Jos nurmikko voi kasvaa läpi sementin, niin on uskomatonta, että sitä on vankan talon pohjassa. Märkään sementtiin voi jättää jäljen, ja lapsetkin ovat kuin märkää sementtiä. Jokainen elämän painallus jättää ikuisen jäljen. Sementistä se kuitenkin alkaa.

Viikolla jouduin myös toteamaan, että ystävyys on myös kuin märässä sementissä seisoisi. Mitä pidempään siinä seisoo, sitä vaikeampaa siitä on lähteä pois. Ilman jälkiä kun sitäkään ei voi jättää. Joskus vaan on todettava, että joskus ystävyydestäkin on vain käveltävä pois.

Sementti on betonin tärkein raaka-aine ja yksi maailman käytetyimmistä rakennusaineista. Kun sementtiä tuotiin rakennuksille, niin sen kuljetusauto hajosi matkalle ja aikataulut menivät uusiksi. Loppujen lopuksi se kuitenkin saatiin tontille ja valu voitiin aloittaa.

Valmis betoni maksoi 135 € / kuutio ja yhden asunnon perustuksiin meni 56 kuutiota. Ostimme betonin Betonivuori Oy:ltä ja he toimittavat nopealla aikataululla ja palvelu ollut ystävällistä. Eurot kertovat jotain, mutta muu onkin sitten aika hepreaa. Se on kuitenkin selvää, että sisälle ja perustuksiin tulee käyttää erilaisia betoneja, niiden eri ominaisuuksien takia.

Valun jälkeisenä päivänä purettiin muotteina olleet betonilaudoitukset, laudoitukset pitivät muotoa yllä. Oli hyvä, että oli sateinen päivä, kun betoni valettiin, koska muuten betonia olisi jouduttu kastelemaan kuumassa auringonpaisteessa tai se olisi voinut halkeilla. Varmasti tärkeä tieto, mutta ilmankin voisin elää. Mutta jotta saadaan hyvä lopputulos, niin ihanaa että satoi.

Betonilaudoitukset jaoteltiin koko perheen voimin eri pituisiin kasoihin. Niille on onneksi jälkikäyttöä kun ne poltetaan veljen hevostilalla.

Betonia voi käyttää myös esim. keittiön tasoissa ja kylpyhuoneen pintamateriaaleissa. Keittiötasoissa sementti on ihan kätevää, koska siitä ei jää saumoja, mutta kivitasot ja kaakelit taitavat kuitenkin viedä minun kodissani voiton.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE

 

 

Kommentit (2)

Essi // Koti rakennetaan tunte...

Hei Tua. Edullisemminkin betonia saa, oman talon, erittäin hienorakenteinen, betoni maksoi Betonipumppaus Laatikaiselta vähän reilu 90€/m3 (alvin kera). Eli jos talonne vaatii muita valuja niin suosittelen kilpailuttamaan ;)

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hei Essi! Betoneissa on eroja ja sillä on suora vaikutus hintaan. On todella järkevää kilpailuttaa! Hienoa, että saitte hyvän hinnan! Ihanaa viikonloppua! :)

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat