Olen varsin turvallisuushakuinen ja ehkä vähän laiskakin, mitä tulee ruuanlaittoon. Yksikseni kokkailen pitkälti salaatteja, mutta kun saan vierelleni ystävän häärimään, saavat moneen kertaan kokeillut reseptit levätä.

Viikonloppuna kokkasimme ystäväni kanssa hyvää, herkullista ja terveellistä ruokaa. Valmistimme päärynä-pinaattikeittoa ihanan Vaneljan ohjeella sekä pizzaa, jonka pohja tehtiin kukkakaalista. 

Kumpikin ruoka maistui taivaalta ja pääsevät takuulla vakkarireseptieni joukkoon. Jälkiruoaksi herkuttelimme suklaalla, koska eihän elämä ole vain terveellisiä tekoja. Niin ja kuohuviiniä kului ruoan ohessa myös. 

Kukkakaalipitsaa varten yhdistelimme useampia reseptejä mahdollisimman simppelin ohjeen aikaansaamiseksi. Se on tässä:

 

Kukkakaalipizzapohja

1 kukkakaali (keskikokoinen)

2 munaa

2 dl juustoraastetta

suolaa

1. Höyrytä kukkakaali kattilassa pehmeäksi - noin vartissa tulee valmista. Valuta siivilän läpi. Murskaa haarukalla. Käytä kukkakaali vielä keittiöharson sisällä, jotta saat murusta mahdollisimman kuivaa.

2. Sekoita joukkoon kananmunat, juustoraaste ja vähän suolaa. Painele taikina leivinpaperin päälle. Paista pelkkää pohjaa noin vartin verran, kunnes se saa väriä. Täytä se sitten haluamillasi täytteillä ja paista vielä hetki niin, että juusto ruskistuu. (Me täytimme pizzan paseeratulla tomaatilla, paprikalla, kirsikkatomaateilla, mozzarellalla ja emmental-raasteella. Juuri ennen uunista ottoa laitoimme päälle vielä ilmakuivattua kinkkua.)

 

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Heli Thorén on 35-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2016

Kategoriat