Klaara soittaa  pianoa, joka on soittamista harrastavan Timo-isän heräteostos. Yksi joulun  ohjelmanumeroista on Timon ja Niilo-pojan yhteinen esitys. Suuri matto on Elloksen.   Perheen kotitalo  on rakennettu 1940-luvulla ja toiminut kauppana aina 1960-luvulle saakka.
Klaara soittaa pianoa, joka on soittamista harrastavan Timo-isän heräteostos. Yksi joulun ohjelmanumeroista on Timon ja Niilo-pojan yhteinen esitys. Suuri matto on Elloksen. Perheen kotitalo on rakennettu 1940-luvulla ja toiminut kauppana aina 1960-luvulle saakka.

Emilia Ruuskasen kotitalo oli vielä 1960-luvulla ruokakauppa. Nyt kauppapuodissa on suuri, valkoinen keittiö, jossa Emilia valmistelee perheen joulua.

Asukkaat: Bloggaaja Emilia Ruuskanen ja Timo Ruuskanen sekä lapset Niilo ja Klaara.
Koti:1940-luvulla rakennettu omakotitalo Kokemäellä, muutaman kilometrin päässä keskustasta.

Kun pakkanen tekee aamusta talvisen, ja kuura hiipii pitkin peltoa joen yli kohti kotitaloa, Emilia Ruuskanen sytyttää takkaan tulen ja laittaa kynttilöitä palamaan. Se on vanhan talon joka-aamuinen rituaali.

Takka myös määräsi Uusi Kuu -blogia pitävän Emilian työhuoneen paikan. Työpöydän ääressä tarkenee, kun tuli rätisee vieressä. Toinen takka lämpiää olohuoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Emilian kodissa kukat ovat poikkeuksetta valkoisia, niin tänäkin jouluna. Hurmaavin kaikista on kruunuvuokko. Myös jouluruusu ja hyasintti ovat Emiliasta ihania.
Olohuoneen seinä on maalattu Emilian suosikilla, Kalklitir-kalkkimaalilla. Sen sävy on Nougat-sisustusliikkeen nimikkosävy Nougat. Emilia on bloginsa kautta tehnyt yhteistyötä liikkeen kanssa. Sohvapöytä, tyynyt ja valaisin ovat Tine K Homen ja matto Elloksen.
Tuli palaa olohuoneen takassa päivittäin. Muhkea marokkolaishenkinen matto on Elloksesta. Storsele-korituoli on Ikean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Emilia, Timo ja Niilo-poika muuttivat taloon vuonna 2012, kun Emilia odotti perheen kuopusta Klaaraa. Vanhan talon hauska menneisyys ruokakauppana ihastutti.

– Täällä Kokemäellä syntynyt äitini haki lapsena kaupasta tonkalla maitoa. Nyt meidän keittiömme on kaupan paikalla, Emilia kertoo.

Perheen kotitalo on rakennettu 1940-luvulla ja toiminut kauppana aina 1960-luvulle saakka.

Vanha talo on vaatinut paljon remontointia, jota perhe on tehnyt useana vuonna. Lattioiden vanhat lankut on maalattu. Seinät ovat saaneet maalipinnan joko valkoisella tai Emilian suosikilla Kalklitir-kalkkimaalilla. Keittiön lautaseinää on jatkettu. Talon tyyli saa olla sen ikään sopiva, Emilia ajattelee. Vanhaan taloon sopivat vanhat kalusteet.

– Ilahduin, kun rakkaimmat kalusteeni, kaksi vanhaa kaappia nimeltään Vanha Herra ja Vanha Rouva, löysivät tästä kodista vihdoin arvoisensa tilavan paikan. Herra on keittiön keskipisteenä ja palvelee valtavana astiakaappina. Rouvan sijoitin makuuhuoneeseen, Emilia kertoo.

Talonpoikaiskaappi nimeltään Vanha Herra palvelee astiakaappina. Kranssit Emilia teki itse eukalyptuksenoksista. Keittiöön mahtuu koristeeksi suvun suuri höyläpenkkikin.

Emilia rakastaa joulua, ja se näkyy kodin tunnelmassa jo aikaisin syksyllä. Lokakuussa hän ripustaa valosarjat ja lyhdyt. Seuraavaksi glögintuoksu valtaa kodin. Valkoisia hyasintteja Emilia ostaa heti, kun niitä saapuu kauppaan. Tunnelmaa tuo myös Emilian suosikki Skandinaviskin mausteinen JUL-tuoksukynttilä. Keittiön nojatuolit hän vuoraa lampaantaljoilla, jotka hankki naapurustossa olevalta kotieläintilalta ja paikalliselta lampurilta. Pian taljoilla venyttelevät perheen kissat Kylli ja Taavi.

Emilia suunnitteli ja Timo toteutti keittiön remontin. Lautalattiat kaivettiin esiin ja maalattiin valkoisiksi. Osa seinistä paneloitiin lautapaneloinnilla ja osa maalattiin valkoisiksi. Ton-tuoli on Formesta.
Emilia panostaa kauniiden joulupakettien tekemiseen. Kuusipaperin Emilia ja Klaara ovat painaneet itse.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 11/2017 ilmestyneestä jutusta Maitokaupan juhlavalmistelut.

Vierailija

Tuskin sieltä maitokaupasta tonkalla (tilavuus monta kymmentä litraa) maitoa haettiin. Hinkillä (muutama litra) kylläkin.

  • ylös 15
  • alas 47
Sisältö jatkuu mainoksen alla