Irvistävä kurpitsa tunnetaan myös nimellä Jack O’Lantern. Nimensä se on saanut Jack-nimiseltä juopolta Irlantilaisen tarinan mukaan. Jack kiristi pirulta lupauksen, ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin. Häntä ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseen. Piru heitti Jackille helvetistä hiilen, jonka mies laittoi lyhdyksi evääksi ottamansa nauriin sisään. Jackin sielu on siitä lähtien etsinyt itselleen sopivaa lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa. Yhdysvalloissa nauris sitten vaihtui kurpitsaan.

Halloweenia kuvastavat vainajat, aaveet, vampyyrit, noidat ja mustat kissat. Yhdysvalloissa halloweenina ovelle ilmestyy joukko kummitus- ja muihin naamiaisasuihin pukeutuneita lapsia, jotka huutavat: Trick or treat! eli ”Karkki vai kepponen”. Jos ei ole varautunut makeisilla on seurauksena kepponen.

Aikuiset järjestävät myös omia naamiaisjuhliaan. Omena on ollut suosittu lahja ja ruoka. Tavan on väitetty juontuvan roomalaisten ajoilta ja liittyneen roomalaisen jumalattaren Pomonan juhlintaan. Minä en ollut tästä koskaan kuullutkaan! Suomessa sormiksi muotoillut nakit ja kanamunista tehdyt silmänmunat sen sijaan kuuluvat juhlan antimiin, booleissa lilluvat hämähäkit ja verimöykyt; mitä ällöttävämpää, sen onnistuneempi tarjoilu!

Tarjoilun voi toki myös tehdä tyylikkäästi tai ainakin tuliaiset juhlan järjestäjälle. Näin Kööpenhaminan lentokentän suklaapuodissa ihania Halloween suklaita! Ei melkein raaski syödä -hinnankaan puolesta..

Katolinen kirkko vastustaa halloweenia pakanallisena. Esimerkiksi Ranskassa kirkko on pelännyt halloweenin syrjäyttävän pyhäinpäivän vieton. Myös ortodoksinen kirkko suhtautuu Halloweenin viettoon kielteisesti sen sisältämien pakanallisten ainesten vuoksi. Mielestäni tämä on kiva koko perheen juhla, josta voi tehdä perinteen ilman mitään uskonnollisia ajatuksia. Monet muutkin juhlat ovat tänä päivänä lähinnä perinteitä, joista se kirkollisuus on jo unohtunut ja ne ovat ylipäätään vain kivoja perhetraditioita.

Pelätä voit mitä vaan, paprikaa tai kurpitsaa; 31. lokakuuta helvetti on tyhjä ja pirut ovat täällä!

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa

Kommentit (2)

Lecene

Taivas ja Helvetti 365 täällä! Sinä valitset, kumman puolella seisot, tai ehkä rajalla, tai sopivasti sillä puolella mikä on paras juuri siihen tilaisuuteen mikä sinulle sopii? Meillä lapset tietää pyhäinpäivän merkityksen ja siihen samaan tehdyn kaupallisen halloweenin.

Molemmista on syytä kertoa tarkastasti lapsille ja lapsi valitsee. Jouluna me vietetään Jeesuksen synttäreitä, joilla kaikki saa lahjoja❤️.

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Lecene - Lapsille tulee kertoa mikä on oikein ja mikä on väärin. Sillä pääsee elämässä pitkälle -myös halloweenina. Ihanaa sunnuntaita! <3

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat