Mainos

Unelmoitko hyvinvointilomasta? Teneriffalla voit nauttia omasta lempilajistasi tai ottaa uuden lajin haltuun ympäri vuoden!

Jos kaipaat lomaltasi muutakin kuin loikoilua uima-altaalla, Teneriffa tarjoaa täydelliset puitteet omatoimiseen aktiivilomaan. 

Saarella yli 40 vuotta asunut Teneriffan matkailun edistämisen johtaja Pia Louw tietää, että Teneriffalla sporttailu onnistuu loistavasti vuoden ympäri. Talvella aktiivilomailijaa hellii 20–24 asteen lämpö, ja kesäisinkin mittari harvoin kipuaa yli 28 asteen.

Louw kertoo, että Teneriffan suosituimmat loma-aktiviteetit ovat valasretket, vaellus ja pyöräily. Hänen omat suosikkinsa ovat kajakkimelonta ja vaellus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Los Gigantes länsirannikolla on loistava melontakohde. 
”On upeaa meloa tyynessä ja kirkkaassa vedessä ja ihailla suoraan mereen laskeutuvia valtavia vuoria”, Louw kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnonsuojeltu Anagan vuoristoalue pohjoisessa taas tarjoaa vaikuttavia maisemia havumetsineen ja haastetta vaellukseen

Louw antoi parhaat vinkkinsä siitä, miten Teneriffan eri puolista voi nauttia. Mikä näistä viidestä aktiivilomasta kutsuu eniten? 

 


1. Vaelluselämyksiä ja luonnon ihmeitä

Ensin ihana hotelliaamiainen, sitten vaelluskengät jalkaan, hieman eväitä reppuun ja autolla kohti upeita vuorimaisemia ja vaelluspolkuja. Teneriffan tuliperäinen saari hemmottelee aktiivilomailijaa keväisen leudolla säällä (keskilämpötila 23 astetta) vuoden ympäri.

Lähes puolet saaresta on luonnonsuojelualuetta, jossa risteilee 1500 kilometrin verran vaellusreittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmille. Yksi upeimmista on saaren läpi kulkeva 83 kilometrin mittainen GR 131 -reitti. Jos kaipaat vauhdikkaampaa menoa, kokeile trendikästä polkujuoksua.

Teneriffalla voit nauttia eri maisemista jokaisena lomapäivänä.

Teneriffalla voit nauttia eri maisemista jokaisena lomapäivänä: havumetsien hiljaisuudesta, Atlantin rantakallioiden lempeistä merituulista tai unohtumattomista näkymistä El Teide -tulivuoren huipulta 3718 metrin korkeudesta. Teneriffalla näet myös upeimman tähtitaivaan ja voit osallistua ohjatulle kävelylle tähtien alla.

Yhdistä lomaasi festarihenkeä:
Tenerife Walking Festival 21.–25.5.2020
Tenerife Bluetrail -polkujuoksutapahtuma 6.6.2020

2. Golfia meren äärellä

Kun katsot ympärillesi, näet pelkkää aavaa merta ja täydellistä viheriötä, bunkkereissa mustaa laavahiekkaa… Tämä on golfaajan unelmanäky.

Arkkitehti Pepe Gancedon suunnittelema Costa Adejan kenttä Teneriffan etelärannalla tarjoaa täydelliset puitteet swingeihin. Kenttä on valittu yhdeksi maailman parhaista Teneriffalta löytyy myös kahdeksan golfkenttää ja kaksi lähipeliin painottunutta puttaus ja pichaus-kenttää ympäri saarta, esimerkiksi saaren pohjoisrannalla sijaitseva Real Club de Golf. Täällä 600 metrin korkeudessa olevilta väyliltä voi lyöntien lomassa ihailla El Teiden tulivuorta.

Pohjoisrannalla voi nauttia myös aidoimmasta Teneriffasta lukuisine paikallisine ravintoloineen. Golf-loman kruunaa vierailu yhdessä saaren viidestä Michelin-tähden ravintolassa. Loman aikana kannattaa maistaa ainakin paikallista kalaa, vuohenjuustoa ja viiniä.

3. Melontaa delfiinien seurassa

Jos et ole ennen harrastanut vesiliikuntaa, Teneriffa tarjoaa täydelliset puitteet oman uuden lempilajisi aloitukseen. Saarella voit nauttia niin melonnasta, suppailusta kuin surffauksestakin.

Leudon ilmaston ansiosta meriveden lämpötila pysyy 19–26-asteisena läpi vuoden. Melonta tai suppailu kirkkaissa vesissä toimii fyysisen treenin lisäksi mindfulness-harjoituksena. Veden päällä mieli tyhjenee ajatuksista, ja voit myös ihailla saaren monia luolia ja luonnonpoukamia. Näillä vesillä viihtyvät myös delfiinit ympäri vuoden, etenkin touko- ja kesäkuussa. Varaa siis kamera mukaan (vesisuojattuna tietenkin).

Teneriffalla bongaat delfiinien lisäksi täydelliset surffiaallot.

Teneriffalla bongaat delfiinien lisäksi täydelliset surffiaallot. Saarelta löytyy hyviä surffikohteita noin kymmenen minuutin ajomatkan välein – etelärannikon pienemmät aallot sopivat aloittelijoille, pohjoisrannan suuremmat kuohut taas kokeneemmille.

4. Pyörällä rannoilta vuorille

Tälle saarelle tulevat treenaamaan kilpapyöräilijät ennen Tour de Francea ja olympialaisia. Teneriffalla houkuttavat paitsi täydelliset treeniolosuhteet eli 23 asteen keskilämpötila ympäri vuoden, myös läpi saaren kulkeva hyväkuntoinen ja rauhallinen maantieverkosto. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi, löydät omalle kunnollesi sopivan reitin.

Pyöräilyloma kannattaa aloittaa esimerkiksi reitti 6:lla, jonka lähtö- ja lopetuspisteenä toimii Costa Adejen turistikylä. Tähän 70 kilometrin reittiin kuluu aikaa noin kolme tuntia, ja pääset ihailemaan niin rannikkoa kuin sisämaata. Loman aikana kannattaa testata myös maastopyöräilyä, sillä saarelta löytyy yli 200 kilometrin verran metsäreittejä, etenkin Corona Forestalin luonnonpuiston vuoristomaisemissa.

Teneriffan pyörälomalla saat halutessasi kunnon ylä- tai alamäkitreenit: pyöräreitit kulkevat jopa 2000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

5. Sukellusta kirkkaissa vesissä

Kiehtooko merenalainen maailma? Oletko ehkä haaveillut sukeltamisesta, mutta et ole vielä toteuttanut unelmaasi?

Teneriffalla voit valita yli 60 eri sukelluskohteesta juuri omalle tasollesi sopivimman. Aloittelijalle sopii länsirannikolla sijaitseva Barranco Seco, jossa voi sukeltaa 20 metrin syvyyteen. Santa Úrsulassa, 10 minuutin matkan päässä Puerto de la Cruzista, sijaitseva La Catedral taas sopii keskitason sukeltajille – keskisyvyytenä noin 35 metriä.

Ihanan sukelluspäivän kruunaa kalaillallinen paikallisen viinilasillisen kera. 

 

Katso lisää vinkkejä Teneriffalle
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla