskan lautapelin parissa.

Kodin siivous- ja huoltopäivä

Harmaan sateinen päivä tarjoaa oivan tilaisuuden perusteellisen siivouksen tekemiseen sisätiloissa. Joskaan mattoja ei voi kantaa ulos puhdistettaviksi, onnistuu hyllypintojen pyyhkiminen ja niiden hankalien nurkkien puhdistus huonekalujen takaa. Ikkunoiden pesu sisäpuolelta samalla kun katselee luonnon suorittamaa ikkunoiden ulkopuolista pesua, on mitä mainioin tapa viettää sadepäivää.

Siivouksen ohella, tai oikeastaan ennen siivousta kannattaa vihdoin liimata se repsottava jalkalista kunnolla kiinni ja tehdä muitakin pitkään sopivaa hetkeä odottaneita kodin pienkunnostustöitä. Muista kuitenkin jättää vaativat remontit, kuten sähkötyöt ammattilaisten hoidettavaksi ettet aiheuta lisävahinkoja tai suoranaisia vaaratilanteita. Sadepäivänä kannattaa nikkaroida kodin helppoja ja pieniä kunnostustöitä.

Hemmottele itseäsi

Aiemmin mainitun suoratoistopalveluiden ja nettipelien lisäksi sadepäivä tarjoaa oivan tilaisuuden myös itsensä hemmotteluun esimerkiksi jalkakylvyn tai ihonhoidon muodossa. Mukavan asennon ottaminen lepotuolissa ja sen hyllyssä pitkään avaamista odottaneen mielenkiintoisen kirjan lukeminen saavat niin ikään sadepäivän kulumaan liiankin nopeasti.

Sateen harmauteen on turha tuskastua, vaan sadepäivänä voi saada paljon asioita aikaan tai vain ladata akkuja seuraavaa päivää varten. Muista, että lopulta sateen jälkeen paistaa aina aurinko!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat