Kattauksessa yrtit toimivat koristeina ja mausteina. Taidanpa kattaa seuraaviin illanistujaisiin jokaiselle vieraalle oman yrttiruukun lautasen viereen! Kuva: Anno / Kodin Ykkönen.

Itse kuivatut yrtit sopivat maustamaan ruokia mutta myös koristavat keittiötä. Tässä on hauska idea solmia yrtit kuivumaan ritilään keittiön seinälle. Kuva: Broste Copenhagen.

Tämä vihervalo on niin kaunis, että tätä kelpaa pitää esilläkin. Kukkapöydät ovat nyt muodissa ja tämähän on kuin minikokoinen kukkapöytä. Vinkki: yhdistä erikokoisia ja erivärisiä saviruukkuja, niin saat yrttiasetelmasta rennon. Kuva: Kekkilä.

Ah, miten ihanilta mintunlehdet näyttävät lasisessa kannussa! Jutun juju on yksinkertaisuus: lasia, vihreää ja hiukan pirteää keltaista. Kiva vinkki kevään juhlakattauksiin... Kuva: House Doctor.

Keittiön seinä täynnä yrttejä. Tästä niitä on helppo napsia suoraan ruokaan, ja yrttiasetelma näyttää hauskalta tiililadottua kaakeliseinää vasten. Kuva: Ikea.

Ruukut kuin karkit. Eihän näitä yksinkertaisesti voi vastustaa. Yrtit ja viherkasvit sopivat muuten kivasti yhteen. Kuva: Sagaform.

Nyt on aika istuttaa yrtit ja alkaa odottaa mullasta nousevaa vihreää. Katso 6 kivaa ideaa laittaa yrtit esille!

Kuvien tuotteet: Kodin Ykkönen, Ikea, Broste Copenhagen, Kekkilä, House Doctor, Sagaform.

Lue myös

Osallistu kilpailuun: Ota kuva yrteistäsi!

Nyt vihersisustetaan! Katso ideat