Gloria Fashion Show on käynyt läpi monta muutosta, mutta samppanjaa tapahtumassa on juotu aina.

”Kerran meinasi tulla paniikki, kun yksi malleista sairastui pahasti juuri ennen muotinäytöstä”, muistelee Glorian perustaja ja ensimmäinen päätoimittaja Riitta Lindegren.

”Onneksi Klara Kivilahti oli sopivasti tuomassa paikalle vaatteita näytöstä varten, ja kiskaisimme hänet sitten suoraan lavalle. Hän oli tottunut tekemään mallin töitä, joten siitäkin tilanteesta selvittiin ihan hyvin.”

Mieleenpainuvia tilanteita Glorian muotinäytöksissä on riittänyt. Gloria Fashion Show vietti viime vuonna 10-vuotisjuhliaan, mutta lehden järjestämien muotinäytösten historia ulottuu 1990-luvulle asti. Silloin Riitta Lindegren huomasi, että Suomessa oli puute kiinnostavista muotialan tapahtumista.

”Vielä 1980-luvulla Vaatetusteollisuuden Keskusliitto järjesti suuria muotimessuja, joihin saapui mediaa ulkomailta asti. Kun muotiteollisuus alkoi laman takia hiipua, kuoli myös messutapahtuma hiljalleen pois. Me päätimme luoda tilalle jotain vastaavaa ja samalla painottaa Glorian asemaa Suomen johtavana muotilehtenä”, hän kertoo.

Joka vuosi näytöksiin on keksitty jotain uutta ja yllättävää.

Ensimmäiset näytökset järjestettiin alkukeväästä ja niissä esiteltiin jo tulevan syyssesongin mallistoja. Suomalaiskatsojat halusivat kuitenkin nähdä vaatteita, joita he pääsisivät heti ostamaan. Välillä kokeiltiin myös Gloria Fashion Show’n pitämistä Turussa sekä ylellisiin pikkuputiikkeihin keskittyvän boutique-näytöksen järjestämistä. Erilaisten kokeilujen myötä lopulta syntyi alkusyksystä järjestettävä Gloria Fashion Show sellaisena kuin se nykyään tunnetaan.

Joka vuosi näytöksiin on kuitenkin keksitty jotain uutta ja yllättävää.

”Alkuaikoina näytöksen päämallina oli aina sama malli kuin uusimman lehden kansikuvassa. Kerran ruotsalainen malli avasi näytöksen astumalla catwalkille suoraan valtavasta kansikuvasta”, Riitta Lindegren muistelee.

Viime vuosina Gloria Fashion Show on kasvanut yhä suuremmaksi muotitapahtumaksi, joka on Suomessa ainut laatuaan. Tapahtumassa on nähty yllätysesiintyjiä, ja catwalkilla on astellut Suvi Riggsin kaltaisia kansainvälisiltä muotiviikoilta tuttuja kasvoja.

Klassikkotapahtuma ei tänäkään vuonna polje paikallaan, ja syyskuun näytös lupaa lyödä katsojat ällikällä. Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu. Ensimmäisestä muotinäytöksestä lähtien tarjolla on ollut samppanjaa, ja yleisö on saanut lahjakassit kotiin viemisiksi. Niin tapahtuu tänäkin vuonna. G

Gloria Fashion Show 17.9. liput 29,50 e http://www.ticketmaster.fi/