Tiistairuokaa

Oikaise ja häikäise

Glorian ruoka&viinin arkipasta syntyy jo vartissa. Mutta maku on yhtä juhlaa – kampasimpukoita, artisokkaa ja ricottaa.

kampasimpukkapurjotuorepasta paakuva
Kampasimpukat rakastavat sahramia. Kun simpukoita paistaa kuumassa pannussa vain minuutin molemmilta puolilta, niiden maku on kaikkein mehukkain.


Kampasimpukka-purjotuorepasta
12 (n. 450 g) kampasimpukkaa
1 rkl öljyä
1 purjo
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
2 rkl sitruunan mehua
1 ps (1/2 g) sahramia
6 öljyyn säilöttyä artisokansydäntä
Lisäksi
300 g tuorepastaa
n. 250 g ricottajuustoa 
2–3 rkl oliiviöljyä

Anna kampasimpukoiden sulaa jääkaapissa 6–8 tuntia. Voit myös pikasulattaa ne siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Pyyhi simpukoiden pinta talouspaperilla kuivaksi ja sivele öljyllä. Laita suuri kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan tuorepastaa varten.

Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti raottamalla varsia. Leikkaa 10 cm:n pituisiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää purjo ja paista pari minuuttia, kunnes se on hieman pehmennyt. Sekoita hunaja ja suola joukkoon. Paista vielä keskilämmöllä muutama minuutti.

Kuumenna parila- tai paistinpannu kuumaksi. Paista simpukoita 1–2 min molemmin puolin. Lisää simpukat purjopaistokseen. Mausta sitruunan mehulla ja sahramilla. Leikkaa artisokansydämet 4 osaan ja lisää pannuun.

Keitä tuorepastaa noin 3–4 min tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita purjo-simpukkapaistos joukkoon. Annostele lautasille. Ripottele ricottajuusto nokareina päälle ja valuta oliiviöljy pinnalle. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit käyttää ricottan sijaan suomalaista herajuustoa, esimerkiksi Riitan Herkun Hoikkista.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
viisi yhdeksän kolme yksi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit