Elämää ei pidä vain elää, sitä pitää välillä juhlia. Ja tärkeimmät juhlat ovat lasten, koska jos haluaa olla lastensa muistoissa huomenna, pitää olla heidän elämässään tänään.

Tiedän, että on 100 kertaa helpompaa viedä lapsikatras johonkin keskukseen, mitä ei tarvitse itse siivota ennen tai jälkeen, ei tarvitse hankkia ja tehdä tarjoiluja ja kutsukortitkin voi vaan valmiina tulostaa. Mitä erikoisempaa ja makeempaa, sitä paremmat juhlat; vai onko sittenkään?

On myös se toinen mahdollisuus, missä yksi lapsista leikkaa nurmikon, toinen lakaisee kivetyksen, yhdessä haetaan jo päivää ennen lasten kalusteet kellarista ja katetaan pöydät oikeilla astioilla. Käydään yhdessä kaupassa ostamassa tarjoilut ja tehdään ne yhdessä. - Mitkään juhlat eivät ole parempia, kuin ne jotka tehtiin yhdessä.

Vanhempien on turha kuvitella, että lapset eivät arvostaisi yksityiskohtia ja vaivannäköä yhtä paljon kuin aikuisetkin ja varsinkin silloin, kun he pääsevät itse tekemään niitä.

Tarjoilujen ostaminen alkoi kaupassa hedelmä- ja vihannesosastoilta, ja sieltä juustotiskille. 7-vuotias tyttäreni huomautti vähän huolissaan: "Äiti, musta vähän tuntuu, että sä ostat omille synttäreilles tarjoiluja etkä mun!!" No, viimeistään irtokarkkimeren luona mielipide oli muuttunut.

Hattarakone kotona oli vetonaula, varsinkin kun lapset saivat itse tehdä omat hattaransa; tekemällä oppii. Hyvä elämä on kokoelma onnellisia hetkiä. Tuloksena lapsivieraiden mielestä synttäreillä oli kivempaa kuin Linnanmäellä! -Hattara auttoi tähän varmasti.

Tytöt olivat kaikki pukeutuneet juhlavaatteisiin. Kun lapset pienestä pitäen pukeutuvat juhliin eri tavalla kuin arkeen, he oppivat sen luonnostaan. Myös pikkutytöillä hiustenlaitto on osa juhliin laittautumista. Juhlapukeutumisella arvostetaan juhliin kutsujaa ja hänen juhliaan. On vaikea oppia hyviä käytöstapoja, jos vanhempi ei ole esimerkkinä.

Ohjemassa oli mm. kynsien lakkausta, käsimaalausta; molemmat erillisillä glittereillä. Myös hiuksiin sprayattiin kimalletta. Tytöt tekivät itselleen myös helmistä kaulakorun. Lasten mielestä niin kivaa ja vanhemmille edullista; kivan ei tarvitse olla kallista.

Kun lahjat avataan pullonpyörityksellä yksi kerrallaan, saa jokainen lahja ansaitsemansa huomion ja kiitoksen. Monet lapsista oli itse askarrellut syntymäpäiväkortin <3 .

Kiitos lahjakassien täyte ampui ehdottomasti yli. Olin huutanut Anttilan korkurssi huutokaupasta 20 ekopuuvillasta tehtyä tyttöjen t-paitaa. Olin saanut 20 paitaa yhden hinnalla ja ne olivat mielestäni ihanan tuntuiset. Ajattelin jo huutaessani, mihin paidat menevät.

Myös pienet tytöt huomioivat pienet yksityiskohdat. Lasten ilo on paras kiitos.

Pinkit lasikengät menevät astiapesukoneen kautta takaisin laatikkoon odottamaan seuraavia juhlia.

Päivänsankarin istuin vahvistaa syntymäpäiväsankarin tunnetta siitä, että on hänen päivänsä. Jokaisen lapsen pitäisi saada tuntea edes kerran vuodessa, että juuri hän on kaikkein tärkein.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#syntymäpäiväjuhlat #prinsessajuhlat #hattara #synttärit #juhlat #lastenjuhlat #kaikkeintärkein

PS. Jos haluat lainata tuoleja (12 kpl) ja pöytiä (yhteensä 6 kpl ja niistä saa muokattua erilaisia kokonaisuuksia) niin ota yhteyttä! tua@bretelle.fi VUOKRAHINTA 4O €

Kommentit (16)

Äiti

Näytti kuvat oikein kivoilta. Oletko ajatellut että tuo materia mitä lapselle tarjoat voi saada toiset ( ei niin varakkaista perheistä olevat) lapset tuntemaan surua ja kateutta? Ja mikään materia maailmasahan ei korvaa äidin läsnäoloa ja rakkautta, eikä sillä voi mitään hyvittää. Mutta tärkeintähän on että lapsellasi oli onnistuneet juhlat.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hei ja kiitos kommentista, joka menee kyllä ihan metsään! Kotona on edullisempaa järjestää juhlia, vaikka vaatiikin paljon työtä. Kun käyttää jo valmiiksi olevia astioita, niin säästää niin rahaa kuin luontoa ja lapsista tuntuu juhlavalta. Muuten tarjoilut oli aika perussettiä, tosin olimme pyrkineet asettelemaan ne kauniisti.

En edes lähde kommentoimaan läsnäolosta ja rakkaudesta... Kateus on ikävää ja kannattaa mieluummin iloita toisten puolesta kun miettiä mitä itsellä ei ole. Lapsista niin vieraista kuin omista huokui kyllä vain ilo. Ihanaa syksyä.

Vierailija

Hei! Ihania yksityiskohtia!! Muistatko mistä nuo pienet lasikengät on ostettu?

Toinen äiti

Olen nyt hieman eri mieltä tämän ensimmäisen kommentoijan kanssa. Mielestäni itse järjestetyt synttärit vaativat paljon enemmän työtä (sekä sitä äidin läsnäoloa ja rakkautta) kun taas kustannuksissa päinvastoin säästää.. Ne kaiken maailman hoplopeissa järjestetyt juhlat ne vasta maksaa!

Vierailija

Ihanalta näyttää! Taidammekin tarjota hodareita seuraavilla synttäreillä marraskuussa :)

AnuB

Ihanaa kun järjestät persoonalliset aidot juhlat. Liukuhihna juhlat ovat niin helppo ratkaisu kiireiseen arkeen ja hyvä niin. Itse järjestän lapsille myös kotona. Huolella suunniteltu ja paljon vaivaa nähtynä mutta yhdessä tehden suuria muistoja. Nämä ovat lapsille tärkeitä ja ainakin meillä kommentit vierailta on ollut niin positiivisia js useat sanovat että toivoisivat heilläkin olevan koti synttärit. Yksinkertaisuus on kaunista!

Mari M.

Kauniit juhlat. Surulliseksi tekee joidenkin (jopa asiaton) kapeakatseinen kommentointi. Itse myös rakastan juhlien järjestämistä myös enkä säästä aikaa ja vaivaa niiden kanssa :) Kauniin ja kekseliään ei tarvitse olla kallista ja itse perustlen (välillä överiksi menevän) vaivannäön sillä, sillä että luon koko perheen yhteisiä muistoja.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Kiitos Mari. Nautin juhlien järjestämisestä ja lapset ovat oppineet siihen vuosien saatossa myös. Ja oikeasti toivon, että he vievät sen eteenpäin myös omille lapsilleen, koska minä olen taas oppinut sen omalta äidiltäni.

Ninica

Kyllä tuntuu tuo mielen pahoittaminen, suru ja kateus olevan enemmän aikuisten heiniä. Lapsethan on ihan onnessaan kun pääsevät toisten juhliin, oli ne millaiset vain. Ellei ole opetettu kadehtimaan...
Ihan varmuudeksi vaan järjestän riittävän vaatimattomat juhlat omalle lapselleni ettei kellään vieraalla tule pahamieli? Selitän lapselle sitten että ei viitti hankkia niitä hienoja juttuja mitä olisit halunnut ettei naapurin tytöllä tule itku. Mitä sillä opetan? Että oma lapseni ei ole riittävän arvokas hienoille juhlille. Oi voi. Tsemppiä Tua! Ihanat juhlat oli <3

Jenni momfor4

Aivan ihanat. Ja kyllä minä äitinä kolmen tytön ja yhden pojan,katson kateellisena mut siten et kumpa osaisin itsekin järjestää vastaavaa. Meillä jokainen lapsi saa omana päivänään juuri sellaiset juhlat kuin haluaa ja meillä juhlitaan kotona. Mut ihania juttuja olit keksinyt ja jotain taidan näistäkin ottaa idea varastooni. Eka kommentti on täysin asiaton. Ja musta pienelläkin budjetilla voidaan järjestää vaikka millaiset partyt. Nää raha jutut on yleensä kuiteski siellä äidin ja miksei isänkin pään sisällä. Ja todellakaan kateus ei kaunista ketään ja mieluummin niin vieraat saavat juhlista jotain mitä muistella myöhemminkin yksikään lapsista ei muistele sitä et kamalaa kun oli kalliit juhlat tai yms... ihanat kuvat ja kaikkea... ihastunut😍😍😍😍

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Kiitos Jenni mormor4 kehuista! <3

Outoa tässä musta oli se, että nyt kun rakennan, niin on pakko miettiä laittaako rahat tyyliin kaakeleihin vai johonkin muuhun.. nämä juhlat tehtiin oikeasti pienellä budjetilla, mutta se ei tee niistä yhtään huonompia kuin niistä synttäreistä, jotka ovat maksaneet ihan liikaa!! :D Päinvastoin, nämä oli ihanat synttärit, tehtiin niitä yhdessä ja sattumalta, mun varastoon on nyt vuosien varrella kertynyt kaikenmaailman hattarakoneista vaaleanpunaisiin korkokenkiin ja se tulee vielä itkettämään siinä vaiheessa kun tän talon sisus pitää saada pahvilaatikoihin!! Apua! :)

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat