<p><p>Ykköskeittiön valmistama vähäeleinen keittiö syntyi Minnan ja yrityksen Mikko Rinteen ­yhteistyönä. Liesituuletin on Minnan suunnittelema, ja sen on valmistanut hänen veljensä Mika Haapakoski, jonka yritys Pohjois-Pohjan­maalla on K&H Welding. Valkoinen keittiökaapisto ei ole yksitoikkoinen, sillä tilassa on yhdistelty taitavasti mattaa ja kiiltävää pintaa. Kaapiston ruudutus toistuu lattiassa. Erityisen tyytyväisiä Minna ja hänen miehensä ovat keittiön seinään. Se oli alun perin valkoinen tiiliseinä, jossa oli harjattu rappaus 1990-luvun tyyliin. He tekivät saneerauslaastilla rappauksesta rosoisemman ja viimeistelivät sen Tikkurilan Lujalla vaaleanharmaaksi. </p></p>

Ykköskeittiön valmistama vähäeleinen keittiö syntyi Minnan ja yrityksen Mikko Rinteen ­yhteistyönä. Liesituuletin on Minnan suunnittelema, ja sen on valmistanut hänen veljensä Mika Haapakoski, jonka yritys Pohjois-Pohjan­maalla on K&H Welding. Valkoinen keittiökaapisto ei ole yksitoikkoinen, sillä tilassa on yhdistelty taitavasti mattaa ja kiiltävää pintaa. Kaapiston ruudutus toistuu lattiassa. Erityisen tyytyväisiä Minna ja hänen miehensä ovat keittiön seinään. Se oli alun perin valkoinen tiiliseinä, jossa oli harjattu rappaus 1990-luvun tyyliin. He tekivät saneerauslaastilla rappauksesta rosoisemman ja viimeistelivät sen Tikkurilan Lujalla vaaleanharmaaksi.

<p><p>Kierre­portaat Minna ja hänen miehensä ovat asentaneet itse. Ne johtavat parvelle. Keittiö on muutaman askeleen matalammalla kuin olohuone. Mustalla kanttauksella kehystetty matto on VM-Carpetin. Nojatuolit Minna osteli eri aikaan ja eri paikoista: Huuto.netistä ja kirpputoreilta.</p></p>

Kierre­portaat Minna ja hänen miehensä ovat asentaneet itse. Ne johtavat parvelle. Keittiö on muutaman askeleen matalammalla kuin olohuone. Mustalla kanttauksella kehystetty matto on VM-Carpetin. Nojatuolit Minna osteli eri aikaan ja eri paikoista: Huuto.netistä ja kirpputoreilta.

<p><p>Työhuoneen Minna remontoi viimeisenä. Sen seinät ovat Tikkurilan Luja-maalilla käsiteltyä paneelia. Vaakaan asennettuna paneeli saa modernin ilmeen. Työpöytä on Ristomatti Ratian, mutta Minna on teettänyt siihen uudet jalat. Salli-satulatuoli löytyi Huuto.netistä. Mummolan pöytä sai uuden lasikannen, ja runko maalattiin mustaksi. Valaisimet ovat kirpputorilta. Vanhan valomainoksen kirjainta Minna ei voinut vastustaa, joten ystävä tarjoutui tekemään hänelle siitä toimivan valaisimen.</p></p>

Työhuoneen Minna remontoi viimeisenä. Sen seinät ovat Tikkurilan Luja-maalilla käsiteltyä paneelia. Vaakaan asennettuna paneeli saa modernin ilmeen. Työpöytä on Ristomatti Ratian, mutta Minna on teettänyt siihen uudet jalat. Salli-satulatuoli löytyi Huuto.netistä. Mummolan pöytä sai uuden lasikannen, ja runko maalattiin mustaksi. Valaisimet ovat kirpputorilta. Vanhan valomainoksen kirjainta Minna ei voinut vastustaa, joten ystävä tarjoutui tekemään hänelle siitä toimivan valaisimen.

<p><p>Työhuoneeseen Minna suunnitteli seinälle nostetun lipaston. Seinään on liisteröity vanhojen kirjojen sivuja.  Minna oli kerännyt kirpputorien ja kierrätyskeskuksen ilmaiskirjalaareista kauniskantisia kirjoja ja ajatellut tekevänsä niistä jotakin. "Kansille en löytänyt käyttöä, mutta ajattelin ensin kokeilla kirjansivuilla tapetointia makuuhuoneen liukuoveen. Kun se onnistui, tapetoin myös työhuoneen seinän", Minna kertoo. Yksi Minnan luovuuden näytteistä on Rinco-valaisin. Veli, jolla on metallialan yritys, kysäisi siskolta, osaisiko tämä ideoida valaisimen. Minna bongasi veljen varastosta auton jousia. " Jokaisessa autossa on erimallinen  jousi, joten valaisimistakin tulee persoonallisia." Ja niin uudet valaisimet saivat alkunsa. Iltahämärissä niistä heijastuvat upeat spiraalit seinälle.
</p></p>

Työhuoneeseen Minna suunnitteli seinälle nostetun lipaston. Seinään on liisteröity vanhojen kirjojen sivuja. Minna oli kerännyt kirpputorien ja kierrätyskeskuksen ilmaiskirjalaareista kauniskantisia kirjoja ja ajatellut tekevänsä niistä jotakin. "Kansille en löytänyt käyttöä, mutta ajattelin ensin kokeilla kirjansivuilla tapetointia makuuhuoneen liukuoveen. Kun se onnistui, tapetoin myös työhuoneen seinän", Minna kertoo. Yksi Minnan luovuuden näytteistä on Rinco-valaisin. Veli, jolla on metallialan yritys, kysäisi siskolta, osaisiko tämä ideoida valaisimen. Minna bongasi veljen varastosta auton jousia. " Jokaisessa autossa on erimallinen jousi, joten valaisimistakin tulee persoonallisia." Ja niin uudet valaisimet saivat alkunsa. Iltahämärissä niistä heijastuvat upeat spiraalit seinälle.

<p><p>Märkätiloissa alakaappien ovet voi korvata verhoilla. Tiloissa, joissa pinnat ovat usein kovia, tekstiilit pehmentävät ja parantavat akustiikkaa. Taso on laatoitettu Kaakelikeskuksen mattamustilla mosaiikeilla. Pyöreä peili on Ikeasta.</p></p>

Märkätiloissa alakaappien ovet voi korvata verhoilla. Tiloissa, joissa pinnat ovat usein kovia, tekstiilit pehmentävät ja parantavat akustiikkaa. Taso on laatoitettu Kaakelikeskuksen mattamustilla mosaiikeilla. Pyöreä peili on Ikeasta.

<p><p>Minna maalasi seinän raidoituksen, ja maalaus oli teippiä ja kärsivällisyyttä vaativa työ. Teksti seinällä on tarra. Sängyllä ovat Finlaysonin Pop-lakanat ja vetoketjuilla avattava AVA Roomin päiväpeite. Lipaston Minna teetti Kalustetukun keittiön laatikostoista, kun tarpeeksi kapeaa ei löytynyt valmiina. Tunnelmaa tuo Yki Nummen pöytävalaisin.</p></p>

Minna maalasi seinän raidoituksen, ja maalaus oli teippiä ja kärsivällisyyttä vaativa työ. Teksti seinällä on tarra. Sängyllä ovat Finlaysonin Pop-lakanat ja vetoketjuilla avattava AVA Roomin päiväpeite. Lipaston Minna teetti Kalustetukun keittiön laatikostoista, kun tarpeeksi kapeaa ei löytynyt valmiina. Tunnelmaa tuo Yki Nummen pöytävalaisin.

<p><p>Terassi on perheen lempipaikka koko kesän ja pitkälle syksyyn. Luovuus kukkii terassia myöten. Kaksi itse tehtyä laveria voi kääntää niin, että loikoilija saa imettyä kaikki mahdolliset auringonsäteet, sillä niissä on pyörät alla. Pehmikkeiksi on valtaisa kasa tyynyjä. Peroban autonrenkaista tehdyssä ruukussa Minna pitää mieluiten valkoisia krysanteemeja.</p></p>

Terassi on perheen lempipaikka koko kesän ja pitkälle syksyyn. Luovuus kukkii terassia myöten. Kaksi itse tehtyä laveria voi kääntää niin, että loikoilija saa imettyä kaikki mahdolliset auringonsäteet, sillä niissä on pyörät alla. Pehmikkeiksi on valtaisa kasa tyynyjä. Peroban autonrenkaista tehdyssä ruukussa Minna pitää mieluiten valkoisia krysanteemeja.

<p><p>Tulikiven Viola-takka on keskeisellä paikalla, ja tuli näkyy kauniisti keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Maalattuaan kierrätyskeskuksen pinnatuolit mustaksi Minna pehmusti selkänojat tyynyillä täytetyillä Finlaysonin kasseilla. Ruokapöydän päällä olevat valaisimet ovat Livalin. </p></p>

Tulikiven Viola-takka on keskeisellä paikalla, ja tuli näkyy kauniisti keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Maalattuaan kierrätyskeskuksen pinnatuolit mustaksi Minna pehmusti selkänojat tyynyillä täytetyillä Finlaysonin kasseilla. Ruokapöydän päällä olevat valaisimet ovat Livalin.

<p><p>Minna etsi vanhaa kivannäköistä sohvapöytää, mutta löysi sen sijaan kippilavan pohjan, jossa oli rullat alla. Rullat otettiin pois ja pöydän jalkoina ovat nyt lehtipinot. Toimii! Verhot Minna painatti B1G:llä, joka on kuvatulostukseen erikoistunut yritys. Kuvio on hänen oma varjonsa. Kuvan seinään osuneesta varjosta nappasi aikoinaan ystävä. 
</p></p>

Minna etsi vanhaa kivannäköistä sohvapöytää, mutta löysi sen sijaan kippilavan pohjan, jossa oli rullat alla. Rullat otettiin pois ja pöydän jalkoina ovat nyt lehtipinot. Toimii! Verhot Minna painatti B1G:llä, joka on kuvatulostukseen erikoistunut yritys. Kuvio on hänen oma varjonsa. Kuvan seinään osuneesta varjosta nappasi aikoinaan ystävä.

Tyylivarkaat-tv-ohjelmasta tutun sisustussuunnittelija Minna Haapakosken oma koti pursuaa ideoita, ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Katso kuvat ja tee se itse -ideat!

Minna Haapakoski ja hänen puolisonsa sekä heidän 1-vuotias poikansa asuvat Vantaalla vuonna 1989 rakennetussa paritalossa. Kuvissa näkyvä Ipana-koiravanhus on jo nukkunut pois. Minna tunnetaan Tyylivarkaat-sisustusohjelman suunnittelijana sekä Big Brother-  ja Suomen huippumalli haussa -talojen sisustajana. Hän on myös suunnitellut Miss Suomi -kilpailujen lavastuksen kolmena vuonna muutama vuosi sitten.  

Tuotteet: Ykköskeittiö, K&H Welding, Tikkurila, Tulikivi, Finlayson, Lival, VM-Carpet, B1G, Ristomatti Ratia, Kaakelikeskus. Ikea, AVA Room, Kalustetukku, Yki Nummi, Peroba.  

Juttu on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Glorian Koti -lehdessä. Minnaa haastatteli toimittaja Tuula Salakari.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso, millainen koti sisustussuunnittelija Seija Strandilla on. Tee reikälevystä hauska taidegalleria - superhelppoa ja trendikästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla