Pieni talo Helsingissä -blogin Piia Kalliomäki:

Pieni talo Helsingissä on Glorian Kodin uusi blogi, jossa sisustaja Piia kertoo, millaista on rakentaa oma unelmien talo Suomen pääkaupunkiin. "Projekti on ollut rankka niin taloudellisesti kuin henkisestikin", sanoo Piia.

Hei, Pienen talon Piia, ja tervetuloa! Aloitit juuri Glorian Kodin bloggaajana. Pieni talo Helsingissä alkoi rakennusblogina, mutta nyt se taitaa jo olla enemmän sisustusblogi. Mitä Pienessä talossa Helsingissä tapahtuu tänä syksynä?

Kiitos! Saimme tosiaan yllättäen arvontavoittona Helsingin kaupungin Helsinki-pientalo-vuokratontin syksyllä 2013, ja siitä alkoi rakennus. Tilasimme talon viittä vaille valmiina, koska halusimme ehdottomasti tehdä sellaisia omannäköisiä ratkaisuja, joita ei avaimet käteen -talossa voi saada. Talo itsessään ei ole koskaan ole ollut meille haave, mutta esimerkiksi betonilattia ja betoniset kylpytilat on aina olleet!

Projekti on ollut aika rankka niin taloudellisesti kuin henkisestikin, koska mieheni tekee lähes kaikki sisätyöt itse. Mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Tämän syksyn suurin urakka on ollut talon ulkomaalaus. Seuraavaksi on tarkoitus saada 25-neliöinen taloon liitetty lisärakennus kuntoon, siellä sijaitsee kauan odotettu sauna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka pieni on pieni - eli minkä kokoinen on pieni talo Helsingissä?

Meidän tontti on 500-neliöinen, ja talot ovat alueella tiiviisti vierekkäin. Siitä tuli vaikutelma pienestä talosta. Talomme itsessään on kyllä ihan kivankokoinen, melkein 150-neliöinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pieni talo Helsingissä on musta talo, ja sopivaa mustaa maalia etsit pitkään. Mistä tämä rakkaus mustaan väriin? Onko elämässäsi muita värejä?

No eipä juuri! Olen pukeutunutkin jo 20 vuotta melkein kokomustaan. Musta vain on niin graafinen, turvallinen ja hyvä väri, että se tekee tämmöisestä peruspakettitalostakin paljon arkkitehtonisemman näköisen.

Olet blogannut itsenäisesti ja muun muassa Koti ja Keittiö -lehden alla. Mitä bloggaaminen tuo elämääsi sisustajana ja suunnittelijana?

Bloggaaminen tässä elämäntilanteessa rakentamisen ohessa on meidän perheessä yhteistyötä: mieheni Jari vastaa kuvista ja visuaalisesta ilmeestä ja minä ideoin juttuja, pidän kotia siistinä ja kuvauksellisena, kirjoitan postaukset ja seuraan alaa myös blogia silmällä pitäen. Yksin en tähän pystyisi, koska rakastan ja haluan tehdä myös suunnittelijantöitäni. Bloggaaminen on muihin töihin verrattuna rennompaa ja vapaampaa. Kaikki tekemiseni tukevat kivasti toinen toisiaan. Bloggaajana haluaisin tutustua muihin bloggaajiin, joille sisustaminen ei ole ammatti, mutta intohimon kohde kuitenkin.

Sinulla on oma merkki 1x2. Mitä sille kuuluu?

Hyvää! Se on nyt 2,5-vuotias mallisto, joka käsittää villaisia, kotimaassa neulottuja tyynynpäällisiä ja peittoja. Se elää tässä muiden töiden rinnalla mukavasti omaa elämäänsä, pikkuhiljaa kasvetaan isommaksi ja tunnetummaksi. Isoja juttuja meille on ollut uuden OP:n pääkonttorin ”tyynyttäminen” ja oma Englannin-agentti, joten ovi on raollaan jo ulkomaillekin. Ajattelisin, että meidän malliston tuotteita ostava asiakas on hyvin samantapaisesti sisustava kuin itsekin olen: laadukkaasti, ajanhenkisesti ja rennosti kotiaan sisustava.

Viime kesä oli sinulle menestyksen kesä, sisustuksesi Vantaan asuntomessuilla kohteessa Harunire sai paljon huomiota ja kiitosta. Mikä on seuraava menestystarinasi?

Kohde sai kyllä kivasti huomiota. No toivottavasti se seuraava menestys olisi loppuvuodesta ilmestyvä Aina Oikein -sisustusneulekirja, niin monta vuotta olen sitä pitkäjänteisesti työstänyt. Osaan vain neuloa, en ymmärrä neuleohjeista mitään. Siihen nähden neulekirja on minulta hyvä suoritus. Oikeasti toivon, että se koskettaisi sisustajia kauneudellaan samalla tavalla kuin asuntomessusisustus.

Piia Kalliomäen suunnittelema sisustus Vantaan asuntomessuille viime kesänä sai paljon kiitosta sisustuslehdissä ja -blogeissa. Hän suunnitteli Kontio Harunire -kohteeseen harmonisen sisustuksen, jossa skandityyli ja japanilainen estetiikka kohtaavat. Kuva Emilia Forsman.

Piian uusimman blogipostauksen näet täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla