Kun ihmissuhteissa on toisella kierroksella, sitä on vähän kuin kirpputorilla; toisen vanha on toisen uusi. Joskus vanhojen tavaroiden kuuluu mennä rikki, jotta voi tulla uusia tilalle. Vanhoilla esineillä on kuitenkin tarina; tarinoita pitää elää ja kokea, jotta niitä voi kertoa vanhana. Älä kuitenkaan koskaan luota vain siihen mitä näet; suolakin näyttää sokerilta.

Jos Ystad on kaupunkina jo aarre postikorttimaisemineen, niin Ystadin kirpputorit ovat täynnä aarteita; kristallia, vanhoja astioita, lasia ja hopeaakin. Hinnat ovat vielä alhaiset ja löytöjä on hauska tehdä; tinkiäkin saa. Kirpputoreilla on toki myös vaatteita, mutta jo sana kirppu tekee niistä sellaisen, että teen mieluummin löytöjä esineistä.

Olin ensimmäistä kertaa Ystadissa kirpputorilla ja osittain halusin löytää aarteita, koska niistä jää muistoja lomasta. Muistot ovat hetkiä ja muistoissa on parasta niiden tekeminen. Joskus hetkiä ei osaa arvostaa ennenkuin ne ovat muistoja. Joskus taas voi edes yrittää teeskennellä unohtavansa.

Tämä kristallikruunu jäi roikkumaan kirpputorin Gröna huset:in kattoon. Sen hinta oli vielä 400 € ja se oli mielestäni kirpputorilampusta liikaa. On parempi unohtaa ja olla iloinen, kuin muistaa ja olla surullinen.

Seuraavat kuvat ovat minun kirpputorilöytöjäni; maksoin niistä yhteensä alle 200 €. Toisen roska on toisen aarre.

Kynttilänjalkoja ei voi olla koskaan liikaa! :)

Nämä pienet kristallikulhot ostin voi'astioiksi. Niihin voi pursottaa voita kauniisti ja laittaa jokaiselle vieraalle oma voiannos leipälautaselle ruokapöydässä. Ne maksoivat n. 2 € / kpl.

Näitä massiivisia pöytälamppuja on kaksi kappaletta ja ne ovat peräisin Italiasta. Teetän niihin modernit luultavasti musta-valkoraidalliset kuvut ja ne pääsevät uuden kotini olohuoneeseen "sohvalampuiksi".

Tämä kristallimaljakko painaa useita kiloja ja on noin 30 cm korkea. Se oli ensimmäinen löytöni.

Nämä kristallikynttilänjalat ovat myös noin 30 cm korkeat; modernia ja perinteikästä samassa jalassa.

Tämä kristallikulho on Orreforssin ja teen siitä kylpyhuoneeseen kulhon saippualle.

Alla olevat kulhot ovat sisareni. Toinen oli maksanut noin euron, koska se on kakkoslaatua ja leimaamaton. Orreforssin signeerattu sama kulho maksoi 10 euroa ja löysin sen myös kirpputorilta sisareni toisen kulhon kaveriksi. Tosin vasta kun vertailimme niitä mökillä toisiinsa, selvisi miksi niissä oli niin suuri hintaero; laatu maksaa kirpputorillakin.

Kun kerää esineitä joita rakastaa, kodista tulee tarina.

<3, Tua

- Koti on siellä missä sydän on.

#kirpputori #ystad #kristalli #löytö

Kommentit (0)

Seuraa 

Tua Backman on seurapiirikasvo, yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, joka rakentaa paritaloa kolmen kilometrin päähän Helsingin keskustasta. Tämä blogi kertoo raksaprojektista ja vauhdikkaasta elämästä rakentamisen ympärillä.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat