Vaatimattomat haaveet luovat vaatimattomia tuloksia, niinkuin pieni määrä tulta tuo vain vähän lämpöä.  Ja sitten on Löyly -missä mikään ei ole pientä tai vaatimatonta, upea suomalainen sauna.

Hernesaaren henkeä salpaavan upean sauna- ja ravintolakeskuksen rakennuttivat Kidvekkeli Oy:n Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia.

Suomessa ei ole elämää ilman saunaa, joten oli aika saada Suomeen saunojen kuningas; Löyly.

Suomi on saunan kotimaa. Sauna on suomalainen muoto monissa kulttuureissa käytettävästä hikoilukylpyä ja peseytymistä varten rakennetusta rakennuksesta tai huoneesta. Suomalaistyyppisiä saunoja on myös muissa maissa kuin Suomessa. Erilaisia saunakulttuureja on syntynyt toisistaan riippumatta eri puolilla maailmaa. Suomalainen sauna kuuluu isovenäläisen saunakulttuurin alueeseen. (Lähde Wikipedia).

Löylyssä on aidot puusaunat meren rannalla, keskellä kaupunkia.

Jos huutaa kahdeksan vuotta, 7 kuukautta ja 6 päivää tuottaa tarpeeksi energiaa kuumentaakseen yhden kahvikupillisen. Löylyssä on kolme saunaa; savusauna ja perinteinen kertalämmitteinen kiuas, jotka ovat päivittäisessä käytössä sekä kolmas jatkuvalämmitteinen puusauna, joka lämpenee ryhmille tilauksesta.

Perinteisestä ravintolatoiminnasta Löyly eroaa siinä, että se tarvitsee osaavan keittiöhenkilökunnan ja -mestarin lisäksi myös aidon saunamajurin. 

Saunat ovat yleisiä tiloja niin miehille kuin naisille, ja niissä saunotaan uimapuvut päällä.

Ei kannata heittää vettä kiukaalle, jos ei kestä kuumuutta. Jasper ja Antero rakensivat Suomen arvokkaimpiin kuuluvalle paikalle merellisen olohuoneen kaupunkilaisille ja samalla myös postikorttikohteen koko Suomelle. Parasta laatua ja samalla oiva arkkitehtuurinen käyntikortti koko saunakulttuurille.

"Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat Löylyssä kaiken lähtökohtana. Esimerkiksi rakentamiseen käytettävä puutavara on FSC-sertifioitua ja sähkö ekosähköä, ja sen lisäksi ravintolan listalta löytyy vain vastuullisesti pyydettyä kalaa."

Royal Ravintolat operoivat Löylyä. Royal Ravintolat on ravintola-alan osaaja, jolla on myös mm. Savoy, Elite, Sipuli ja Strindberg -suomalaisia ravintolainstituutteja. Löylyn keittiö palvelee asiakkaitaan aamiaisesta pitkään illalliseen.

Kuvassa markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal Ravintolat Oy:stä.

Hernesaaren yleisen sauna- ja ravintolakeitaan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2015. Rakennuksen ovat suunnitelleet Avanto Arkkitehdit Oy:n Ville Hara ja Anu Puustinen.

Kuvassa arkkitehti Anu Puustinen kertoo, että seinät on tehty koivuvanerijätteestä, joka on hydraulisesti kasaanpuristettua ja yhtäaikaa lämpökäsiteltyä koivun sydänpuuta. Löyly on ensimmäinen paikka, jossa juuri tätä vaneria käytetään.

Kustannusarvio sauna- ja ravintolakeskukselle oli n. 6 miljoonaa euroa. Saunaosaston koko on 332 m2. Ravintola-kahvilan pinta-ala on 246m2 ja suomen suurin terassi 1800m2. Asiakaspaikkoja on yhteensä 600: ravintolasalissa 100, terassilla 500 ja saunoissa 60.
Löylyssä on 3 saunaa: savusauna, kertalämmitteinen ja jatkuvalämmitteinen.

Löylyn ensimmäinen ansaitusti korkattu pullo kuvastaa elämystä, minkä koko paikasta saa.

Onnittelut ja menestystä Jasper sekä Antero; unelmat eivät toteudu, ellei niitä toteuta.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#löyly #loyly #helsinkisauna #Jasperpääkkönen #Anterovartia #sauna #hernesaari #visithelsinki #visithernesaari #Royalravintolat

http://www.loylyhelsinki.fi/fi/etusivu/

www.facebook.com/helsinkisauna

Kommentit (6)

Kukka

Anteeksi maalaisuuteni, mutta yritin keksiä miten Sinä liityt tähän projektiin? Rakentamiseen? Suunnitteluun? Se ei ihan lähimediasta ilmene....

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hei Kukka, olen varmasti tuleva Löylyn asiakas! Ihana paikka!

Muuten tämä on minun blogini ja kirjoitan eri asioista, paikoista ja tapahtumista; ilman että liityn niihin henkilökohtaisesti välttämättä mitenkään! Ihanaa alkavaa kesää! <3, Tua

Ohimennen kommentoin vaan

Kertakaikkisen hieno paikka! Tietääkö Tua ei kai Löylyn katto ole tarkoitettu käveltäväksi? Tuo katon muoto näyttää kuin se olisi suunniteltu loivaksi portaikoksi? Tämä mielleyhtymä minulle tuli rakennuksen muodosta. Tai eihän Löyly ole rakennus, vaan tyylikäs taideteos!

Vierailija

Miten tuo kahvikupillinen liittyy aiheeseen? Pakko myöntää, että vaikeasti luettava teksti. Käänteistä sanajärjestystä ja pitkiä päälauseita.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

No, ainakin kuvat ovat upeat! Kiitos Niikka Lindberg! 😘
Kaksikielisyys taitaa näkyä tekstissä, mutta sillä mennään! ☺ Kahvikupillisella yritin tuoda esille paljon energiaa menee saunan lämmittämiseen -ei tainnut onnistua! 😀
Ihanaa kesää! ☀

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat