Mitä sinä tarkoitat, jos käytät sanaa klassikko? Liitätkö sen puheessasi johonkin menneen ajan tapahtumaan tai viittaatko johonkin menneen ajan trendiin, vai onko sanasta klassikko tullut vain yksi sana muiden mukana.
Klassikko sanan vanhassa määritelmässä puhutaan jostakin teoksesta, joka pysyy ajankohtaisena vuodesta toiseen ja se sisältää kaikille ihmisille yhteistä ja tärkeää sanottavaa. Onko esimerkiksi El Classico eli Real Madridin ja Barcelonan jalkapallo ottelu klassikko? Tai Englannissa Liverpoolin ja Manchester Unitedin ottelut? Myös erilaiset kirjat ovat klassikoita, ja niistä ja muista taiteellisista teoksista kuten maalaukset ja veistokset on syntynyt tuo klassikkoajatus. Meillä on myös klassikko autot, klassikko kasinot ja klassikoiksi luokiteltavat musiikkikappaleet kuten vaikkapa Elviksen Love me Tender.
Jokaisella meillä on siis varmasti omanlainen käsitys siitä mikä on klassikko. Klassikoita löytyy myös sisustuksesta ja esimerkiksi Alvar Aallon monet työt ovat jopa klassikon asemassa, puhumattakaan Sibeliuksen sävellyksistä, mutta onko vanha määritelmä muuttunut?
Klassikko on siis asia, joka puhuttaa isoa joukkoa ihmisiä. Eikä vain kerran, vaan kautta vuosien. Onko kaikilla klassikoilla sitten ns. tärkeätä sanottavaa, ei välttämättä ainakaan kaikkien mielestä, eikä klassikon tarvitse ollakaan sellainen, vai onko esimerkiksi Mercedes-Benz SL300 kaikkia puhutteleva autoklassikko?
Klassikot ja oma tyyli
Kaikesta klassikoista päästään sitten vähitellen, siihen omaan tyyliin ja sen kokoamiseen. Onko se klassikoihin luottava vai uusien trendien aalloilla kulkeva? Trenditkin kuitenkin aina välillä palaavat menneisyyteen ja ”lainaavat” osia vanhoista klassikoista tehden niistä ainakin hetkeksi taas trendituotteita. Miten mietit omaa kotiasi tai vaatetustasi, lähdetkö mukavuuden kautta vai näyttävyyden kautta, vai oletko keräilijä persoona, joka kerää kaikkea vähän ja sekoittaa ne sitten paikalleen jotenkin toimivaksi kokonaisuudeksi.
Omassa tyylissähän on parasta se, että se ei oikeasti ole koskaan väärä. Jokaisella meillä on oikeus olla juuri sellainen kuin olemme, kunhan emme tee mitään laitonta tai vedä ihan överiksi tekemisiämme. Voimme aivan rauhassa yhdistellä vanhaa ja uutta, sekä eri värejä toisiinsa ja saada aikaan kokonaisuuksia, jotka toimivat ja joihin olemme itse tyytyväisiä. Omassa tyylissä pitäisi vain luottaa itseensä ja tehdä ratkaisuja, joiden kanssa voi itse elää, ja joihin on loppujen lopuksi tyytyväinen. Jos kuitenkin teet päätöksiä, joihin et ole tyytyväinen, on kaksi vaihtoehtoa: tulet muuttamaan ratkaisusi nopeasti, tai sitten koet pitkään epäonnistumisen tunnetta vain siksi, että et ole itse tyytyväinen itseesi.
Tyylissä ja klassikoissa on lähtökohtana kuitenkin sinä itse. Älä ole liian arvosteleva itseäsi kohtaan, sillä siitä huolehtivat varmasti kaikki sinun ympärilläsi, joko kiittäen ja ylistäen tai sitten arvostellen. Ole lempeä omille ajatuksillesi ja ideoillesi, ja anna ideoillesi ainakin silloin tällöin valta. Se tuntuu nimittäin upealta.

ManCave2020

  • ylös 0
  • alas 3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat