Vähän niinkuin Petteri Punakuono, miksi pitäisi olla samanlainen kuin kaikki muut? On helppoa olla ryhmässä, mutta vaatii rohkeutta seisoa yksin. Ei kannata pelätä olevansa erilainen, kannattaa pelätä olevansa samanlainen kuin kaikki muut; vain kuolleet kalat menevät virran mukana. Niinkuin poro punaisella nenällä, erilaisuus juuri tuo valon pimeään.

Poro on puolivilli kotieläin, jota laidunnetaan tuntureilla ja Metsälapin alueella. Poronhoito on perinteinen saamelaisten elinkeino ja niitä on Suomessa n. 200 000.

Olen Levillä ja poroja on tullut täällä vastaan; elävänä ja kuolleena.

Jos jostain saa kaiken hyötykäyttöön, niin se on porosta. Maukas liha, upea karva ja kauniit sarvet.

Poron taljoja käytetään perinteisesti lämmikkeinä, mutta Levin Hotelli Hullussa Porossa, taljoja näkyy myös upeissa lampuissa. Hotellin nimessä oleva poro, näkyy hotellissa tyylillä, joka puolella.

Poronkäristys on tunnetuin lappalaislähtöinen ruokalaji, johon käytetään poron selkää tai paistia. Poron liha on tummaa ja se on vähärasvaista. Poronkäristys tarjotaan perinteisesti perunasoseen ja puolukkasurvoksen kera. Sitä tarjottiin Hullussa Porossa isänpäivän lounaaksi.

Poron sarvia näkyy sisustuksessa runsaasti. Molemmilla sukupuolilla on sarvet, jotka vaihtuvat vuosittain. Poronsarvi on maailman nopeimmin kasvavaa luuta. Se saattaa kasvaa pituutta vuorokaudessa 2 senttimetriä ja painoakin samassa ajassa puoli kiloa.

Ja kun Levillä ollaan -on muuten ihana lomanvietto paikka lapsiperheille ja lomailijoille, jotka haluavat vaalia terveyttään, vähän erilainen Levi nykyään, kun mihin ehkä olemme tottuneet,- niin majoitumme myös hotelliin, jonka nimessä näkyy poro.

Levillä muutenkin kaikki on vähän Poroa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina #valkaisu #hymy #voittaja #rakennusvirasto #Kööpenhamina #työmatka #halloween #suklaa #rappuset #maailmanvalloitus #isänpäivä #Halti #Levi #Poro

Kommentit (1)

Vierailija

Joo mää oon käyny tuolla kans, upea paikka! Suosittelen itsekin! Nyt oon varailemassa uutta matkaa Leville, mutta mennään tällä kertaa mökkiin. Mökissä voi olla rennommin, toisaalta hotellissa pääsee helpommalla.

Vinkkinä teille, jotka haluatte päästä nauttiin tuosta lappitunnelmasta etelässä, käykääpä kokeileen Tampereella ravintola Hullu Poroa, joka on Koskikeskuksen ylimmässä kerroksessa, upeilla näköalaikkunoilla jotka avautuu Tammerkosken suuntaan. Ihana poro-henkinen sisustus, runsaasti sarvia ja taljoja, turkkeja. Kivoja kuvia Lapista. Ja ennen kaikkea todella maittavaa ruokaa, mm tietenkin hyvää poronkäristystä.

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat