KokkiVitonen

Tuliko sinulle ikäkriisiä, kun tulit täysi-ikäiseksi? Entä siinä vaiheessa, kun lapset lennähtivät omiin koteihin ja täytit 50-vuotta? Vai iskikö se sinuun siinä 30-vuoden iässä? Mistä oikeastaan on ikäkriisissä kyse, varsinkin kun kaikille ei sitä kuitenkaan tule lainkaan.
Ikäkriisi liittyy henkilön omiin ajatuksiin omasta iästään ja siihen liittyviin pohdintoihin. Ikäkriisissä ihmiselle tulee yleensä syystä tai toisesta tyytymätön tunne omaan itseensä, ja kriisi voi antaa pontta sekä energiaa tehdä jotain asioille, ja muuttaa omaa elämää. Esimerkiksi 57-vuotiailta suomalaisilta naisilta on aikoinaan kysytty tutkimuksessa, ovatko he kokeneet keski-iän kriisiä, ja 40 % naisista on vastannut myöntävästi, ja itseasiassa 70 % naisista on kohdannut ikäkriisin jo aiemminkin. Tästä tullaankin päätelmään, että ikäkriisi ei välttämättä liity ikään, vaan elämän muuttuviin tilanteisiin, jotka sitten koetaan usein samassa ikähaitarissa. Ura, perhe, eläke - kaikissa niissä on useita käännekohtia, jotka saattavat johtaa "ikäkriisiin". Ikäkriisi saattaa yllättää omissa ajatuksissa, mutta se ei siis todellakaan välttämättä ole huono asia.
Pelaamisessa ikäkriisi tulee vastaan samalla tavalla kuin edellä mainitut muuttuneet elämäntilanteet. Uusimpia kasinoita selatessa saattaa huomata, että omat vanhat suosikkipelit ovat jo siirretty arkistoihin ja sitä joutuu etsimään uutta pelaamista. Sama tulee vastaan, kun yrittää ostaa uutta peliä kotona olevaan vielä täysin toimivaan pelikonsoliin – kaupoissa ei ole enää yhtään siihen sopivaa peliä tarjolla, koska sen oman pelikonsolin jälkeen samasta sarjasta on jo ilmestynyt parikin uutta versiota. Ja jos se ei vielä riitä, niin omalla älypuhelimella ei enää voi pelata sitä tuttua matopeliä, vaan älypuhelimen pelit ovat kuin entisaikojen videopelihallien pelit – jotain sellaista, mitä et olisi nuorempana voinut edes haaveilla.
Jos kuitenkin vielä pärjää sen uuden pelin vaihtamisessa uuteen, tai sitten ostaa sen uudemman pelikonsolin kotiin, tai uuden tietokoneen, niin seuraava ongelma tuleekin ikänäön kautta. Eivätkä ne reaktiotkaan tunnu olevan enää aivan yhtä nopeita kuin silloin 80-luvulla tietokonepelejä pelatessa. Onneksi kuitenkin esimerkiksi CS:GO liigoissa on tarjolla senioreille omat liigat, eli pääsee pelaamaan oman ikäisten kanssa – joten iästä ei olekaan enää mitään haittaa ja pelaaminen on itse asiassa pitkästä aikaa taas kivaa.
Oma pelaaminen kehittyy
Katsoessani omaa pelaajauraani taaksepäin, voin sanoa totuudenmukaisesti, että en ole koskaan ollut mitenkään hyvä pelaaja. Vaikka tietokone, konsoli, urheilupeli yms. pelejä on tullut pelattua jo viidellä eri vuosikymmenellä, tulee yhä päiviä ja varsinkin iltoja, kun tekee mieli pelata. Nykyään se vain on entistä helpompaa, ja pelaamaan pääsee lähes kaikkia pelejä jo kotisohvalta omalla älypuhelimella.
Pelaamisen määrät ovat pienentyneet, käytetty aika on itsetoimisesti rajattu ja rahapelaamiseenkin on tullut tehtyä itselle selkeät rajat – mutta ilo pelaamisesta ei ole kadonnut minnekään.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat