Kokeile halpaa, helppoa ja näyttävää tapaa tuunata valkoisesta kodinkoneesta huoneen persoonallinen piriste.

Valkoinen peruskodinkone löytyy melkein jokaisesta kotitaloudesta. Oli kyseessä sitten pyykkikone, astianpesukone, mikroaaltouuni tai jääkaappi, erilaisilla värillisillä teipeillä voit piristää valkoisen möhkäleen ilmeen huoneen pirteäksi ilopilkuksi. Erilaisia kuviomahdollisuuksia on lähes loputtomiin, vain mielikuvituksesi on rajana. 

Näin tuunaat pyykinpesukoneesta raidallisen:

1. VALITSE TEIPPI

Erilaisia teippejä löytyy mm. askarteluliikkeistä ja rautakaupoista. Itse kokeilin mukavan muovimaista sähköteippiä, joka olikin todella toimiva ja edullinen valinta. Yksi rulla mustaa sähköteippiä maksoi K-Raudassa 2,15 euroa ja sitä kului 40 cm leveän päältä täytettävän pyykinpesukoneen etupaneelin tiheään raidoittamiseen noin 1,5 rullaa. Väljempiin raidoituksiin riitti vain yksi rulla, kun suuremmilta virhearvioilta vältyttiin. Ota huomioon, että jotkin teipit saattavat päästää väriä ja valitsemasi teipin tulisi myös mahdollisesti kestää kodinkoneen pinnasta ja käytöstä riippuen kylmää, kuumaa tai kosteaa.

2. PUHDISTA

Pese kodinkoneen pinta huolellisesti ennen teippailun aloittamista ja ole erityisen huolellinen sen kuivaamisen kanssa.

3. APUVIIVOITA HALUTESSASI
Mikäli oman kädenjäljen suoruus epäilyttää, voi viivoittimella tehdä kevyitä apuviivoja esimerkiksi lyijykynää käyttäen. Oman kokemukseni mukaan kenossa olevaa raitaa on helppo tehdä, suorassa virheet näkyvät helpommin.

4. TEIPPAA
Jätä teippien väliin haluamasi levyinen valkoinen suikale. Huomio, että reunoihin tulee jättää riittävästi taittovaraa siistimistä varten! Itse koin parhaaksi tavaksi vetää teipin ensin oikean mittaiseksi ja lähteä vasta sitten silmämääräisesti kiinnittämään sitä oikean etäisyyden päähän edellisestä.

5 + 6. MUOTOILE
Viivakuvioita voi muutella loputtomiin, itse vaihtelin viivojen suuntia niin vinoon, vaakaan kuin pystyyn. Viivojen yhtymäkohdassa leikkasin teippien päitä tarvittaessa vinoon ja lopuksi laitoin yhtymäkohdan päälle vielä toisen, uuden teipin, jolloin lopputuloksesta tuli siisti ja huomaamaton.

7. + 8. VIIMEISTELE
Siisti lopuksi taittovarat terävällä askarteluveitsellä, myös esimerkiksi mattopuukko sopii tähän tehtävään hyvin. Varo, ettet vahingoita kodinkoneen pintaa.

Tässä vielä muutama vinkki erilaisiin raidoituksiin - kokeile rohkeasti erilaisia viivakomboja mieluisimman lopputuloksen saamiseksi!