Viimeistään nyt kannattaa tutustua italialaiseen Serapian- laukkumerkkiin.

 

Menestystarinat alkavat usein vaatimattomasti. Serapian-merkki syntyi, kun 1920-luvulla armenialaissyntyinen, sittemmin Italiaan adoptoitu Stefano Serapian alkoi valmistaa nahkatuotteita ylijäämänahasta ja ihastutti niillä Milanon vaativan asiakaskunnan. Hän tutustui tulevaan vaimoonsa Gina Floriniin vuonna 1940, ja yhdessä pariskunta rakensi Serapianista menestystarinan.

Jo 1950-luvun milanolainen yläluokka – rikkaat, vaikutusvaltaiset jetsetterit – ja sen ajan ykkösjulkkikset, kuten Frank Sinatra, Audrey Hepburn ja Bette Davis nähtiin oma Serapian kainalossaan. Nykytähdistä merkkiin ovat rakastuneet huippusuositut poptähdet Taylor Swift ja Joe Jonas.

Jo 1950-luvun milanolainen yläluokka ja sen ajan ykkösjulkkikset, kuten Frank Sinatra, Audrey Hepburn ja Bette Davis nähtiin oma Serapian kainalossaan.

Laukuissa ei ole monimutkaisia yksityiskohtia tai liikoja killuttimia: niiden muotoilussa keskitytään eleganssiin, kestävyyteen ja laatuun. Kevään ja kesän 2016 mallisto on kokoelma jalokivien sävyjä: rubiinia, kvartsia ja smaragdia. Mallistossa on muun muassa Audrey Hepburnin mukaan nimetty Audrey-laukku, joka on muunnelma 1950-luvun alkuperäisestä versiosta. Alkuperäinen laukku nähtiin näyttelijättären tähdittämässä elokuvassa Kuinka miljoona varastetaan vuodelta 1966.

Mallistossa on muun muassa Audrey Hepburnin mukaan nimetty Audrey-laukku.

Suomesta Serapianeja ei saa, mutta nettikauppa (serapian.com/collections/shop-woman-bags ) palvelee. Italiassa merkin omia liikkeitä on Milanossa ja Roomassa. Lontoossa laukkuihanuuksia myy Harrods ja Pariisissa Printempsin tavaratalo.

Juttu on alun perin julkaistu toukokuun 2016 Gloriassa.

Kaksirivinen villakangastakki 635 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Carvenin pusero 305 e, Mycoko. Korvakoru 12,99 e, Mango. Célinen Classic Medium - laukku 3 100 e, Luxbag.
Villakangastakki 349 e, Ajatar. Villakamelinkarvaneule  275 e ja kapeat kamelinkarvahousut 359 e, MaxMara Helsinki. Small Bayswater - laukku 995 e, Mulberry. Gianvito Rossin mokka-avokkaat  525 e, Nina´s.
Komeakauluksinen villa-alpakkatakki 765 e, Weekend by MaxMara Helsinki. Acnen pusero 430 e, Gaudete. Leveälahkeiset ruutuhousut 265 e, MaxMara Helsinki. Coccinellen ketjulaukku 480 e, La Matta. Korvakorut 12,99 e, Mango.
 Hupullinen kamelinkarvatakki  1 205 e ja midipituinen samettihame 275 e, MaxMara Helsinki. Repeatin neule 195 e, Large Dailey - laukku 1 095 e, Mulberry. Stephane Kélianin mokka- saappaat 839 e, Zio.
Ruudullinen villakangastakki  499 e, Tiger of Sweden Concept Store. Valentinon mekko 1 590 e, Della Marga. Korvarenkaat 41 e, Edblad. Metropolis- laukku 410 e, Furla.
Marellan uljas takki 829 e, Ajatar. Bossin pusero 219 e, Mycoko. Dries van Notenin kuviollinen hame 555 e, Nina’s. Sukkahousut 19,95 e, Falke. Aquazzurran samettinilkkurit 625 e ja Dries van Notenin olkalaukku 812 e, Nina’s.
Burberryn villakangastakissa on komeat napit ja kapea leikkaus, 1 125 e, Stockmann. FWSS- paitapusero 179 e, Beam. Repeatin neule 195 e, Lilly. Samsøe Samsøe - pipo 39 e, Urban A. Gas Bijouxin korvakorut 165 e, La Matta. Medium Lily - laukku 1 095 e, Mulberry.

Takki on vuoden tärkein vaateostos, sillä kylmää keliä on kuukausikaupalla. Onneksi materiaalit ovat mahtavia ja väreissä riittää valinnanvaraa.

Mikä näistä on sinun suosikkisi? Takkijutun kuvausten tunnelmiin pääset täältä.

Tämän syksyn juhlavaatteet on tehty kurveja korostamaan.

Kauden juhlavaatteissa vartalon muodot tulevat esille esille rohkeiden päänteiden ja pukevien laskosten avulla. Katso Glorian muotikuvauksissa kuvattu video ja poimi ideat bilekauteen.

 

Kunniaa kurveille -jutun löydät 2.11. ilmestyneestä marraskuun Gloriasta.