Olohuone2021

On jokseenkin erikoista, että monesta kanavasta "huudetaan", kuinka meidän tulisi olla vastuullisia ostoksissamme ja elämässämme, mutta samanaikaisesti ostamme entistä enemmän tavaraa. Vietämme siis todellisia kulutusjuhlia ja sitä kautta ennen niin rauhallinen olohuone on muuttunut monessa kodissa tekniikan valtaamaksi stressin aiheuttajaksi. Vai voitko sano, että teillä olisi teknisesti vapaa olohuone?

Pako menneeseen

Monesti kulkiessani työmatkaa, katsoin ihmisiä, jotka puhuvat älypuhelimiinsa, päivittävät sosiaalisen median kanavaansa jopa ajaessaan, ja mietin, tämäkö oli sen teknologian tarkoitus? Orjuuttaa meidät täysin sen alaisiksi? Me saimme netin todellisesti käyttöömme silloin 90-luvulla ja vähitellen internet, ja mobiilinetti ovat saavuttaneet kaikki suomalaiset pienistä lapsista ikäihmisiin, eikä enää ole paluuta vanhaan - emmehän voi enää edes kunnolla maksaa laskuja ilman nettiä ja ilman älypuhelinta. Se on vähän kuin netissäkin pitää kaikki saada heti ja nyt, ja monille aloille on tehty erilaisia koonti sivustoja nopeuttamaan digitaalisen maailman läpikäyntiä Nettikasino247 on yksi tällainen sivusto, erikoistuneena omaan asiaansa.
Ja oletko huomannut, että et voi enää vain ostaa televisiota, vaan saat älylaitteen, joka on koko ajan yhteydessä internettiin - oman kotiverkkosi kautta. Niitäkin, eli televisioita ja niiden tekniikoita on niin älyttömästi tarjolla, että tarvitaan erillisiä ohjesivustoja, jotta osaisimme ostaa meille sopivan television - ennen riitti osata ostaa oikean kokoinen vrt omat rahat.

Digitalisoitunut ja teknologian valtaama olohuone

Onko teillä ledvalaistus? Se kuulemma on vastuullisen kuluttajan valinta, koska se "kuluttaa" vähiten. Sen oheen voit sitten ohjelmoida, vaikka älypuhelimellasi ohjatun ja ajastetun valotoiminnon kellonajan ja seuran mukaisesti. Ja luonnollisesti kotona pitää olla uusimman tekniikan mukainen älytelevisio, koska se vanha ei enää kuulemma toimisi(!), ja ne vanhat satelliittiantennit alkavat olla historiallisia jäänteitä, ja suoratoisto eli netti mahdollistaa satoja kanavia hetkessä, ilman erillisen tekniikan tohtorin paikalle tuloa asentamaan piuhoja ja lautasia. Mutta se, että me olemme valmiita maksamaan siitä, että saamme täyttää arvokkaan vapaa-aikamme tavallisilla tv-sarjoilla, joista maksamme kuukausimaksuja, on jo asia sinällään. Ja kaikki on tapahtunut vaih vihkaa.
Ja totta kai näin pohjoisessa pitää olohuoneessa olla kirkasvalolamppu ehkäisemässä mahdollista kaamosväsymystä! Eikä meillä ole enää radioita, kasetti- tai levysoittimia olohuoneissa, meillä on todennäköisesti bluetooth kaiutin, joka on yhdistetty siihen aina mukana olevaan älypuhelimeen, joka muutenkin on ottanut aimo osan jokaisen meistä arjesta. Vai onko teillä vielä kotona uusia valokuva-albumeita? Ja kaikki tämä uusi tekniikka, koska se on vastuullisempaa kuluttamista, vai mitä :)

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat