Ei meillä sisustuslehden tekijöilläkään kaikki ole kodin sisustuksessa täydellistä. Katso kuvat toimituksen jäsenten kotien häpeäpilkuista.

 

Tässä eteisessä ei ole lehtemme peräänkuuluttamia toimivia säilytysratkaisuja. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Eteisessäni on lasten naulakkona Ikean keittiötanko, jota en ole saanut porattua ja ruuvattua seinään. Olen hakannut siihen pari naulaa, jotka eivät menneet ihan pohjaan saakka, vaan vääntyivät. Naulakko pysyy seinässä, jos välttää siihen koskemista. Muistutankin lapsia lähes päivittäin, että naulakkoon pitää laittaa takki tosi varovasti - ja koska taloudessani on kaksi huoletonta poikaa, muutaman kerran naulakko vääntyneine nauloineen ja takkeineen onkin lentänyt pitkin eteistä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aina ei työkseen kauneutta ja symmetriaa miettivä jaksa panostaa oman kodin yksityiskohtien tyylikkyyteen. 

"Kattoasunto on isoine ikkunoineen kesällä kuuma, ja parvekkeen ovea on pakko pitää auki. Jos parvekkeella on yksikin kukka, ampiaiset ja mehiläiset alkavat urakalla eksyä asuntooni. Päätin hankkia oveen magneetilla sulkeutuvat verhot. Ne ovat ihan mielettömän kätevät, mutta samalla tietysti törkeän rumat. Kuumana päivänä tikkailla roikkuessani en jaksanut keskittyä asennushommaan, joten viritelmä sisältää graafikon silmää särkevää epäsymmetriaa sekä kasan nauloja ja nastoja. Naulojen takia sotku on myös tiukasti paikoillaan ympäri vuoden. Mutta näytti miltä näytti, yhtäkään ampiaista ei ole kotiini tämän asennuksen jälkeen eksynyt! Vaikutelmaa rumentaa vielä kynnyksellä oleva ruskea muovimatto."

Myös meidän toimituksessa haaveillaan siitä kuuluisasta spa-tunnelmasta.

"Jos tulisit meille suihkuun, et viihtyisi suihkussa kovin kauan. Olemme remontoineet ja 'päivittäneet' vuonna 1994 rakennetun ysäritalomme, mutta kylpyhuone-saunaosasto on sattuneista syistä vielä alkuperäiskunnossa. Kylppärissä on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia, joista tässä yhteydessä kehtaan paljastaa vain tämän kuvan verran. Kuva kertoo omaa karua kieltään kylppärimme tyylistä. Romanttisella boordikuviolla kruunattu vaaleansininen kaakeliseinä, parhaat päivänsä nähnyt mäntypaneelikatto ja kylmää, armotonta valoa loimottava loisteputkivalaisin katossa eivät taida olla asioita, jotka kuuluvat 2010-luvun 'viihtyisään koti-spahan'.”

Välillä on rahat loppu ja aikaansaamattomuus vaivaa, kun rakennamme ja sisustamme kotejamme. 

"Kolmen viime asuntomme saunat ovat toimineet vähintään ensimmäisen vuoden varastona. Ensimmäiseen kotiimme emme saaneet sitä koskaan valmiiksi. Nykyisen kotimme saunasta puuttuvat lasiseinät ja kiuas on jo vuoden päivät odottanut varastossamme ensilöylyjä. Ilmeisesti emme ole saunaihmisiä henkeen ja vereen tai sitten saunalasien tilaus on vain äärimmäisen hankalaa. Toki säilytystilaa ei ole koskaan tarpeeksi ja sitähän saunasta näyttää löytyvän laudemitalla."

Kotimme eivät ole pelkkää designia, vaan teemme myös "löytöjä" roskalavoilta.

”Design-lamput ovat intohimoni, mutta sitä ei kyllä arvaisi, kun astelee kotimme tv-huoneeseen. Keskellä viistokattoa möllöttää puolipallon muotoinen, kellastunut muoviplafondi. Aiemmin valaisin palveli appivanhempieni vaatehuoneessa, mutta nappasin sen meille kaatopaikkakuormasta. Tämän piti olla remontinjälkeinen väliaikaisratkaisu, mutta muovikupu on kaunistanut huonetta jo kuutisen vuotta. Nykyisin sillä on nimikin: olemme mieheni kanssa ristineet lampun Nannyksi. Ääntää voi miten haluaa.”

Takkahuoneessa on linjakkaan, pelkistetyn tulisijan sijasta möhkäle. 

"Korosta sitä, mitä et voi peittää, sanotaan. Tätä noudatan. Siksi esittelen ensi kertaa meille tuleville aina ekaksi takkani. Se on ilmestys, joka on jättänyt monta vierasta sanattomaksi. Se on massiivinen, epämääräinen, moneen suuntaan leviävä möhkäle, jossa on mukana jopa penkki ja joka täyttää liian ison osan takkahuoneesta. En tiedä, mitä sen suunnittelija eli taloni alkuperäinen omistaja on ajatellut sen luodessaan."

Sisältö jatkuu mainoksen alla