Kiusaaminen tappaa miljoonia lapsia vuosittain. Onko sinun lapsesi tappaja?

Luin kerran suomalaisesta äidistä, joka heitti kiusaajan kodin olohuoneen ikkunasta sisään polkupyörän, jotta pitkäaikainen kiusaaminen loppuisi. Äiti sai sakot ja tuomion; kiusaaminen loppui. Kun omaa lasta kiusataan, on aivan sama, onko vastassa lapsi vai aikuinen; äiti tekee IHAN MITÄ VAAN, jotta se loppuu, loppuu HETI.

Mutta kun huomaakin, että vastassa on itseasiassa koulu, joka ei kanna mitään vastuuta, eikä halua puuttua/hoitaa asioita, ennenkuin oikeasti tapahtuu rikos ja ruvetaan puhumaan viranomaisista; siinä vaiheessa ollaan kuitenkin jo lapsen kannalta myöhässä.

Tai kun koulussa irroitetaan lapsen polkupyörästä eturengas, pitääkö lapsen ensin kuolla, ennenkuin koulun on oikeasti pakko puuttua? Lapset viettävät vain pienen osan ajastaan koulussa ja vanhempien vastuulla on kasvatus. Mutta tilanteet tulevat eteen useinmiten koulussa, jolloin koulun asenteella ja toimilla on valtavan tärkeä merkitys. 

Koulut alkavat parin viikon kuluttua. Tuleeko sinun lapsesi olemaan kiusaaja tai kiusattu? 

Ilkeys on merkki heikkoudesta. Aikuinen, joka ei puutu kiusaamiseen, on pahempi kuin kiusaaja; syyllinen, ilman tuomiotakin. Kiusaaminen on kuin savu, sekin voi tappaa.

Jos lastasi kiusataan, se ei tarkoita, että se olisi lapsen vika tai hänessä olisi vikaa. Kiusaaminen ei aina ole loogista ja lapselle syillä ei ole merkitystä, merkitystä on sillä, että sitä tapahtuu.

Ei ole mitään merkitystä tietääkö lapsi, mikä on oikein, jos hän ei tee, mikä on oikein. Kiusaaminen on aina väärin.

Toisen henkilöllisyyttä ei voi varastaa. Siinä vaiheessa, kun toisen lapsen nimellä avataan Instagram tili, se on jo rikos. Silloin kun sellaisen tekee -sisältöä sen kummemmin kommentoimatta-, siitä jää onneksi jälki, jälki siitä, kuka sen on tehnyt. Se jälki minkä se kiusattuun jättää, ei ole mustelma vaan jotain paljon ikävämpää; mustelma paranee ajan kanssa, sisin ei välttämättä koskaan.

Kiusaajan oikeudet ylittävät kiusatun. Kiusaajan vanhemmille esimerkiksi annetaan kiusatun vanhempien yhteystiedot, mutta ei päinvastoin. Koulu ei myöskään välttämättä järjestä perheiden välisiä tapaamisia, jolloin kiusattu ja hänen perheensä jäävät yksin. Ainoa tapa saada asiaa eteenpäin on tehdä rikosilmoitus. Miksi pitää mennä niin pitkälle? Tosin on hyvä huomioida, että joskus pahin kiusaaja onkin opettaja. 

Ihminen joka rakastaa itseään, ei vahingoita toisia. Mitä enemmän vihaa itseään, sitä enemmän haluaa muiden kärsivän. Kiusaaja on usein onneton; kokee, että häntä ei rakasteta, huomioida tai arvosteta. Onko kiusaava lapsi tulos onnettomista kotioloista? Jotta kiusattuja ei ylipäätään olisi, pitää ensin pitää huoli, ettei lapsista tule kiusaajia.

Mitä minä aion tehdä asian hyväksi? Seuraava Charity Dinner Gala järjestetään kiusaamisen estämisen hyväksi. FERRARI Charity Dinner Gala järjestetään kolmannen kerran 3.3.2017 Restaurant Pörssissä. 

Lisäinfoa: https://www.facebook.com/CharityDinnerGala/?fref=ts 

Koska teot puhuvat lujempaa kuin sanat; voi pyytää anteeksi kerta toisensa jälkeen, mutta jos teot eivät muutu, niin sanoista tulee merkityksettömiä.

Kiusaaminen ei ole vain lasten ongelma. Kateus on myös yksi syy kiusaamiseen:

http://www.gloria.fi/blogit/tua_casa/jos_kateus_olisi_kuume_koko_maailma...

Kerro tytölle, että hän on kaunis, hän muistaa sen hetken. Kerro tytölle, että hän on ruma, hän muistaa sen lopun ikänsä.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on

#Charitydinnergala #kiusaaminen #kateus #koulukiusaaminen #vanhemmanvastuu #henkilöllisyysvarkaus

 

Kommentit (10)

Vierailija

Tua. Erittäin hyvä kirjoitus!
Me osallistumme erittäin mielellämme Charity gaalaan asian tärkeyden vuoksi.

Kummivanhempana iloitsen hienosta kasvatustyöstäsi kotona; upeat ja persoonalliset lapset olet kasvattanut hyvin ja rakastanut vahvaksi.
Koti antaa juuret ja kasvattaa siivet.

❤️👼 Olen sinusta ja lapsistasi ylpeä. Hieno nainen olet.

☀️Else

Kehu nainen päivässä

Minun rakasta tyttöäni kiusattiin Uudenkaupungin yläasteella ja koulu ei tehnyt mitään, jätti jälkensä lapseen kova huutelu ja nimittely jota ei voinut olla kukaan aikuinen koulussa kuulematta, syy oli se koska tytär on astetta kauniimpi ja ylvään näköinen. Nyt hän on kahden lapsen äiti ja avoliitossa mutta kyllä hänellä oli miesvoittoinen nuoruus, paljon seksiä ja miehiä sadoittain. En voinut auttaa silloin häntä.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

On hyvä pystyä keskittymään tulevaisuuteen. <3 Kiusaaminen koskettaa niin monia ja seurauksia on erilaisia. Ihanaa kesää! ps. ihana nimimerkki

Vierailija

Todella hyvä kirjoitus! Lapseni ei ole vielä koulussa, mutta jo päiväkodissa on havaittavissa kiusaamista, valitettavasti. Pidän huolen että hänestä ei tule kiusaajaa, ja toivon että hän tai kukaan muukaan ei tule kiusatuksi ❤

tJohanna

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Vanhemmilla on suuri merkitys, niin ennaltaehkäisyssä kuin asioiden kuntoon laittamisessa. Kieltäminen ei auta ketään, myöskään kiusaajaa. <3

Kiitos

Kiitos tästä kirjoituksesta ja aiheen nostosta. Meillä on ollut myös tilanne, että lasta on kiusattu ja koulu ei ole puuttunut asiaan millään tavalla. Olen lukenut tästä kirjoituksesta ääneen rivejä ja ollut hyvin liikuttuneessa tilassa. Kiitos!

Minttu

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Minun lastani on kiusattu koko ala-asteen ajan ja aina se laitettiin lapsen syyksi, koska hänellä on asperger. Hän ei vain ymmärrä huumoria ja ärsyyntyy liian helposti. Hän on myös ulkonäöltään hieman valtavirrasta poikkeava. Viidennellä ja kuudennella luokalla vanhempi miesopettaja kiusasi häntä. Heitti pulpetin nurin, häpäisi, nolasi ja nöyryytti muiden aikana. Nyt yläasteella kiusaaminen on jatkunut somessa, ja juttuja on levitelty. Siksi kaikki tuntevat nyt hänet. Hän on kuuluisa. Yläasteen rehtori ja opettajat ovat kuitenkin ottaneet asian tosissaan ja kaikkeen on puututtu heti ja tosissaan. Ikävä kyllä joidenkin lasten vanhemmat ovat haluttomia puuttumaan ja uskovat omaa lasta, joka kirkkain silmin valehtelee ettei ole tehnyt yhtään mitään. Levittänyt kuitenkin ilkeitä juoruja, levittänyt puhelinnumeroa, käyttänyt luottamusta väärin, käyttänyt hyväkseen henkisesti monin tavoin nauttiakseen toisen nolaamisensa ja nostaakseen itseään jalustalle. Pieni hirviö, josta tulee isona pahimmillaan narsisti.

Vierailija

I feel you! Tsemppiä ja voimia taisteluun, koska sitähän se on. ❤ t. Tua

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat