Muodin joukkorahoitus saapuu hiljalleen Suomeenkin. Nyt voisi päästä rahoittamaan kotimaisia nahkatuotteita.

Kotimainen, nahkatuotteistaan tuttu Lumi avaan uuden lippulaivamyymälän Tukholmaan 2017 ja hakee potkua bisneksiinsä joukkorahoituksella. Sen perustajat, suomalais-ranskalainen suunnittelijapariskunta Sanna Kantola ja Bruno Beaugrand, uskovat vahvasti, että pohjoismainen, raikas brändi mahtuu entistäkin isommin laukku- ja nahkatuotemarkkinaan. Lumin selkeät laukut ovat hyvä vastapaino laukkumaailman blingeimmille malleille. Lumin mallistoon kuuluvat nykyään ovat myös tuoksutuotteet kuten kynttilät ja saippuat, joita myydään nimekkäissä konseptimyymälöissä, kuten esim Merci, Conran Shop ja Skandium.

Lumi-merkki perustettiin New Yorkissa 2000-luvun alussa, jolloin Kantola työskenteli Ralph Laurenin laukkusuunnittelijana ja Beaugrand Tiffanylla kellomalliston art directorina. Helsinkiin he muuttivat 2007, jolloin myös Lumin ensimmäinen oma myymälä avattiin Helsinkiin. Tällä hetkellä Lumilla on 10 työntekijää.

Lumi kutsuu nyt ihmisiä mukaan joukkorahoittamaan kasvuaan. Rahoitustavoite on 120 000 euroa. Yhden osakkeen hinta on 1,87 euroa ja minimisijoitus on 55 osaketta eli noin 100 euroa.

Suomessa muodin joukkorahoitus on ollut vielä pientä, maailmalla on joitakin isompia onnistumisia. Tunnetuimpana ehkä urheiluliivibrändi Knix Wear, joka rohmusi yli miljoonan dollarin rahoituksen viime vuonna Kickstarterissa. Tai eettinen urheiluvaatemerkki Victor Athletics, joka myös vuonna 2015 keräsi yli 100 000 dollaria Kickstarter-kampanjallaan.

 

Takki on vuoden tärkein vaateostos, sillä kylmää keliä on kuukausikaupalla. Onneksi materiaalit ovat mahtavia ja väreissä riittää valinnanvaraa.

Pörröä, pastellia ja väriterapiaa – kaikkia niitä on tarjolla kauden takeissa. Kurkkaa videolta, minkä kauden uutuuksista valitsisit.

Parasta päälle -muotijutun löydät 5.10. ilmestyneestä lokakuun Gloriasta.

Leigthton Housen Silkkihuoneen seinillä oli aikalaisten maalauksia. Mekko 1 550 e ja housut 1 905 e, Magda Butrym, kengät Christian Loboutin/Roland Mouret, hinta tiedusteltaessa. Korvakorut 201 e ja 167 e, sormus 127 e, kaikki Astley Clarke.

Näyttävien asujen syvät värit pääsevät oikeuksiinsa taidemaalarille ja aatelismiehelle Frederic Leightonille kuuluneessa upeassa Leighton Housessa Lontoossa. Sukella videolta kuvausten tunnelmiin.

Syksyn värikäs muoti sai poikkeuksellisen arvokkaan ympäristön, kun se kuvattiin aatelisen taiteilijan kodissa. Videolta pääset mukaan kuvausten tunnelmaan.

Kuvausympäristö oli huomattavan arvokas, sillä Frederic Leighton (1830–1896), yksi Britannian kuulusimmista viktoriaanisen ajan taiteilijoista. Hänen Holland Parkissa sijaitseva talonsa, jossa muotijuttu kuvattiin, on nykyisin museo. Leighton tunnettiin monilla arvonimillä, ja kuolinvuonnaan hänestä tehtiin Strettonin paroni, joka on ainutlaatuinen kunnia brittiläiselle taiteilijalle.