Jotta uutta voi rakentaa, niin vanha pitää ensin purkaa. Samalla kun talo kaatui, se vei mukanaan myös monia muistoja ja elettyjä hetkiä. Ainoa tapa elää on kuitenkin katsoa eteenpäin. Onni ei todellakaan tule seinistä, mutta seinät tuovat turvaa. Koti kun ei ole vain paikka, se on tunne.

Talolla on ollut monta tarinaa ennen meitä, ja se vie ne mukanaan kaatopaikalle, joka tulee minulle tutuksi vielä monta kertaa, kun rakennusjätettä viedään sinne peräkärryllä. Kun itse sotkee kätensä, säästää monta euroa.

Vanhan talon suunnitteli arkkitehti Sysimetsä.  Oli todella kova vääntö saada lupa sen purulle, vaikka talo oli jo homeessa. Vedet olivat tulleet katosta läpi, ja koska ajatus purusta jo oli, ei sitä kannattanut lähteä korjaamaan. Yllätyksenä tuli, että kun oli lupa purulle tullut, niin ei tullutkaan lupaa rakentaa.

On kerrassaan mahtavaa omistaa kolmen kilometrin päässä Helsingin keskustasta miljoonatontti, jolle ei saa rakentaa. No, kun vuosien taistelun jälkeen vihdoin tuli lupa rakentaa, niin seuraava taistelu olikin kaupungin kanssa siitä, mitä saa rakentaa. Vasta neljännen arkkitehdin suunnitelmat menivät kaupungilla läpi. Kiusa se on pienikin kiusa, tämä oli nyt sitten vähän kalliimpi sellainen.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi

Kommentit (10)

Arkkitehti

No enpä usko, että kaupunki noita suunnitelmia kiusallaan hylkää. Näin arkkitehtinä on pakko sanoa, että hyvä vain, jos ovat asiassa tiukkoina. Ihan liikaa on rumaa ja heikkolaatuista, sekä täysin ympäristöön soveltumatonta rakentamista tässäkin kaupungissa. 

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Arkkitehti, kiitos kommentista! Olisikin niin, mutta kyllä kaikki suunnitelmat olivat kauniita kivitaloja. No, nyt tulee moderni kivitalo, jollaisia ei kadulla vieressä ole yhtään. Rakentamisen laadulla ei ole tässä vaiheessa mitään vaikutusta päätökseen. Ja olettaisi, että lupa purkaa ja lupa rakentaa tulisi edes saman vuoden aikana.. Ihanaa päivää!

Rak.insinööri

Hyvä että rakennetaan mutta...Miten ihmeessä tuommoinen (kuvissa purettava) talo on saatu homehtumaan? Syy lienee, että halutaan uutta tilalle. Ja imagoa -  jos solmion myynnillä ja bloggaamisella saa rahat rakennuttaa (= tilaa ja maksaa kun joku rakentaa) uuden, niin taidan minäkin tulla toimialalle ja alkaa "rakentaa" taloa.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hei Rak.insinööri, Varmaan talo kuin talo homehtuu kun vedet tulevat katosta läpi.. vaikea sanoa, en ole Rak.insinööri. Mutta onni onnettomuudessa yhtä kaikki.

Tervetuloa vaan miesten asustealalle, kilpailu tekee aina hyvää ja kun tekee systemaattisesti, ahkerasti töitä alalla missä on vielä hyvä, niin palkka yleensä seisoo lopussa.

Ihanaa viikonloppua! :)

Maiju

Ihanaa että olet alkanut pitämään blogia!! Teimme joskus vuosia sitten yhteistyötä ja aina välillä olet jostain hypähtänyt mieleeni.  Tämä blogi oli siis superiloinen yllätys. Go Tua! :-)

Pappa betalar

Heh, oliskohan kuitenkin isipapalla sormensa (tai lompakkonsa!) pelissä tässäkin kuviossa. Lainansaanti kun ei taida (pien)yrittäjille olla ihan helppoa tässä taantumassa. ;)

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hej Pappa betalar! Min pappa har ingenting och göra med det här, men jag vet att om jag behöver hjälp, så han hjälper, och min mamma ochså. Och bra så.

Trevlig helg! :)

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat