Järjestele, ryhmittele, vaihtele!

Koti kauniiksi jämptillä järjestyksellä

Kun vaihtelet tavaroita sesongin mukaan, tuntuu sisustus aina raikkaalta. Siivoa siis ensin varasto. Kun sieltä vapautuu tilaa, on aika laittaa muu koti kuntoon.

1) Kokoa viherkasvit muutamaan hallittuun ryhmään. Jos kasvit ovat sattumanvaraisesti, ne rikkovat tilan eivätkä pääse oikeuksiinsa.

2) Pidä turhat pienesineet pois tasoilta. Isot, selkeät pinnat rauhoittavat kokonaisilmettä, myös sekaisessa kodissa.

3) Tee heti ne eteen tulevat asiat, joiden valmiiksi tekeminen kestää alle puoli minuuttia. Laita muki tiskikoneeseen, vie sakset paikalleen. Jos arvelet järjestämisen kestävän enemmän kuin kaksi minuuttia, tee se vasta kun tiedät, että ehdit tehdä asian loppuun kerralla. Vältä jättämästä asioita tai järjestämistä kesken.

4) Kun sisustat sesongin mukaan eli vaihdat tavaroita säilytyksestä esille ja pois, tuntuu sisustus raikastuvan. Älä turhaan hanki aina uutta, vaan vaihda välillä esineiden ja kalusteiden paikkaa.

5) Käytä säilytys-tiloja ja varastoja aktiivisesti. Jos aina vain vie jotakin säilytykseen eikä koskaan tuo sieltä mitään pois, ei säilytettäviä tarvita lainkaan.

6) Mistä aloittaa kaikki tämä? Aloita suursiivoamalla varasto ja muut säilytystilat. Kun sieltä vapautuu tilaa, saat kodin helposti kuntoon.

 

Vinkit antoi sisustusarkkitehti Lars Räihä.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
viisi kahdeksan yksi kahdeksan
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit