Viimeistään nyt kannattaa tutustua italialaiseen Serapian- laukkumerkkiin.

 

Menestystarinat alkavat usein vaatimattomasti. Serapian-merkki syntyi, kun 1920-luvulla armenialaissyntyinen, sittemmin Italiaan adoptoitu Stefano Serapian alkoi valmistaa nahkatuotteita ylijäämänahasta ja ihastutti niillä Milanon vaativan asiakaskunnan. Hän tutustui tulevaan vaimoonsa Gina Floriniin vuonna 1940, ja yhdessä pariskunta rakensi Serapianista menestystarinan.

Jo 1950-luvun milanolainen yläluokka – rikkaat, vaikutusvaltaiset jetsetterit – ja sen ajan ykkösjulkkikset, kuten Frank Sinatra, Audrey Hepburn ja Bette Davis nähtiin oma Serapian kainalossaan. Nykytähdistä merkkiin ovat rakastuneet huippusuositut poptähdet Taylor Swift ja Joe Jonas.

Jo 1950-luvun milanolainen yläluokka ja sen ajan ykkösjulkkikset, kuten Frank Sinatra, Audrey Hepburn ja Bette Davis nähtiin oma Serapian kainalossaan.

Laukuissa ei ole monimutkaisia yksityiskohtia tai liikoja killuttimia: niiden muotoilussa keskitytään eleganssiin, kestävyyteen ja laatuun. Kevään ja kesän 2016 mallisto on kokoelma jalokivien sävyjä: rubiinia, kvartsia ja smaragdia. Mallistossa on muun muassa Audrey Hepburnin mukaan nimetty Audrey-laukku, joka on muunnelma 1950-luvun alkuperäisestä versiosta. Alkuperäinen laukku nähtiin näyttelijättären tähdittämässä elokuvassa Kuinka miljoona varastetaan vuodelta 1966.

Mallistossa on muun muassa Audrey Hepburnin mukaan nimetty Audrey-laukku.

Suomesta Serapianeja ei saa, mutta nettikauppa (serapian.com/collections/shop-woman-bags ) palvelee. Italiassa merkin omia liikkeitä on Milanossa ja Roomassa. Lontoossa laukkuihanuuksia myy Harrods ja Pariisissa Printempsin tavaratalo.

Juttu on alun perin julkaistu toukokuun 2016 Gloriassa.

Palkittu tanssitaiteilija Ima Iduozee yhdistää nykytanssiin elementtejä breakdancesta.

Tanssitaiteilija Ima Iduozee esittää Kaapelitehtaalla koreografian, jonka hän on suunnitellut Gloria Fashion Show’ta varten.

"Esitys on oodi nuorelle rakkaudelle ja tuntemattoman kaipuulle. Liikekieli yhdistelee voimakkaita kontrasteja”, hän kuvailee runollisesti.

Helsinkiläiskoreografi tanssi itsensä kertaheitolla kansainväliseen suosioon debyyttiteoksellaan This is the Title, jonka ensiesitys oli vuonna 2012. Sen jälkeen hän on kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa, saanut Suomen arvostelijain liiton Kritiikin kannukset –palkinnon ja esimerkiksi kutsun Linnan juhliin vuonna 2015.

Ima yhdistelee nykytanssiin elementtejä muun muassa breakdancesta, jonka kolminkertainen suomenmestari hän on. Ensimmäistä kertaa hän tuli tutuksi suurelle yleisölle Dance-ohjelmasta vuonna 2010.

Gloria Fashion Show’ssa Ima odottaa oman esityksensä lisäksi myös illan muotinäytöstä.

”Toivon näkeväni uutta luovaa ja omaperäistä muotisuunnittelua sekä uusien kiinnostavien tekijöiden töitä, joista inspiroitua."

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput ticketmaster.fi

Anna Puu odottaa innolla esiintymistään Gloria Fashion Show'ssa. ”On kiinnostavaa nähdä tulevia trendejä ja uusia tekijöitä”, hän sanoo.

Gloria Fashion Show'ssa nähtävä laulaja Anna Puu lupaa, että hänen esityksestään tulee intohimoinen.

”On upeaa olla osana suomalaista muodin suurtapahtumaa. Olen erittäin visuaalinen ihminen, joten odotan tapahtuman olevan yhtä silmäkarkkia ja täynnä inspiraation lähteitä”, hän kertoo.

Anna Puu esittää Glorian muotinäytöksessä uuden singlensä, jonka nimi on vielä salaisuus. Laulajan edellinen single Tarviin vielä yhden yön aikaa julkaistiin viime keväänä. Hän oli myös yksi The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajista.

Glorian muotinäytös on Annalle ensimmäinen, mutta laulaja seuraa muotia aktiivisesti.

”Saan omaan tekemiseeni ja keikkailuuni potkua pukeutumisesta. Nettikauppojen selailu on minulle jopa meditaatiokeino. On kiinnostavaa nähdä tulevia trendejä ja uusia tekijöitä”, hän sanoo.

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput ticketmaster.fi

Saimi Hoyerin lisäksi Gloria Fashion Show'n catwalkilla nähdään myös muita kansainvälisiä huippumalleja.

Hotelli Punkaharjua johtava Saimi Hoyer palaa catwalkille Gloria Fashion Show’ssa.

”Ihanaa tehdä pitkästä aikaa iso muotinäytös! Gloria Fashion Show on yksi Suomen muotimaailman tärkeimmistä tapahtumista, ja siinä on kunnia olla mukana.”

Edellisinä vuosina Saimin on voinut bongata näytöksen yleisöstä.

”Siellä on aina tosi hyvä fiilis. Näytös on korkeatasoinen ja se tehdään ajatuksella.”

Saimi on loistanut myös Glorian mallina Punkaharjulla kuvatussa muotijutussa. Katso video kuvauksista tästä.

Tuttuja kasvoja ja mieskauneutta

Tänä vuonna Gloria Fashion Show’n catwalkilla nähdään myös viime vuodelta tuttuja malleja.

Esimerkiksi Nala, ranskalainen malli, joka hurmaa yleisön vuosi toisensa jälkeen ja Ada Schlizewski, jota viime vuonna yleisöstä kannusti hänen suloinen kuusivuotias Neeo-poikansa.

Lavalle palaa myös ruotsalainen Torun, iättömän kaunis nainen, jonka lavatyöskentelyä on ilo tarkkailla.

Mieskauneutta Gloria Fashion Show’n tuo kokenut ruotsalaismalli Anton Nilsson. Charmantti Anton on, uskomatonta kyllä, jo 54-vuotias. Välkommen!

 

Gloria Fashion Show 2.9. Helsingin Kaapelitehtaalla. Liput osoitteesta ticketmaster.fi

Glorian upea syysmuotijuttu kuvattiin Kööpenhaminan keskustassa. Syksyn ajankohtaisin tyyli koostuu liehulahkeista ja murretun ruskeista sävyistä.

Syksyn muoti lainaa ideoita ja värimaailmaa 1970-luvulta, mutta näyttää silti nykyaikaiselta. Katso video ja hyppää mukaan muotikuvausten tunnelmaan.

 

Lahkeet liehuen syksyyn -muotijutun löydät 3.8. ilmestyneestä elokuun Gloriasta.