Ei ole järkeä rakentaa pyramidia väärin päin, niin kuin ei ole järkeä rakentaa taloa maan päälle, joka ei sen painoa kestä. Ensimmäinen taloudellinen isku on sitten maapohja. Maata tosin kannattaa aina ostaa, sitä ei voida valmistaa lisää.

Mutta mitä pinnan alta löytyi, se olikin sitten kallis yllätys: 30 000 euron ”arvosta” savea, joka ei taloa kanna. No, syteen tai saveen, se raha pitää sitten säästää jostain muusta. Pohjatyö on pakko tehdä hyvin, huteralle alustalle ei voi elämässäkään rakentaa mitään.

Tosin budjetit taitavat rakennusprojekteissa muutenkin valitettavasti paukkua. Kuoppa täytettiin soralla, ja ainakin lapset olivat niistä kasoista hetken innoissaan.

Savesta voisi valmistaa ruukun. Se on tyhjä sisältä, ja voi itse valita, millä sen täyttää. Vähän niin kuin elämä; voi itse valita millä elämänsä täyttää. Täytän elämääni nyt lapsilla ja työllä, talon rakentamisella ja tämän blogin kirjoittamisella, ja kuitenkin minun ruukku on vain puoliksi täynnä.

On oma valinta ja elämäntapa ajatella positiivisesti. Mieluummin ajattelen, mikä on mahdollista, kuin mikä on haasteellista, koska pimeinkin yö päättyy auringonnousuun.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#tuacasa #onnellistensaari #koti #lifestyle #homesweethome #uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi

KUVA Tuasta: Teemu Moisio

Kommentit (3)

AnniKa

Vähän liikaa kliseiden käyttöä, mutta kun ne jätät pois, niin kyllä se siitä! ? Rakentaminen on kallista, mutta niinhän kaikki muukin luxus tässä elämässä... Toista se on meillä tavallisilla palkansaajilla/vuokralaisilla. ;)

Cicke

Suomi rypee lamassa ja hallitus leikkaa minkä kerkeää, mutta ex-lätkänpelaajien ex-vaimot sen kun porskuttaa ja rakentelee lukaaleja miljoonatonteille. Ei huono, ettenkö sanoisi! 

Tua - Tua CASA -blogi
Liittynyt8.9.2015

Hei Annika ja kiitos kommenteista! Oppia ikä kaikki! ;)

Cicke: Kiitos viestistä. Pieni selvennys! Pankin kanssa olen nyt naimisissa ja tontti on ollut perheelläni vuosikymmeniä.  Ihanaa päivää molemmille! :)

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat