Kunpa elämä voisi olla sitä taikka tätä. Olisi enemmän juhlia, ehtisi näkemään enemmän ystäviä, juosta pidempiä lenkkejä ja pukeutua useammin leninkiin. 

Tällaisista muistan haaveilleeni. Ja samalla muistan harmitelleeni, ettei elämä ollut sellaista kuin se mielestäni olisi pitänyt olla. Toki oli upeitakin hetkiä, ihanaa onnen huumaa, mutta monesti tuntui silti siltä, kuin kaikki olisi jäänyt vähän vajaaksi. Ennen kuin oivalsin, että ainoa asia haaveideni tiellä olin minä itse. Oma rajoittunut kuvani omasta maailmastani.

Ovet uuteen maailmaan avautuvat hiljalleen. Kukaan tuskin muuttuu yhdessä yössä, mutta kylläkin vähä vähältä, uuteen opetellessa, suklaakakku kerrallaan. Muutosta mietin sunnuntaina, vatkatessani kakkutaikinaa. Odottaessani brunssivieraita - hyvin rakkaita sellaisia - kylään tulevaksi. Huomasin siinä sokerin sotkeutuessa sulaan suklaaseen, että elän haaveideni elämää juuri tänään. Kompastellut olen ja sotkeudun jalkoihini ja rajoittaviin ajatuksiini edelleen - mutta paljon aiempaa harvemmin.

Ja suklaakakku, jota siinä suuria miettiessäni vatkasin pienen neidin avittamana, ei ole mikä tahansa herkku, vaan niin laiskan, kiireisen kuin arankin kokin unelma. Siitä suoriutuu kuka tahansa! 

 

Vapun ranskalainen suklaakakku

200 g voita

200 g tummaa suklaata (itse käytin taas taloussuklaata)

2 dl sokeria

4 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

 

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Älä enää vatkaa.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista keskitasossa 12-15 minuuttia. Kakun kuuluu olla keskeltä raaka.

4. Kumoa jäähtynyt kakku ylösalaisin vadille. Koristele tomusokerilla. 

5. Tarjoa kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

Resepti on Vapun reseptikirjasta, Cozy Publishing

 

Nauti kakku hyvässä seurassa, juuri sellaisena hetkenä, josta olit haaveillut. 

 

 

Kommentit (6)

-pp_iida

Ei apua, pakkohan noin helppoa reseptiä on testata... Voisin kuvitella sen uppoavan aika hyvin vaniljajäätelön kanssa. :) 

Marion

Ihanan helpon tuntuinen ohje! Vehnäjauhoja tulee kakkuun mutta sitä ei ole mainittu teko-ohjeessa, huomasin.

Poropeukalo

Kiinnitin samaan huomiota kuin Marion tuossa ylempänä. Missä järjestyksessä ainekset yhdistetään, kun sanallakaan ei mainita vehnäjauhoja????????

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015

Hei kakkuleipurit! Vehnäjauhot lisätään viimeiseksi, sekoitellaan, ei vatkata. Hyvää on ja helppo valmistaa!

Tänäänkin on tarkoitus tehdä kakku huomisia lastenkutsuja varten. Suklaakoukussa ollaan, koko perhe ;).

Seuraa 

Heli Thorén on 35-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2016

Kategoriat