Heli Thoren on Glorian Kodin uusi bloggaaja. Hänen Heli Ingeborg -blogissaan eheydytään erosta, puunataan uutta sinkkukotia ja lapsettomina iltoina vaihdetaan maitolasi drinkkiin.

Hei, Heli! Aloitit juuri Glorian Kodin uutena bloggaajana blogissasi nimeltä Heli Ingeborg! Mistä meinaat iloksemme blogata?

Asun Helsingin keskustassa kahden ihanan pellavapään kanssa. Tykkäämme koluta keskustan puistoja ja testaamme lasten kanssa mielellämme niin kulttuurielämyksiä kuin uusia ravintoloita. Otamme teidät mukaan. Sinkkuiltoina maitolasi vaihtuu drinkkiin; kameran pidän silloinkin mukana.

Juhlan jälkeen koittaa kustantajan arki. Omistan lifestyle-kirjakustantamo Cozy Publishingin, ja yrityksen pyörittäminen vie mukanaan julkkarijuhliin, kuin myös esimerkiksi ihanien reseptien äärelle. Blogissani pääsee siis maistelemaan uusia makuja, kokeilemaan muotiniksejä ja ihailemaan huippukirjailijoidemme kädenjälkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen pian saamassa valmiiksi suurtyön, uuden kotini remontin (jota en todella tehnyt yksin, vaan osaavien remonttimiesten avulla). Rakkauteni vanhoihin keskustataloihin roihuaa vahvempana kuin koskaan, ja tämän kodin nurkkia onkin puunattu erityisen huolella. Monet huonekalut odottavat löytymistään, verhot uupuvat, astioita on hankittava lisää... Pääsette siis sisustuspuuhiin ja -haaveisiin mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heli Ingeborg -blogi on siis myös sisustusblogi. Millainen on sisustustyylisi?

Rakastan vanhoja taloja ja vanhoja huonekaluja, ja niitä metsästän huutokaupoista ja kirpputoreilta. Sydämeni sykkii utuisille pastelleille ja harmaan erilaisille sävyille. Ranskassa koen olevani sisustustaivaassa ja kotoani löytyykin monia samoja elementtejä kuin vaikkapa pariisilaisista pikkukahviloista tai Etelä-Ranskan kodeista: marmoria, messinkisiä yksityiskohtia, ajan patinaa, kauniita astioita, pellavatekstiilejä ja leikkokukkia, toisinaan kimpputolkulla!

Mikä inspiroi sinua?

Elämä inspiroi minua! Innostun kauniista yksityiskohdista ja hyvistä tunnelmista. Ystävistä, perheestä ja rakkaudesta elämään sekä läheisiin. Pyrin voimaan hyvin ja pitämään itsestäni mahdollisimman hyvää huolta. Liikunta, hyvä ruoka ja läheiset ovat yksinkertaisia asioita, mutta samalla pitkälti kaikki, jota hyvään elämään tarvitsen. Kun mieli on levollinen, tyytyväinen ja onnellinen, myös työt, kirjoittaminen ja elämä luistavat.

Olet tehnyt kaksi sisustuskirjaa. Mitä itse opit niistä kodinsisustajana?

Omaa ääntä kannattaa kuunnella, mutta uskaltaa myös käyttää asiantuntijoita apuna. Itse olen tarkka sävyistä. Jos seinän valkoinen taittaa väärään suuntaan, silmiä särkee. Siksi olen kaikissa kodeissani ulkoistanut pintojen sävyjen valinnan taitaville susustuksen ammattilaisille. Nykyisessa Hietalahden-kodissani esimerkiksi lattian oikeaa kyyhkynharmaata etsittiin pitkään.

Oletko koskaan mokannut pahasti sisustushommissa?

Toisinaan olen kiirehtinyt liikaa uutta kotia sisustaessa. Nyt, uuden kotini kohdalla, olen rauhassa tassutellut tyhjissä huoneissa ja pohtinut, mitä ne tarvitsevat. Näin olen oivaltanut uusia asioita kodin luonteesta ja siitä, mitä meidän perhe tarvitsee, jotenkin syvemmin... Malttaminen on vaikeinta, mutta palkitsee huolitellummalla ja levollisemmalla lopputuloksella.

Tässä kuussa ilmestyy tietokirjasi Ehjäksi – kertomus hyvästä erosta. Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan avioerosta?

Kun itse erosin puolitoista vuotta sitten, huomasin, että muiden eronneiden voimaannuttavat tarinat lohduttivat minua eniten. Kun joku kertoi, että ensin oli ollut kauheaa, mutta pikku hiljaa kaikki helpotti, uskoin heitä. Samalla oma oloni oli turvallisempi ja lohdullisempi. 

Päätin uskaltaa avata omat päiväkirjani ensimmäiseltä vuodelta eron jälkeen, koska uskon, että oma ehjäksi kasvamisen kokemukseni antaa myös muille eronneille voimaa. Hyvä ero on mahdollinen, kun uskaltaa rehellisesti ja rohkeasti käydä omaa elämäänsä läpi. Toivon, että kirjani voi olla tukena muillekin siinä prosessissa.

Millaisia postauksia Heli Ingeborg -blogiin on tulossa lähiaikoina?

Vietin upeat neljä päivää Etelä-Ranskassa pari viikkoa sitten. Aion siis ainakin jakaa muutaman matkakertomuksen. Myös uusi kirjahylly, makuuhuoneen verhoprojekti ja uuden sohvan metsästys ansaitsevat oman postauksensa.

Mikä ihmeen Ingeborg?

Ingeborg on toinen nimeni. Olen kaksikielinen ja suvussani Ingeborg-nimi on kulkenut pitkään. Nimi on erikoinen ja minulle rakas, aina muistuttamassa minua juuristani.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla