Entinen fitness-urheilija Jutta Gustafsberg lopetti itsensä piiskaamisen ja alkoi odottaa vanhenemista innolla.

Televisiouran alussa Jutta totuttiin näkemään ruudussa vahvasti ehostettuna.

”Moni, joka näki minut luonnossa, kysyi, onko minulle tehty jotain kun näytän livenä paljon nuoremmalta. Nyt meikkiä on onneksi vähennetty”, Jutta nauraa.

Muutama vuosi sitten Jutta aikataulutti elämänsä ankaran treeniohjelman mukaan ja oli hyvin armoton ulkonäkönsä ja kroppansa suhteen. Nykyisin hän haluaa ottaa rennommin. Kymmenen treenikertaa viikossa on vaihtunut kolmeen, ja itsensä piiskaamisen sijaan hän satsaa kunnon yöuniin.

Kesän tullessa takaraivossa kolkutteli ajatus muutaman lisäkilon karkotuksesta, mutta Jutta ei ottanut asiasta stressiä.

”Totta kai ihailen edelleen ihmisiä, jotka jaksavat pitää itsensä timmissä kunnossa. Minulla on paljon ystäviä, jotka kisaavat fitness-kilpailuissa. Käyn kannustamassa heitä täydestä sydämestäni ja mietin, kuinka hyvältä he näyttävät. En kuitenkaan koe huonommuutta, sillä tiedän, mitä he ovat tehneet saavuttaakseen kisakunnon.”

"Jos saan elää vanhaksi asti, niin tärkeintä on se, minkälainen olen ihmisenä."

Jutta on löytänyt armollisemman asenteen myös ulkonäköään kohtaan. Joitakin vuosia sitten vanheneminen tuntui vielä pelottavalta. Hän kokeili erilaisia pistos- ja täytehoitoja ryppyjen pelossa, mutta tulokset kestivät vain muutaman kuukauden kerrallaan. Kun pistoksien määrän kertoi toiveissa olevien elinvuosien määrällä, alkoi lukumäärä kauhistuttaa.

”Jossain vaiheessa tajusin, että jos saan elää vanhaksi asti, niin tärkeintä on se, minkälainen olen ihmisenä. Kukaan meistä ei ole siinä vaiheessa enää pakarat pinkeinä tai kasvot rypyttömänä”, Jutta toteaa.

Ankean tuntuisina aamuina, kun mikään ei istu päälle tai silmäjuonteet tuntuvat syventyneen vähintäänkin senteillä yön aikana, Jutta pyrkii miettimään, mistä huono tuuli oikeasti johtuu.

”Minulle tulee älyttömän hyvä mieli, kun luennolleni tulee parikymppisiä tyttöjä sanoen, että vau, minäkin haluan näyttää sinulta yli nelikymppisenä.” G

Kuka?

Jutta Gustafsberg, 42, personal trainer ja yrittäjä.

Lempituotteet: Curasano Self-Tanning Spray: ”Täydellinen rusketus.”

CocoVi-kookosöljy: ”Joskus sekoitan öljyyn sokeria ja kuorin koko vartalon.”

EVO Water Killer -kuivasampoo: ”Suihke on tukan pelastus, sillä en viitsi pestä hiuksia joka päivä. Sampoossa on vielä kiva, hento tuoksu.”