Muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim: ”Suomessa rasismista ja jopa rotuopista on tullut salonkikelpoista”

Maryan Abdulkarim, 32, haaveili yläasteella lääkärin ammatista, mutta opinto-ohjaaja kehotti opiskelemaan lähihoitajaksi. Se oli hänestä sopivampi vaihtoehto somalitytölle. Maryanista ei tullut kumpaakaan vaan rasismin vastustaja ja musliminaisten äänitorvi.Lue koko juttu

Muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim: ”Suomessa rasismista ja jopa rotuopista on tullut salonkikelpoista”

Sivut

Kommentit (78)

xenox

No ei vaan Firefox avaa ;( .  -mitä muuten "check-merkki" tarkoittaa; ihan uusi käsite:) Luulen että rastiin viittaa? Kirjoittaja ei ole kantasuomalainen??

 • ylös 56
 • alas 52
nolla toleranssi

Myös muslimien homo- ja lesbovastaisuudesta ja naisen 100% itsemääräämisoikeuden väheksymisestä ja lapsiavioliitoista on tullut salonkikelpoista, koska islam ja suomalainen kaksoistandardi.

Suomalaisen yhteiskunnan on nyt vain hyväksyttävä uuden kulttuurin äärikonservatiivisuus, ja tyystin erilaiset ihmisoikeusarvot, mitä länsimaisessa kulttuurissa on taisteltu vuosikymmeniä. Edelleenkään ei olla siinä pisteessä, missä pitäisi, koska kristillinen uskonto on tehnyt tehtävänsä. Nyt on uusi kultturi ottamassa sen jalansijan, mutta se on täysin ok, koska muuten rasisimi.

Ei somalit tällaista tajua, mutta se on minulle ihan ok. En minä heitä tarvitse, enkä ole heitä tänne kutsunut. En minä heidän hyväksyntäänsä tarvitse. Minä kuitenkin taistelen 100% naisten ja vähemmistöjen oikeuksien puolesta ja jos se rasisti-kortti nousee, niin fine. Tietääpähän, että on tehnyt jotain oikein. Yksikään uskonto ei minulta tätä oikeustaistelua vie, enkä kuuntele yhdenkään uskonnon, siis ideologian selittelyjä yhtään mistään.

 • ylös 92
 • alas 53
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi toimittaja tekee jutun aiheesta, josta ei kykene selvästikään kirjoittamaan journalististen periaatteiden mukaan? Ja miksi lehti julkaisee tällaista?

Hyvin puolueellista ja typerästi kirjoitettua mielipidepohjaista juttua, jolla ei ole mitään tekemistä riippumattoman tiedonvälityksen kanssa. Taas näitä surkeita mielipidekirjoituksia trendiaiheista, joille oikea paikka olisi korkeintaan lehden yleisönosastossa.

Aloitetaan vaikka alusta.

Maryan: "Miksi minut yritetään saada tuntemaan oloni vääränlaiseksi?"

- Miten niin yritetään? Kuka yrittää, miten yrittää? Kun väitettä ei mitenkään perustella, onko kyse vaan Maryamin omista houreista? Pidetäänkö lukijaa ihan tyhmänä?

"Tervetuloa tapaamaan Maryan Abdulkarimia, uuden sukupolven muslimifeministiä, jollaista monikulttuuristuva Suomi on kipeästi kaivannut."

- Tämä oli toimittajan oma kommentti ja minusta täysin absurdi ennen kaikkea toimittajan ammattitaidon kannalta. Miten journalisti voi noin sanoa?? Vähintään toimittajan olisi tullut perustella noin kova väite jotenkin. Millä tavalla Suomi on Maryamia kipeästi kaivannut, onko Suomelle ollut hänestä jotain todella konkreettista hyötyä? Se ei ainakaan artikkelista ilmennyt. Nainen, jolla on kovasti vahvoja mielipiteitä ja joka kokee tulevansa sorretuksi siellä sun täällä, eikä pidä itseään vastuullisena oikeastaan yhtään mistään, on hyvin vaikea nähdä voimavarana Suomelle. Jos kaikilla täällä olisi samanlainen tapa ajatella ja toimia, miten meillä menisi?

"Muukalaisviha ja äärioikeiston esiinmarssi ovat koko Euroopan laajuinen ilmiö. Euroopan laajuisesti verkottuneet uusnatsiryhmät saarnaavat valkoisen rodun ylivaltaa, järjestävät jäsenilleen ”itsepuolustuskoulutusta” ja yllyttävät heitä väkivaltaan.
”Näin tapahtuu myös Suomessa, mutta kuitenkin tuntuu, että vain islamisaatiota pelätään”, Maryan huokaa."

- Äärioikeiston esiinmarssi Euroopassa, missä ja miten? Taas ihan paikkansapitämättömiä väitteitä. Pikkulapsetkin tietävät, että Euroopassa riehuu tänä päivänä äärivasemmisto ja islamistit, eivät ketkään muut.

--

Tätä juttua voisi samaan tapaan ruotia vaikka kuinka, järjenvastaisuuksia löytyy vaikka kuinka. Naisena toivon, että jatkossa älykkyyttämme ei aliarvioitaisi julkaisemalla meille tuollaista roskaa. Tuon toimittajan pitäisi opiskella alan perusteet ja harkita vasta sitten, onko oikealla alalla vai kannattaisiko tehdä jotain muuta.

 • ylös 102
 • alas 56
Hölö,,hölö !

Lässytystä ja säälinkerjäämistä somalitytöiltä.
Miksi somalit eivät työllisty ?
Siksi kuten se yksi 28- vuotias 7 lapsen somali " yksinhuoltaja " äiti sanoi Ylessä " Ei kannata, kun sosiaalituet ovat niin hyvät."

 • ylös 110
 • alas 57
janis

Ikäni kaupungissa asuneena en ole koskaan kuullut tai nähnyt suomalaislta rasistista käytöstä heitä kohtaan,en koskaan

Hänkin edesauttaa juuri tuota islamisaatiota jota ei tietenkään edes ole olemassa jos kysytään maailmanhalaajilta

Rasismista jota muslimit luovat luen sen sijaan jokapäivä lehdistä, esim heidän raiskaamiset joita tapahtuu yhä enenevissä määrin ovat suoraan kohdistettuja valkoisiin ja ovat viha rikoksia.

Oletteko koskaan lukeneet että muslimi nainen olisi suomessa raiskattu

Näin tulee vielä käymään ja se saa taas kaksinaismoralistit marssimaan kaduille vastustamaan rasismia ja näillä marsseilla yritetään peittää se todellinen rasismi joka kohdistuu meihin itseemme, ikäänkuin eläisimme itsepetoksessa,itsesyytöksessä ollen velkaa pakolaisille ja anteeksiantaen kaikki vääryys mikä kohdistuu valkoisiin

Koko eurooppa kärsii tukholma syndroomasta ja elämme ikäänkuin panttivankiena omissa yhteiskunnissamme rakastuen näihin `kidnappaajiin` jotka yrittävät suistaa sekulaarin deokartian sharia vallan alle

 • ylös 97
 • alas 60
Aikuinen Nainen

Tämä kyseinen somalinainen on äärettömän röyhkeä! Vaikkakin kaikki somalit, mutta tämä haastateltu vetää kyllä pisimmän korren. Olen nähnyt videoita tämän käytöksestä ja ihmettelin kovin, kuinka tämä kehtaakin käyttäytyä niin, kuin käyttäytyy. Uskomattoman törkeää ja röyhkeää käytöstä aikuiselta ihmiseltä. Hänellä on tarve olla julkisuudessa keinoja kaihtamatta....häpeäisit valehtelija!

 • ylös 108
 • alas 54
Pässsi

Kaipa se opinto-ohjaaja oli sen verran realisti, että tajusi kenellä on edellytyksiä lääkärin ammatin harjoittamiseen. Sinne leikkaussaliin ei mennä missään hiiopissa tai muissa hepenissä. Jopa normaali tk. lääkäri joutuu käyttämään työhön soveltuvia vaatteita. Joku taikausko musliminaisten pakollisesta vaatteissa piilottelussa on estänyt ns. operatiivisen työn teon tältä naiselta. Lähihoitajallakin on määriteööyt työasut ja niistä poikkeaminen vaatinee vahvat perustelut mm. hygienian takia. Ehkä se sosionomin ammatti lienää tälle naiselle paras vaihtoehto. Siinä ammatissa saanee pukeutus heimohepeniin tms. erityisiin asusteisiin.

 • ylös 93
 • alas 59
Tukholman mummeli

Ruotsissa on paljon hoitajia jotka käyttävät hijabia. Ei mitä hyvänsä huivia, vaan työpukuun kuuluvaa. De omkom huomattavasti hygienisempi vaihtoehtokuin vapaana roikkuvat hiukset tai pitkät ponnarit tai letit. En tiedä onko Ruotsissa muslimilääkäreitä, jotka käyttävät huivia, mutta muutaman hijabia käyttävän lääketieteen opiskelijan olen nähnyt. Kyllä leikkaussaliin voi mennä steriilissä hijabissa. Siihen vielä päälle sopiva päähine. Uskonto ei tee kenestäkään hyvää tai huonoa lääkäriä tai hoitajaa. Aivan muut ominaisuudet ratkaisevat.Tunnen henkilökohtaisesti useita lääkäreitä jotka ovat muslimeja. Sekä opiskeluajoilta että työelämästä.

 • ylös 57
 • alas 77
Tukholman mummeli

Hirvittävää tilastoa.Nämä eivät kuitenkaan ole kunniamurhia. Kunniamurhalla tarkoitetaan aivan muista syistä johtuvaa murhaa kuin henkilökohtaisista syistä johtuvaa murhaa jossa entinen tai nykyinen puoliso tai rukkaset antanut nainen tapetaan. Kunniamurhan uhri voi myös olla miespuolinen.
Suomalainen tuskin murhaa esim.hänet jättänyttä exvaimoaan palauttaakseen suvun kunnian. Kunnian palauttamisesta ja murhasta tuskin keskustellaan etukäteen suvun tärkeimpien jäsenten kesken, jotka voivat päättää että uhri pitää tappaa suvun kunnian tanka. Murhan tekijäksi voi valikoitua aivan toinen sukulainen kuin mies itse.

Suomessa ei ole kunniakulttuuria jonka vuoksi kunniamurhia tapahtuu. Usein tietenkin om kyse siitä, että mies tuntee että hänen kunniaansa on loukattu. Siellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä suvun kunnian kanssa.

 • ylös 82
 • alas 56
Tukholman mummeli

Islam (uskonto) ei ole kunniakulttuurin ja siitä johtuvien kunniamurhien ja väkivallan perusta. Kyse on islamia vanhemmasta käsityksestä suvun kunniasta, josta naiset ovat vastuussa ja joka voidaan palauttaa tappamalla kunnian tahrannut. Koska kunniakäsite elää alueilla jossa islam on hallitseva uskonto, monella on käsitys että se on uskonnollinen islamilainen tapa.

 • ylös 64
 • alas 72
Tukholman mummeli

"Muukalaisviha ja äärioikeiston esiinmarssi ovat koko Euroopan laajuinen ilmiö. Euroopan laajuisesti verkottuneet uusnatsiryhmät saarnaavat valkoisen rodun ylivaltaa, järjestävät jäsenilleen ”itsepuolustuskoulutusta” ja yllyttävät heitä väkivaltaan.
”Näin tapahtuu myös Suomessa, mutta kuitenkin tuntuu, että vain islamisaatiota pelätään”, Maryan huokaa."

- Äärioikeiston esiinmarssi Euroopassa, missä ja miten? Taas ihan paikkansapitämättömiä väitteitä. Pikkulapsetkin tietävät, että Euroopassa riehuu tänä päivänä äärivasemmisto ja islamistit, eivät ketkään muut."

Omituista, että et ole tietoinen äärioikeiston esiinmarssista Euroopassa. Ruotsin Säpo (suojelupoliisi) pitää äärioikeistoa uhkana yhteiskunnalle siinä missä äärivasemmistoa ja islamistejakin.
Ruotsissa on tapahtunut useita murhia ja pahoinpitelyjä, jossa syyllinen on ollut äärioikeistolaiseen ryhmittymään kuuluva henkilö. Useat näistä rikoksista ovat olleet viharikoksia.

Toivon, että pikkulasten ei tarvitse olla tietoisia poliittisesta ja islamistisesta väkivallasta. Mikäli he ovat, heidän virheellinen käsityksensä "riehujista" tulee vanhemmilta ja muilta läheisiltä aikuisilta.

 • ylös 68
 • alas 69
Mitä siellä on

Mitä peitetympi kroppa sitä enemmän herättää kiinnostusta mitä vaatteiden alta löytyy.

 • ylös 54
 • alas 55
Näin

Olin kerran lastentarhassa harjoittelemassa (3v lapset). Työharjoitteluun tuli huiviin ja kaapuun puettu nainen. Hänen piti lopettaa harjoittelu koska lapset pelkäsivät häntä.

 • ylös 84
 • alas 44
eipäs nimitellä

Tuo rasismikortin heiluttelu joka tilanteessa vesittää koko käsitettä, joten maahanmuuttajat ampuvat itseään jalkaan leimatessaan kaiken palautteen rasismiksi. Taloyhtiöömme sijoitettiin monilapsinen somaliperhe. Perheen lapset kuseskelivat rappuun. Kun menin välittömästi tapahtuman todettuani siitä perheen isälle asiallisesti huomauttamaan, tämä meni ihan sekaisin, riehui kuin heikkopäinen ja haukkui nyrkit heiluen rasistiksi 

Lapset piirtelivät seiniin sekä sisällä että ulkona, isännöitsijä oli tietenkin rasisti kun meni asiasta huomauttamaan. Perhe pesi pyykkituvassa pyykkejä hiljaisuuden aikana, vaikka olivat kaiket päivät kotona. Kun siitä taloyhtiön hallituksen toimesta huomautettiin: "koko talo oli täynnä pelkkiä rasisteja". Perhe kuivasi isoja mattoja riiputtamalla niitä parvekkeen kaiteen yli päiväkausia, jolloin matoista valunut värillinen vesi värjäsi sekä kyseisen parvekkeen että alapuolisten parvekkeiden etuseinät. Kun tämä järjestyssääntöjen vastaisena kiellettiin, oli taas "talo täynnä rasisteja".

Perhe heitteli jotain haisevia ihme liemiä parvekkeelta pihan asfaltille. Kun siitä meni huomautus, oli vastaus tietenkin: "rasistit, rasistit"! Perheen lapset ilmeisesti keilasivat kaiket illat asunnon parkettilattialla. Kun alakerran asukas meni esittämään asiallisen toivomuksen kyseisen toiminnan vähentämiseksi, oli vastaus: "tämä olla meiän koti me saa tehdä mitä me huvitta. Sinä et sanoa mitä jos oltaisi suomalaisi. Sinä ole RASISTI! Mene pois!

Jne, jne

 • ylös 107
 • alas 52
2000€/kk Sairaus- ja kansanelä...

Maryan puhuu asiaa. Ilman aitoa, vahvaa perusturvaa, jokaiselle suomalaiselle, ei ole aitoja sanan- ja mielipiteenvapauksia. Perusturva on myös kaiken, julkisenkaan terveydenhoidon edellytys. Alisteisessa asemassa olevat naiset, ovat kovan taloudellisen, fyysisen ja henkisen väkivallan kohteina, ihan arki-elämissään. - Vahva, aito perusturva vapauttaisi heidät, myös puolustamaan itseään.

 • ylös 51
 • alas 64
Heinrich Pesch

Kyllä Maryanista olisi tullut hyvä lääkäri, siitä olen varma. Pukeutumisesta haluan kuitenkin jankuttaa. Meillä länsimaissa kesti kauan, ennen kuin saatiin kaikki pukeutua samaan tapaan eli kaikilla on siviilivaatteet. Ennen sitä vaatteista ja pelkästään hatusta näki, mihin yhteiskuntaluokkaan ihminen kuului, mihin säätiöön, uskontoon jne. Turkissa näin oli vielä 100 vuotta sitten. Meillä miehillä on vähemmän vaihtoehtoja kuin naisilla, mutta kadulla ei pysty päättämään ulkonäöstä, mihin uskontoryhmään tai tuloluokkaan tai ammattiin joku kuuluu (virkamiehet ovat asia erikseen, heidän univormu osoittaa, että heillä on etuoikeuksia). Natsit eivät tykänneet siitä, ja pakottivat juutalaiset käyttämään keltaista tähteä. Huono juttu! Tanskan kuningas näytti esimerkkiä ja alkoi kantta itsekin keltaista tähteä, ja tanskalaiset tekivät samoin, jolloin natsit eivät voineet "puhdistaa" väestöä juutalaisista. Minusta muslimien kannattaa miettiä tätä ja siirtyä käyttämään siviilivaatetusta, ei heimovaatteita. Muuten pelkään, että tasa-arvoista kohtelua ei saavuteta.

 • ylös 63
 • alas 53
Kale

Suomi on hyvä maa ja kansa planeettamme huomaavaisinta ja parasta kastia. Tämä on fakta... On todellakin lottovoitto syntyä suomeen ja jos joku ei sitä tajua niin voi kadota uhriutumaan muualle. Kunnioitus täytyy ansaita ja valitettavasti somalit ja muslimimiehet eivät tätä ole ansainneet. Syy on heissä itsessään eikä kenessäkään muussa. 

 • ylös 78
 • alas 60
Vierailija

Ei tietenkään koe joutuvansa käyttäytymään ja elämään kuten sanotaan. Hänethän on aivopesty.

Kyllä kun omassani naapurustossa tarkkailee mm. Somaliperheitä niin sääliksi niitä naisia käy. Mitä mieltä maryam on tästä? Miksi naisten täytyy vain pyykätä, hoitaa lapset ja koti, kantaa painavia kasseja kun miehet juoksevat sandaalit läpsyen kavereidensa kanssa? Eikö somaliperheen isä voi auttaa kotitöissä?

 • ylös 78
 • alas 59

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat