Suuria kuvia voi hyödyntää monipuolisesti niin yksityiselämässä kuin liike-elämässä. Olipa kyse sitten vaikka omien lomakuvien suurentamisesta ja printtaamisesta tai esimerkiksi markkinointikuvien tai -julisteiden tulostamisesta.

Oli tarve mikä tahansa, ennen kuvien suurentamista ja tulostamista on hyvä ottaa huomioon muutama asia. Kuvien tai tulostusprosessin tekninen puoli saattaa alkuun säikäyttää, mutta ei huolta, näillä vinkeillä varmistat laadukkaan lopputuloksen.

Pixelit

Mitkä ihmeet pixelit ja montako niitä on? Kuvien pixeleiden määrä kertoo sinulle, kuinka suureksi voit käytännössä kuvasi suurentaa. Pixeleistä puhuttaessa käytetään lyhennettä PPI eli ”pixels per inch”. Se kertoo sinulle kuinka monta pixeliä kuvassa havaitaan tuumaa kohti.

Tulostettaessa puhutaan taas DPI:stä eli ”dots per inch”. Se taas kertoo, kuinka monta pistettä tulostin muodostaa tuumalle.

Hyvänä muistisääntönä voi pitää: mitä suurempi tuloste, sitä pienemmällä DPI:llä pärjää”. Isoja mainostauluja katsellaan yleensä kauempaa, jolloin tuumaa kohden pärjää pienemmällä pistemäärällä. Kun tulosteen koko pienenee, samalla tuumaa kohden vaadittavien pisteiden määrä kasvaa. Suurissa tulosteissa 100 DPI on riittävä, kun taas pienemmissä vähintään 300 DPI on tarvittava määrä hyvän laadun varmistamiseksi.

Käytännössä kuitenkin mitä suuremman tulosteen haluaa, sitä suurempi myös kuvan pixelimäärän tulee olla, jotta kuva pysyy terävänä, eikä muutu suurentaessa epätarkaksi.

Millä sitten tarkistat oman kuvasi suuruuden? Eri laitteilla se sujuu hieman eri tavoin, mutta yleensä kuvaa klikkaamalla saa auki kuvan infon, joka kertoo kuvan koon. Puhelimella otetut kuvat eivät automaattisesti ole liian pieniä suurennuksiin, vaan myös niitä pystyy suurentamaan ja tulostamaan. Kuvan kokoa ja pixeleiden määrää pystyy myös manuaalisesti muokkaamaan, jotta saat sen vastaamaan suurennustarpeita.

Miten tulostus käytännössä toimii?

Tulostusvaiheeseen löytyy muutamia eri vaihtoehtoja. Tulostamassa voi toki käydä suoraan kopioliikkeessä, joka on hyvä vaihtoehto, mikäli tulostustarve on kertaluontoinen.

Jos kuvia tulee tulostettua säännöllisemmin tai enemmänkin, on hyvä harkita piirturin hankkimista kotiin. Piirturit ovat entistä edullisempia ja maksavat itsensä nopeasti takaisin. Suurtulostuksissa on otettu isoja harppauksia eteenpäin ja nyt kuvien suurennus sekä tulostus sujuvat entistä helpommin ja edullisemmin suoraan kotoa käsin.

Esimerkiksi Suurkokotulostin.fi tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja, kun edessä on oikean piirturin hankkiminen. Asiantuntevat tulostusasiantuntijat auttavat ja neuvovat jolloin käyttöösi löytyy varmasti sopiva piirturi A0 tai A1.

Kun omat tarpeet ovat tiedossa, auttaa myös Suurkokotulostimen valintatyökalu oikean piirturin valinnassa. Piirturin valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota esimerkiksi vuodessa käytettävien paperirullien määrään sekä tulostettavien tulostusten tyyppiin.

Miksi suurkokotulostin kannattaa hankkia kotiin?

Suurkokotulostimen hankinnalla on monia etuja painotalossa tulostamiseen verrattuna. Piirturit ja plotterit ovat nykyään helppokäyttöisiä ja nopeita. Aikaa säästyy, kun vältyt matkalta kopioliikkeeseen. Piirturi maksaa itsensä nopeasti takaisin ja säästät pitkällä tähtäimellä huomattavasti rahaa.

Oikeanlaisen sovelluksen valitessasi, piirturi vastaa myös juuri sinun tarpeitasi – olivat ne sitten graafisia tai teknisiä. Grafiikkapiirturilla varmistat laajemman väriskaalan tulostuksissa ja teknisillä piirtureilla on useampia tulostinkieliä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat