Täydelliset ihmiset eivät ole oikeita ja oikeat ihmiset eivät ole täydellisiä. Täydellisyyden tavoittelussa myös huomaa, että se on kuin maalitaulu, joka liikkuu koko ajan. Aina olisi voinut tehdä vieläkin paremmin.

Jouluna jouluillallinen on monen aikuisen illan kohokohta ja jouluruokakin maistuu paremmalta, kun pöytä on kauniisti katettu. Syömiseen tarvitaan lähinnä aterimia ja lautasta, mutta kattaus on myös niin paljon muuta ja siinä on taivas rajana. Joskus yksinkertainen on kaunista; vähemmän on enemmän. Joulukattauksessa myös häkellyttävä runsaus ja kullanhohto luo juhlan tuntua. Jokainen tavallaan.

Täydellistä hetkeä ei pidä odottaa, vaan pitää ottaa hetki ja tehdä siitä täydellinen. Yksi kattauksen tärkeistä elementeistä on kangasservetit. Paperiserveteissä on runsaammin valikoimaa, mutta kangasservetti sylissä, ruokakin maistuu paremmalta.

Elämä on välillä kuin karamelli; välillä makea, toisinaan hapan. Jouluna Suomessa maistuvat marmeladit ja suklaat, kauniit piparminttumakeiset ovat tutumpia muissa pohjoismaissa joulumakeisina ja kauniita väriläiskiä joulupöydässä. Paahdetut sokerimantelit ovat tulleet jo suomalaisten jouluun tavallisten pähkinöiden ja manteleiden rinnalle.

Kaunis kattaus on myös ele arvostuksesta, se on taidetta, jossa voi olla niin luova kuin osaa ja uskaltaa. On ihanaa nähdä vieraiden eteen vaivaa ja osoittaa siten, kuinka tervetulleita he ovat tai kuinka merkittävä perheen kesken jaettu illallinen on. Monia muistoja luodaan yhteisen pöydän äärellä.

Tosin hienoinkaan kattaus ei pelasta kuivaa kinkkua.

Ihanaa joulun odotusta!

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro #kaukolämpö #Lontoo #pommi #Harrods #Sorel #makuuhuone #piparkakku #Ray-Ban #Black Friday #taivas #adventti #joulukalenteri #joulusiivous #ystävyys #joulutorttu #sydän #joulusiivous #katto #joulukuusi #joulukattaus

Kommentit (3)

Lecene

Jouluntuoksut ihanat, laulut talossa kaikuvat kaikki nää ja noi ja Kittilän K-kaupasta löytyi eucalyptys vihtoja- se oli heräteostoksemme❤️ Kynttilälyhdyn pohjalla tuoksuu samainen tuoksu aaaah , mikä voi olla parempaa -20 asteisesta ulkoilmasta palaaminen? No voi, ruoka🏂⛷❄️❄️❄️💪Miten voikaan maistua pataattitikut&vitsejä tehty pestotahna, uunissa haudutettu/imeletetty kaalimössö pakastekarpalo sattumilla sekä maa-artisokkalaarikko, raakatiramisu/Karita Tykkä /lautasellinen kauneutta -suosittelen🎁Parempi muuttunut kuin juuttunut -aina.

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat