Kansainvälistä uraa luovan Ronyan musiikkia kuullaan Gloria Fashion Show’ssa.

”Skandinaapureissa on paljon samanhenkistä porukkaa. Siellä asenne on kannustavampi kuin Suomessa. Olen ajatellut muuttaa Tukholmaan, mahdollisesti jo vuoden sisällä. Myös Berliini ja Lontoo kiinnostavat.”

Näin sanoo yksi Suomen kiinnostavimmista muusikoista, suomenruotsalais-brittiläinen Ronja Gullichsen, 24. Muuttohalut ymmärtää, sillä Ronya tekee musiikkia, jollaista ei Suomessa ole totuttu kuulemaan. Viimeisen päälle tuotetut, 1980-luvun äänimaailmaa henkivät kappaleet vievät ajatukset länsinaapuriin. Kaksi albumia julkaissut muusikko tekeekin nyt uutta musiikkia Ruotsissa ja Tanskassa.

Ronya allekirjoitti levytyssopimuksen levy-yhtiöjätti Warnerin kanssa ollessaan vasta 17-vuotias. Luovuus kulkee suvussa, sillä Ronyan isä Richard Stanley on tuottanut Hurriganesia ja äidin puolella on useita luovien alojen tekijöitä, kuten Ronyan eno Alvar Gullichsen, joka tunnetaan Bonk-taiteestaan.

”Välillä on ärsyttävää, kun kaikki sukulaiset haluavat antaa palautetta musiikistani, mutta se tulee tämän perhepaketin mukana.”

Viime vuonna The Guardian -lehti listasi Ronyan lupaavien skandinaavitulokkaiden joukkoon ainoana suomalaisena. Kotimaan lisäksi laulaja onkin jo keikkaillut esimerkiksi Kiinassa.

”Tavoitteeni on päästä ulkomaille, ennen sitä en rauhoitu. Suurin unelmani olisi päästä maailmankiertueelle ja esiintymään Roskilden ja Glastonburyn kaltaisille suurille festivaaleille.”

Tällä hetkellä Ronya haluaa kuitenkin keskittyä uuden musiikin tekemiseen.

”Sen pitää olla helvetin hyvää ja aivan vimpan päälle tehtyä. Vaadin itseltäni paljon.” G

Ronya Gloria Fashion Show’ssa 17.9. liput 29,50e ticketmaster.fi

#GFS16