Tiistairuokaa

Sardelleja & kapriksia

Glorian ruoka&viinin suolainen piiras maistuu mereltä ja Italian yrteiltä.

yrttinen sardellipiiras paakuva
Lämmin sardellipiiras vie pienen nälän illalla. Piiras kulkee kätevästi myös lounasevääksi.


Yrttinen sardellipiiras
(4 pientä tai 1 iso piiras) 
200 g ruis-perunataikinaa (esim. Sunnuntai)
Yrttirahkatäyte
200 g yrteillä maustettua rahkaa (esim. Valio)
1 kananmuna
1 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
3 timjaminoksaa
Lisäksi
8 pientä sardellifileetä
2 tl pieniä kapriksia
1 ruukku rucolaa
1 sitruunan mehu

Ota taikina paketistaan sulamaan huoneenlämpöön 15 minuutiksi. Sekoita rahka, kananmuna ja parmesaaniraaste kulhossa. Purista valkosipulinkynsi ja riivi timjamin-lehdet oksista joukkoon.

Voitele 4 pientä tai 1 iso piirasvuoka kevyesti voilla tai öljyllä. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Kaada rahkatäyte päälle. Nostele sardellifileet ja kaprikset piiraiden päälle. Nosta vuoat uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 min tai isoa noin 30–35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraiden reunat ovat aavistuksen ruskistuneet.

Huuhdo rucola ja nostele piiraiden päälle. Purista sitruunan mehu pinnalle. Tarjoa lämpimänä.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
yhdeksän yksi kolme kolme
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit