Jos sijoitat arvovoiteeseen, panosta myös kuorintaan. Niin saat voiteesta kaiken tehon irti.

Pitkää ikää ihosoluille

Elintavat vaikuttavat Sisleyn tiedemiesten mukaan ikääntymiseen enemmän kuin geenit. Tämän teesin pohjalta on kehitetty voide, joka pidentää ihosolujen elinkaarta. Omenan siemenistä saatava uute parantaa ihokudoksen laatua, soijapeptidiuute ehkäisee rypistymistä ja veltostumista ja silkkialbitsiauute tehostaa solujen energiantuotantoa. Käytä voidetta aamuin illoin kasvoille ja kaulalle. Sisley Sisleÿa L’Integral Anti-Âge, 413 e/50 g.

Sametin tuntua

Vartalon voitelu saa ihan uusia ulottuvuuksia, kun sen tekee ylellisellä vartalon anti-age-voiteella. Lauderin voide kosteuttaa tehokkaasti mutta myös kiinteyttää lisäämällä kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Se sisältää samantyylisiä aineita kuin kasvoille tarkoitetut voiteet: peptidejä, merileväuutetta sekä kurkku- ja auringonkukkauutetta. Jättää samettisen tunnun ja ihanan tuoksun. Estée Lauder New Revitalizing Supreme Anti-Aging Body Cream, 79 e/200 ml.

Harvinaista vaniljaa

Maailmassa on 117 eri vaniljalajia, mutta Chanelille kelpaa vain yksi, Madagaskarilla kasvava vanilla planifolia. Sen eri osia käytetään raaka-aineena kaikissa Sublimage-linjan tuotteissa. Luksuslinjan 24-tunnin voidetta saa nyt kuivalle, normaalille ja rasvoittuvalle iholle sopivina koostumuksina. Voiteen luvataan tehoavan kaikkiin ikääntymisen merkkeihin. Chanel Sublimage La Creme, 392 e/50 g.

Punapigmentit heleyttävät

Loistotuote meikin alle on mattaisen pinnan jättävä Crème Rouge, joka on nimensä mukaan punainen. Iholla punaisuus kesyyntyy kaunistavaksi heleydeksi. Se torjuu ihon vanhenemista aiheuttavaa glykoksidaatiota, joka vahingoittaa ihon nuorekkuutta ylläpitäviä proteiineja. Voide silottaa ryppyjä, tasoittaa ja kiinteyttää ihoa. Sopii 40 vuotta täyttäneille. Lierac Magnificence Crème Rouge, 77 e/50 ml.

Kuorinta kirkastaa

Nyt on hyvä aika tehdä kevätsiivous ja kuoria iho heleäksi. Supermoodin kuorintavoide on sen verran tehokas, että herkkä-ihoiselle vaikutusajaksi riittää minuutti, muuten voide saa vaikuttaa iholla 5–10 minuuttia. Älä innostu kuorimaan liikaa, kerta viikossa riittää. Pieni punoitus kuorinnan jälkeen kuuluu asiaan ja katoaa nopeasti. Vaikuttavina aineina ovat hedelmähapot. Supermood Youth Glow, 39 e/75 ml.

 

Täydellinen ripsiväri taivuttaa ja erottelee juuri sopivasti. Testasimme ei-vedenkestäviä maskaroita.

 

YSL Mascara Vinyl Couture, 37 e/6,7 ml.

Laadukkaassa tuotteessa on hämmentävän suuri ja ensi käytössä kömpelökin harja, joka ei tee tarkinta mahdollista jälkeä. Kun harjaan tottuu, jälki paranee, ja ripsistä saa näyttävät. Kaunis hylsy näyttää hyvältä kylpyhuoneen hyllyllä, mikä ei kosmetiikkahankinnoissa ole ollenkaan toissijainen seikka.

IsaDora Stretch Lash Mascara, 19,90 e/9 ml.

Ripsiväriin pätee sama kuin muihinkin kokeilemiini saman merkin tuotteisiin: hinta-laatusuhde on erinomainen. Harja on näppärä ja erottelee ripset kauniisti, lopputulos on siisti. Ainoastaan kestosta pientä miinusta: iltapäivän mittaan väri tuppasi leviämään.

Clinique High Impact Lash Elevating Mascara, 29 e/8,5 ml.

Ripsiväri on suunniteltu erityisesti taivuttamaan ripsiä, ja minun luonnostaan hyvin taipuvissa ripsissäni vaikutus olikin hyvin huomattava. Suorempiripsinen vertaiskäyttäjä ei ollut yhtä vaikuttunut. Tuote paakkuuntui herkästi, pari kertaa sillä sai klimppisen lopputuloksen. Iltaa kohden väri varisi silmänalusille.

Maybelline The Colossal Big Shot Volume Mascara, 16,90 e/9,5 ml.

Tällä ripsivärillä on turha kuvitella meikkaavansa luonnollista jälkeä. Nimensä veroisesti se tekee ripsistä erittäin näyttävät, mutta lopputulos on kuitenkin siisti. Ei testin kestävin lopputulos, mutta pysyi kuitenkin varisematta pitkälle iltaan.

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara, 32 e/8,5 ml.

Hylsystä tarttui välillä turhankin runsaasti väriä harjaan, mutta kun tekniikan oppi, kartiomainen harja teki tarkkaa jälkeä ja väritti pienimmätkin ripset. Väri kesti varisematta koko päivän.

Clarins Mascara Supra Volume, 31 e/8 ml. TESTIN VOITTAJA

Tässä ripsivärissä kaikki perusasiat olivat kohdillaan: näppärä harja, hyvä värimassa ja kestävä lopputulos. Se ei tee ennennäkemättömiä superripsiä, mutta kaunistaa luotettavasti päivittäisessä käytössä. Juuri sellainen tuote, joka jokaisen meikkipussissa kuuluu olla.

 

 

 

Manuela Bosco on vaihtanut urheilun maalaamiseen, mutta sekin on hikistä hommaa.

”Hiukseni ovat todella karheat ja tarvitsisivat naamiohoitoa useammin kuin muistan käyttää,” Manuela Bosco sanoo.

Runsas, kihara tukka oli Manuelan tunnusmerkki jo kilpaurheilukentillä. Hänen neljävuotias tyttärensä on perinyt äitinsä näyttävät hiukset. Molempien niskahiukset rastoittuvat ajan myötä, joten Manuela leikkaa itse rastat pois. Hiustenhoito on heillä helppoa.

Nykyisin Manuela on kuvataiteilija, ja työpäivät kuluvat punavuorelaisella studiolla, missä kasvoja koristaa akryylimaalikerros eikä meikki. Maalaaminen nostaa helposti hien pintaan, ja suihkussa onkin käytävä pari kertaa päivässä.

Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista.

Kosmetiikan aiheuttama vahva allerginen reaktio seitsemän vuotta sitten on saanut Manuelan varovaiseksi, joten käytössä oleva kosmetiikka on yleensä hyviksi todettuja vanhoja suosikkeja. Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista eikä meikistä. Näyttävät korvakorut ja sormukset ovat olennainen osa taiteilijan pukeutumista.

”Olen karsinut kosmetiikan melko minimiin. Nyt olen vuoden verran käyttänyt oikein punaista huulipunaa ihan arkenakin. Se on ihanan helppo keino piristää tyyliä. Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

”Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

Manuela on ollut pääasiallisesti kasvissyöjä jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta tarvittaessa ruokavaliosta voi joustaa: jos tekee mieli kalaa tai juustoa, voi niitäkin joskus syödä.

Treenaaminen on jäänyt entiseltä yleisurheilijalta viime vuosina vähiin, mutta välimatkat taittuvat mahdollisimman usein pyöräillen ja kävellen. Yöunet jäävät kaksi- ja neljävuotiaiden lasten kanssa helposti vain neljään tuntiin, joten lepo houkuttelee enemmän kuin lenkki tai joogatunti.

Tärkein hyvän olon lähde Manuelan elämässä ovat ihmissuhteet.

”Se, miten suhteet perheeseen, läheisiin ja itseen voivat, vaikuttaa koko elämään. ”

Manuela Bosco, 35, helsinkiläinen kuvataiteilija, näyttelijä ja kirjailija, entinen aitajuoksija.

Suosikkituotteet: Olivia Klein Mineral Spray Toner -hoitoneste: ”Suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi on ehdoton suosikkini. Tuotteiden ainesosat ovat kaikki luomua.” Olivia Klein Balance Cream -kasvovoide: ”Rauhoittaa herkistynyttä ihoani.” Bottega Verde My Color -luomivärit: ”Pidän erityisesti luumun ja ruskean sävyistä.”