Tiistairuokaa

Meksikoon on tunnin matka

Glorian ruoka&viinin matka Meksikoon syntyy jauhelihasta, chilistä, maissista ja polentasta.

jauhelihapolentapaistos paakuva
Reilusta vuokaruoasta riittää syötävää suuremmallekin porukalle.


Jauheliha-polenta-paistos
(6–8 annosta)
2 sipulia
1 punainen paprika
1 rkl rypsiöljyä
300 g rotukarjan paistijauhelihaa
300 g viljaporsaan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl chilijauhetta
2 dl pakastemaissinjyviä
700 g basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta (esim. Mutti)
1 1/2–2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Polentapuuro
1 l vettä
1–2 tl suolaa
3 1/2 dl esikeitettyä polentaa (esim. Tipiak)
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita
Lisäksi
2 1/2 dl raastettua chili- tai pippurigoudaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja paprikat. Hienonna valkosipuli ja laita se sivuun odottamaan. Kuullota sipulia ja paprikaa paistinpannussa öljyssä noin 5 min. Siirrä vihannekset isoon kattilaan. 

Paista jauhelihat kahdessa erässä; mausta paistamisen aikana valkosipulilla ja chilijauheella. Laita jauheliha kattilaan vihannesten joukkoon. Lisää maissinjyvät ja tomaattikastike. Kuumenna kiehuvaksi. Laita hetkeksi sivuun odottamaan.

Tee polentapuuro: Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola.

Lisää polenta kiehuvaan veteen pikkuhiljaa, koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä paketin ohjeen mukaan, noin 5 min; polenta on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoilta ja on kiiltävää. Nosta kattila liedeltä. Raasta parmesaani. Sekoita parmesaani ja voi polentaan.
 
Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Ota polentasta lusikalla isoja nokareita ja laita jauhelihan päälle. Jätä nokareiden väliin pieniä rakoja. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 25–30 min, kunnes pinta on ruskistunut. 

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
kahdeksan kaksi viisi viisi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit