Jos sijoitat arvovoiteeseen, panosta myös kuorintaan. Niin saat voiteesta kaiken tehon irti.

Pitkää ikää ihosoluille

Elintavat vaikuttavat Sisleyn tiedemiesten mukaan ikääntymiseen enemmän kuin geenit. Tämän teesin pohjalta on kehitetty voide, joka pidentää ihosolujen elinkaarta. Omenan siemenistä saatava uute parantaa ihokudoksen laatua, soijapeptidiuute ehkäisee rypistymistä ja veltostumista ja silkkialbitsiauute tehostaa solujen energiantuotantoa. Käytä voidetta aamuin illoin kasvoille ja kaulalle. Sisley Sisleÿa L’Integral Anti-Âge, 413 e/50 g.

Sametin tuntua

Vartalon voitelu saa ihan uusia ulottuvuuksia, kun sen tekee ylellisellä vartalon anti-age-voiteella. Lauderin voide kosteuttaa tehokkaasti mutta myös kiinteyttää lisäämällä kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Se sisältää samantyylisiä aineita kuin kasvoille tarkoitetut voiteet: peptidejä, merileväuutetta sekä kurkku- ja auringonkukkauutetta. Jättää samettisen tunnun ja ihanan tuoksun. Estée Lauder New Revitalizing Supreme Anti-Aging Body Cream, 79 e/200 ml.

Harvinaista vaniljaa

Maailmassa on 117 eri vaniljalajia, mutta Chanelille kelpaa vain yksi, Madagaskarilla kasvava vanilla planifolia. Sen eri osia käytetään raaka-aineena kaikissa Sublimage-linjan tuotteissa. Luksuslinjan 24-tunnin voidetta saa nyt kuivalle, normaalille ja rasvoittuvalle iholle sopivina koostumuksina. Voiteen luvataan tehoavan kaikkiin ikääntymisen merkkeihin. Chanel Sublimage La Creme, 392 e/50 g.

Punapigmentit heleyttävät

Loistotuote meikin alle on mattaisen pinnan jättävä Crème Rouge, joka on nimensä mukaan punainen. Iholla punaisuus kesyyntyy kaunistavaksi heleydeksi. Se torjuu ihon vanhenemista aiheuttavaa glykoksidaatiota, joka vahingoittaa ihon nuorekkuutta ylläpitäviä proteiineja. Voide silottaa ryppyjä, tasoittaa ja kiinteyttää ihoa. Sopii 40 vuotta täyttäneille. Lierac Magnificence Crème Rouge, 77 e/50 ml.

Kuorinta kirkastaa

Nyt on hyvä aika tehdä kevätsiivous ja kuoria iho heleäksi. Supermoodin kuorintavoide on sen verran tehokas, että herkkä-ihoiselle vaikutusajaksi riittää minuutti, muuten voide saa vaikuttaa iholla 5–10 minuuttia. Älä innostu kuorimaan liikaa, kerta viikossa riittää. Pieni punoitus kuorinnan jälkeen kuuluu asiaan ja katoaa nopeasti. Vaikuttavina aineina ovat hedelmähapot. Supermood Youth Glow, 39 e/75 ml.

 

Oikeilla tuotteilla kauniit kulmat syntyvät hetkessä.

1. Sensai Eyebrow Pencil, 29 e.

Sensain kulmakynän sävy soft brown hämää nimellään. Väri on todella lämmin ja vaatisi käyttäjältään runsaasti punapigmenttiä. Ovaalinmuotoinen kynä tekee luonnollista jälkeä ja on sen verran jämäkkä, ettei väriä tule ronskillakaan otteella liikaa. Plussaa kynän toisessa päässä olevasta kulmaharjasta.

2. Lumene Nordic Noir kulmakynä 15,90e. TESTIN VOITTAJA

Lumenen kulmavärin kynämäisellä päällä on helppo piirtää yksittäisiä karvoja. Tuotteen toinen pää on pehmeä, ja sen puuterisella kulmavärillä saa kevyempää jälkeä. Luonnollinen ja tarpeeksi kylmä sävy. Parhaan lopputuloksen sain rajaamalla kulmat ensin tarkasti kynällä ja levittämällä päälle puuterista väriä.

3. Lily Lolo Brow Duo Pencil, 11,90 e.

Mineraalimeikkeihin keskittyneen Lily Lolon kulmakynässä on kaksi päätä: ruskea kulmaväri sekä vaalea korostusväri, jota voi sipaista kulmien alle. Hieman liian pehmeällä kynällä on vaikeaa saada aikaan siistiä jälkeä. Väriä irtoaa kevyellä otteellakin niin runsaasti, että lopputulosta joutuu pehmentämään erillisellä kulmaharjalla.

4. Talika Brow Tintation, 25,90 e.

Tämän helpompaa kulmien kotivärjääminen tuskin voi olla. Suoraväriä harjataan ripsiväriä muistuttavalla harjalla suoraan kulmakarvoihin, ja sitten odotellaan puolesta tunnista tuntiin. Iho ei värjäytynyt projektissa lainkaan. Loistotuote tuuheakulmaisille. Omat harvat kulmani vaativat kaveriksi myös kulmakynää.

5. Dior Backstage Brow Palette, 45,50 e.

Diorin paletissa on kaksi erisävyistä ruskeaa sekä kulmavaha, joka pitää kulmat kurissa koko päivän. Värit näyttivät pakkauksessa epäilyttävän vaaleilta, mutta paljastuivat käytössä todella pigmenttisiksi ja luonnollisiksi.  Muuten täydellinen tuote, mutta pakkauksen mukana ei tule minkäänlaista  sivellintä.

6. Bronx Colors Eyebrow Travel Kit, 11,90 e.

Näppärä matkapakkaus kätkee sisäänsä vaaleamman ja tummemman kulmavärin, valkoisen korostusvärin, peilin sekä kaksipäisen siveltimen. Reissussa pärjäisi pelkästään tällä, mutta arjessa käytän mieluummin omaa kulmasivellintäni kömpelön pikkusiveltimen sijaan. Vaaleampi kulmaväreistä on makuuni liian punertava.

 

 

Mira Luodin keikkaelämää tasapainottavat jooga ja kasvisruoka.

Keikkailevan artistin elämä on todellisuudessa kaukana villistä rokkimeiningistä: Mira Luodilla on välillä keikkamatkalla lapsi mukana, ja keikan jälkeisenä päivänä hän tekee mielellään pitkän juoksulenkin.

Lavalla Mira esiintyy voimakkaassa meikissä, joka syntyy keikkalavan takatiloissa usein taskupeilin avulla ja huonossa valaistuksessa. Pitkän uran aikana luottomeikit ja omat kasvot ovat onneksi tulleet niin tutuiksi, että jälki on tasaisen varmaa.

Kun ihoa jynssää moneen otteeseen viikonlopun aikana, ei Mira viikolla juurikaan viitsi meikata. Ihonhoitoon hän kuitenkin panostaa viikon jokaisena päivänä: puhdistaa kasvot iltaisin kunnolla ja levittää voiteen kaksi kertaa päivässä, mieluiten luonnonkosmetiikkaa. Vedenkestävä silmämeikki lähtee parhaiten kookosöljyllä.

Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Olen aika merkkiuskollinen hoitotuotteissa. Kun löydän kivan sarjan, pidän siitä kiinni. Nyt Mossa on suosikkejani, brändin tuotteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Värikosmetiikassa on vielä vaikea löytää luonnonkosmetiikan meikkejä, jotka pysyisivät kasvoilla läpi keikan.”

Nuorempana Mira tupeerasi tukan isoksi ja peitti pisamat meikkivoiteella. Nykyisin pisamat saavat näkyä, ja niitä on kiva jopa korostaa meikillä. Julkisuudessa aina tummana nähdyn Miran hiukset ovat todellisuudessa vaaleat ja perinteisesti suomalaisen ohuet.

”Tasaisin väliajoin tekee mieli leikata hiukset polkaksi, mutta jo viikko kampaajakäynnin jälkeen itkettää.”

Kehoa Mira huoltaa salin ja juoksulenkkien lisäksi joogalla. Vuosien hot jooga -harrastuksen rinnalle on tullut uusi suosikki, astangajooga.

”Olen ollut lapsesta asti kasvissyöjä, en ole ikinä tykännyt lihasta. Myöhemmin olen ymmärtänyt myös ruokavalion eettisyyden. Bändissämme on kaksi vegaania, joten usein keikkamatkat eletään täysin vegaanisella ruualla.”

Mira Luoti, laulaja, näyttelijä, 40.

Suosikkituotteet: Inglotin luomivärit: ”Hyvin pigmenttiä, ja kestää luomilla läpi keikkatemmellyksen.”

Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy: ”Kosteutan ihoa orjallisesti aamuin illoin. Tämä tuote on ihana pintakuivalle iholle.”

Paul Mitchellin Neon Sugar Rinse -hoitoaine: ”Aivan loistava tuote! Käytän ainoastaan Paul Mitchelliä hiusten hoitoon.”