Game of Thronesin kuudennella, hartaasti odotetulla kaudella hahmojen vaatteista päättää uusi tekijä. Ja sekös faneja jännittää.

Game of Thrones on sarjaa ymmärtämättömille pehmopornomaista fantasiaa, mutta fanit kyllä tietävät, mistä on kyse. GoT on ihan oma maailmansa, hämmästyttävä shakespearelainen kudos valtapelejä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Ja vaatteita.

Puvustus on iso osa GoT:n charmia. Viisi ensimmäistä kautta vaatettanut Michele Clapton käytännössä loi eri valtakuntien kulttuurit pukujen kautta. Asuissa on paljon ihastuttavia yksityiskohtia ja kirjailuja. Puvut tulkitsevat myös päähahmojen kehitystä, esimerkkinä vaikkapa Sansa Starkin (Sophie Turner) aikuistuminen ja rankat kokemukset – viattomasta neidosta sukeutuu suorastaan goottimainen hahmo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Michele Clapton ilmoitti yllättäen jättävänsä sarjan, fanit alkoivat odottaa, miten uudeksi puvustajaksi valittu April Ferry jatkaa työtä. Muun muassa Rome-epookkisarjasta tuttu April on Emmyillä palkittu puvustaja, joten GoT onhyvissä käsissä. Michele Claptonin (ja meidän fanien) toive tietenkin on, että Ferry jalostaisi hänen luomaansa esteettistä pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuudenteen kauteen edenneen sarjan isä George R.R. Martin on muuten erikoisen ongelman edessä. Hän ei ole vielä ehtinyt kirjoittaa sarjan kuudetta kirjaa, joten Martinin lisäksi ilmeisesti vain kaksi ihmistä maailmassa – sarjan päätuottaja David Benioff ja tuottaja Dan Weiss – tietävät, miten sarja on kuuluu päättyä. Se on varotoimenpide siltä varalta, että kirjailijalle tapahtuu jotain.

Game of Thronesin kuudes kausi alkaa HBO:lla pe 22.4.

Sisältö jatkuu mainoksen alla