Jos se on mustaa tai valkoista,  Daphne Guinness voi käyttää sitä.
Jos se on mustaa tai valkoista, Daphne Guinness voi käyttää sitä.

Maailmankuulun Guinness-panimosuvun perijätär Daphne Guinness, 48, on taiteellinen monilahjakkuus.

 

Mustaan, valkoiseen ja hopeaan pukeutuva Daphne Guinness kiinnittää huomion Cruella de Vil -tukallaan ja korottomilla Noritaka Tatehana -platookorkokengillään. Hän pukeutuu vahvoihin ihonmyötäisiin siluetteihin ja näyttäviin kolmiulotteisiin asusteisiin.

Naiselliseen tyyliin kuuluvat myös näyttävät asusteet, joita maustavat futuristiset ja dandymäiset elementit. Legendaarinen muoti-ikoni ja haute couture -vaatteiden keräilijä tunnetaan nuorten suunnittelijoiden, aikoinaan myös Alexander McQueenin, tukijana.

Daphnen ansioluettelon sopivat myös pestit näyttelijänä The Murder of Jean Seberg -elokuvassa ja lyhytelokuvan Cashback tuottajana. Toukokuun lopussa monilahjakkuus tekee uuden aluevaltauksen muusikkona. Hän julkaisee ensimmäisen albuminsa Optimist in Black, jolla kuullaan glam rock ja new romantic -vaikutteista musiikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Luovat taidepiirit ovat aina olleet osa Daphnen ja koko Guinnessin perheen elämää.

Tähän mennessä julkaistuilta singleiltä The Long Now ja Marionettes kuulee vahvaa äänenkäyttöä, kitarasooloja ja orkestraalisuutta. Levyn on tuottanut Tony Viscontin, joka on työskennellyt muun muassa David Bowien kanssa. Bowiella on Daphnen mukaan ollut suuri musiikillinen vaikutus häneen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luovat taidepiirit ovat aina olleet osa Daphnen ja koko Guinnessin perheen elämää. Perhe vietti lapsuuden kesät Espanjan Cadaquésissa taiteilijoiden Man Rayn ja Marcel Duchampin naapurustossa.

Blow’n muistoa kunnioittaakseen Daphne osti huutokaupassa koko Issien vaatekaapin sisällön, jotta vaatteet eivät menisi avoimen huutokaupan kautta haaskalinnuille.

2000-luvun alun Lontoossa Daphne ystävystyi ihailemansa vaatesuunnittelija Alexander ”Lee” McQueenin ja stylisti Isabella ”Issie” Blow'n kanssa. Molemmilla muotinimillä oli surullinen kohtalo, sillä he päätyivät itsemurhaan 2010-luvulla. Blow’n muistoa kunnioittaakseen Daphne osti huutokaupassa koko Issien vaatekaapin sisällön, jotta vaatteet eivät menisi avoimen huutokaupan kautta haaskalinnuille.

Hän myös perusti hyväntekeväisyysjärjestö Isabella Blow Foundationin. Järjestö tukee nuoria vaatesuunnittelun opiskelijoita ja mielenterveystutkimusta. Vuoden 2015 alussa Daphnen hyvän ystävän Lady Gagan kuratoima V-magazinen kevätmuodin ennakkonumero oli omistettu muun muassa McQueenin elämäntyölle. Daphne poseerasi lehden muotikuvissa yhdessä Gagan kanssa pukeutuneena McQueenin luomuksiin.

Daphnen elämää ja tyyliä voi seurata Instagramissa @Daphne.Guinness, Facebookissa ja Twitterissä @TheRealDaphne.

Juttu on alun perin julkaistu toukokuun 2015 Gloriassa

Sisältö jatkuu mainoksen alla