Kun yksi laitelippu Linnanmäellä maksaa 8 €, niin se on ryöstö. Milloin lastensuojelutyötä tekevä järjestö, muutti kohteen sellaiseksi, että lapsiperheillä ei ole siihen enää varaa? Linnanmäki on kuin suuri käsi, joka antaa toisella kädellä ja ottaa toisella.

Ranneke maksaa kaikilta noin 40 euroa; iästä ja pituudesta riippumatta. Lasten hampurilainen 6,50; siis pelkkä kuivakka jäähtynyt sämpylä, jonka välissä oleva ruskeaa möykkyä on tarkoitus kutsua pihviksi. Hyväntekeväisyyttä toiseen suuntaan, riistoa toiseen.

Linnanmäen pitäisi kuulua jokaisen lapsen elämään edes kerran kesässä, mutta hinnat Linnanmäellä ovat karanneet monen lapsiperheen käsistä. Ei auta, että tekee paljon hyvää, jos siinä samassa aiheuttaa pahaa.

Mutta samalla Linnanmäki luo paljon naurua, iloa ja voitonriemua. Olimme eilen illalla nauttimassa myös poikkeuksellisen kauniista valomerestä.

Linnanmäen huvipuiston perustivat kuusi lastensuojelutyötä tekevää järjestöä vuonna 1950. Vuonna 1957 nämä järjestöt perustivat Lasten Päivän Säätiön.

Lasten Päivän Säätiö on jo 65 vuotta ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Vuonna 2015 lahjoitettiin 4,1 miljoonaa euroa ja vuoden 2016 tavoite on 4,3 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä tuetaan suomalaista lastensuojelutyötä.

Linnanmäki oli erilainen kokemus näin syksyllä. Kun ilta pimeni ja valot tulivat esiin oli huvipuistossa kaunista ja tunnelmallista.

Linnanmäen kausi huipentuu perinteiseen Valokarnevaaliin, joka järjestetään tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Tänä vuonna luvassa on valtava määrä väriä ja valoa. Jotta valot näkyvät, tarvitaan ympärille pimeyttä.

Valokarnevaali huipentuu ilotulitukseen, joka järjestetään lauantaina 22.10. Tapahtuman aikana Linnanmäellä on luvassa paljon valoa ja väriä, kun huvipuiston laitteet sekä istutukset loistavat pimeinä iltoina.

Meidän perhe rakastaa Linnanmäen hevospallopeliä ja olemme siinä myös hyviä! Ensimmäisen kisan voitti tyttäreni!

Voitto on parasta kun sen voi jakaa; hirveintä kun joutuu raahaamaan 5 pehmoa kotiin.

Me näemme sitä mitä haluamme.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#linnanmäki #hyväntekeväisyys #ryöstö #valokarnevaali

 

 

 

 

Kommentit (8)

Vierailija

Ai kun menee tunteisiin taas nämä "hyväntekeväisyys"säätiöt. Tuo reilun 4 milj. tavoite täyttyy kerran kuukaudessa, vaan tiukkaa tekee vuositasolla lahjoittaa, kun johtajien tarvitsee saada vähintään sama summa joka neljännes. 

Kehdataan vielä puhua tuollaisista summista, kyseessä ei ole netto vaan brutto. Tuosta vielä noin 25% pois, niin ruvetaan olemaan niissä summissa jotka hyödyttävät alemman tason johtajia, joiden palkkojen jälkeen katsotaan mitä lapsien auttamiseen jää.

Vierailija

Otsikointi on vähän epäonnistunut. Mihin lapsille lapsiperheillä ei ole varaa mennä?

Vierailija

Onhan siellä yli kymmenen täysin ilmaista laite. Luulisin että aika ainutlaatuista huvipuistolta. Meidän 5-vuotiaalle riitti ainakin hyvin nuo ilmaislaitteet koko päivän huvitteluun. Vanhemmalle lapselle ovatkin varmaan liian lapsellisia

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hienoa, että ilmaislaitteita on 10 perheen pienimmille, mutta isommat lapset (koululaiset) haluavat jo muihin laitteisiin. Ehkä olisi hyvä ottaa sisäänpääsymaksu linnanmäelle, joka tasottaisi käviöiden kuluja ja ylipäätään mahdollisuuksia. Perhelippu ja selkeästi edullisempi hiljaisen sesongin lippu, voisivat myös olla ratkaisu vähäosaisemmille perheille, sekä jopa kasvattaa Linnanmäen liikevaihtoa. Mikäli kyseessä ei olisi SÄÄTIÖ, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisten lasten hyvinvointia, niin en sanoisi mitään, mutta kun ei ole.

http://yle.fi/uutiset/3-6542462    Ylen artikkelin mukaan Linnanmäen tuotosta päätyy 15% lastensuojeluun!

Vierailija

Linnamäen ylläpito on kuitenkin kallista. Huvipuisto on kallis huvi ihan samasta syystä kun matkailu, hotellit ja kylpylätkin. Miksi viimeisistä voi rahan takia tinkiä, mutta Linnanmäen tarjottava halvalla vähävaraisemmille? Työntekijöiden todella alhainen palkka tuskin kestäisi vielä hintojenkin laskua. Tietenkin olisi hyvä tietää, meneekö kaikki raha suoraan laitehankintoihin, asiakkaiden vaatimiin uudistuksiin ja työntekijöiden palkkoihin. Niiden työntekijöiden, jotka koko päivän kuuntelevat kitinää ja haukkumista huonoista (ilmaisista) laitteista, liian kalliista hinnoista tai turvarajoista.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Ikävää jos työntekijät joutuvat koko päivän kuuntelemaan, että hinnat ovat liian kalliit. Toivottavasti kantautuu päättävien korviin.

Vierailija

Mun mielestä on älytöntä valittaa ilmaisista palveluista (first world problems). Onko muissa huvipuistoissa ilmaisia laitteita? Ja niiden tulot menee suoraan omistajien taskuun.

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat