Grissinit

Glorian ruoka&viinin grissinit ovat kivaa pikkupurtavaa juustojen kanssa vaikka television leffaillan seurana.

grissinit pk

Grissineissä maistuvat punajuuri, yrtit ja juusto
(yhteensä 45 kpl)


30 g hiivaa
5 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
4 dl kokojyvävehnäjauhoja
Punajuurigrissineihin
1 kypsä punajuuri raastettuna
Yrttigrissineihin
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, salviaa, timjamia)
Juustogrissineihin
50 g parmesaania raastettuna
Voiteluun
1/2 dl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhot nesteeseen ja alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä, noin 10 min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan.

Alusta ensimmäiseen taikinaan punajuuri, toiseen yrtit ja kolmanteen juustoraaste. Lisää tarvittaessa jauhoja. Pyöräytä taikinat jauhossa, peitä liinalla ja jätä lepäämään lämpimään paikkaan noin 10 min ajaksi.

Kauli kukin taikina 1 cm:n paksuiseksi ja noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa levyt taikinapyörällä 1 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Pyöräytä jokaista taikinanauhaa käsillä pöytää vasten, jotta saat niistä ohuita pötköjä. Älä tee pidempiä pötköjä kuin mitä pellillesi mahtuu.

Nostele taikinanauhat leivinpaperoidulle pellille ja peitä liinalla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna grissinien kohota niin kauan kuin uuni lämpenee.
Paista grissineitä uunin keskitasossa 15–20 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä ja rapeutuneet.

Vinkki! Grissinit maistuvat mahtavan hyviltä uunituoreina, mutta voit myös antaa niiden kuivahtaa huoneenlämmössä rapean kuiviksi.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
kaksi yksi seitsemän neljä
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit