Tiistairuokaa

Kevään pirtein pasta

Glorian ruoka&viinin vuohenjuustopasta piristyy sitruunasta ja kokki vain vartin valmistusajasta.

sitruunainen vuohenjuustopasta paakuva
Voit virittää vuohenjuustopastan viikonloppuun lisäämällä pari viipaletta ilmakuivattua kinkkua, kylmäsavulohta tai rapeaksi paistettuja sieniä.


Sitruunainen vuohenjuustopasta
350 g kuviopastaa tai spagettia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 (luomu)sitruuna
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä 
(sormisuolaa)
200 g vuohenjuustoa paksusta tangosta (esim. Mélusine)
3/4 dl pinjansiemeniä

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. 

Tee kastike pastan kypsyessä. Hienonna persilja. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paahda pinjansiemenet paistinpannussa kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään. 

Kuullota valkosipuli pannussa öljyssä keskilämmöllä kypsäksi. Lisää kerma pannuun ja anna sen lämmetä. Lisää persilja, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. 

Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Murusta juusto ja ripottele siemenet pastan päälle. Tarjoa heti.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
viisi kahdeksan kuusi yhdeksän
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit