Game of Thronesin kuudennella, hartaasti odotetulla kaudella hahmojen vaatteista päättää uusi tekijä. Ja sekös faneja jännittää.

Game of Thrones on sarjaa ymmärtämättömille pehmopornomaista fantasiaa, mutta fanit kyllä tietävät, mistä on kyse. GoT on ihan oma maailmansa, hämmästyttävä shakespearelainen kudos valtapelejä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Ja vaatteita.

Puvustus on iso osa GoT:n charmia. Viisi ensimmäistä kautta vaatettanut Michele Clapton käytännössä loi eri valtakuntien kulttuurit pukujen kautta. Asuissa on paljon ihastuttavia yksityiskohtia ja kirjailuja. Puvut tulkitsevat myös päähahmojen kehitystä, esimerkkinä vaikkapa Sansa Starkin (Sophie Turner) aikuistuminen ja rankat kokemukset – viattomasta neidosta sukeutuu suorastaan goottimainen hahmo.

Kun Michele Clapton ilmoitti yllättäen jättävänsä sarjan, fanit alkoivat odottaa, miten uudeksi puvustajaksi valittu April Ferry jatkaa työtä. Muun muassa Rome-epookkisarjasta tuttu April on Emmyillä palkittu puvustaja, joten GoT onhyvissä käsissä. Michele Claptonin (ja meidän fanien) toive tietenkin on, että Ferry jalostaisi hänen luomaansa esteettistä pohjaa.

Kuudenteen kauteen edenneen sarjan isä George R.R. Martin on muuten erikoisen ongelman edessä. Hän ei ole vielä ehtinyt kirjoittaa sarjan kuudetta kirjaa, joten Martinin lisäksi ilmeisesti vain kaksi ihmistä maailmassa – sarjan päätuottaja David Benioff ja tuottaja Dan Weiss – tietävät, miten sarja on kuuluu päättyä. Se on varotoimenpide siltä varalta, että kirjailijalle tapahtuu jotain.

Game of Thronesin kuudes kausi alkaa HBO:lla pe 22.4.

Hehkuvia värejä, hulmuavia helmoja ja paljettien kimallusta. Kesän muodissa on lupa leikitellä!

Glorian kesänumeron muotijuttu kuvattiin uudessa St. George -luksushotellissa Helsingissä. Kurkkaa kuvausten tunnelmiin ja poimi videolta parhaat ideat kesän menoihin.

Muotikuvausten lopputuloksen näet uudesta kesä-heinäkuun Gloriasta.

 

 

 

Ihan kohta on syyskuu – ja entistäkin upeampi Gloria Fashion Show. Liput kannattaa ostaa heti heinäkuun alussa, sillä viime vuonna show myytiin loppuun nopeasti.

”Pukeutumisessa on samaa ilmaisuvoimaa kuin laulujen tekemisessä. Kummassakaan ei ole rajoja. Viime aikoina olen innostunut taas väreistä, paljettitakeista ja bändipaidoista. Seuraan myös paljon suomalaisia uusia suunnittelijoita”, laulaja-lauluntekijä Ellinoora kuvaa suhdettaan muotiin.

Carrie- ja Leijonakuningas -hiteistään tunnetuksi tullut artisti avaa tämän vuoden Gloria Fashion Show’n.

”Se on minulle tosi iso juttu”, hän iloitsee.

Gloria Fashion Show järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa, jonne tänä vuonna rakennetaan venetsialaishenkinen, palazzomainen kokonaisuus.

”On hauskaa tuoda teolliseen tilaan loistokkuutta ja ilmavuutta. Inspiraation lähteenä olivat venetsialaiset torit, vanhanaikaiset kulissit sekä ponnahduskirjat”, tilasuunnittelija Ilkka Mälkiäinen kertoo.

Tekijäkaarti muotitoimittaja-stailisti Liisa Kokon johdolla marssittaa lavalle syksyn upeimmat muotikokonaisuudet ja tunnelmat. Illan musiikista vastaa edellisvuosien tapaan dj-kaksikko D.R.E.A.M.

Malleina ovat muun muassa kesä-heinäkuun Glorian päähaastattelun tähti Jaana Ukkola, toukokuun Glorian Kansallisooppera-muotijutun charmantti malli Ben Desombre, Razavin sisarukset Maryam ja Shadi sekä yleisön suursuosikki Nala Ranskasta.

Liput tulevat myyntiin 1.7. Hanki lippusi ajoissa, sillä viime vuonna show myytiin loppuun jo elokuun alussa.

Gloria Fashion Show Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa lauantaina 1.9. klo 15, 17 ja 19. Liput ticketmaster.fi.