Lautasella viikonloppuna

Kalatahna

Glorian ruoka&viinin brandade eli kalatahna yhdistää tutut maut, perunan ja kalan.

brandade pk
Brandade on upea alkuruoka viikonlopun aterialle.

Brandade
(pikkuruokana 6 hengelle)


400 g nahatonta siikaa, ahventa tai muuta vaaleaa kalaa
1/2 purjo
2 perunaa
4 valkosipulinkynttä
2⁄3 dl oliiviöljyä
3 dl maitoa
2 dl (kuohu)kermaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria myllystä
muutama oksa timjamia
2 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
6 viipaletta maalaisleipää

Poista kalasta ruodot. Paloittele kala. Huuhtaise halkaistu purjo ja viipaloi se. Kuori ja paloittele perunat 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
 
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia ja kalaa keskilämmöllä siten, että pinta kypsyy, mutta palat eivät saa väriä. Kaada maito ja kerma joukkoon. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 20 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja timjaminoksat.
Ota vajaa puolet keitinnesteestä talteen.

Soseuta kala-perunaseos tehosekoittimessa tai perunasurvimella kattilassa. Älä hienonna tehosekoittimessa liian kauan, jotta perunasta ei tule liisteriä. Lisää tarvittaessa maito-kermaseosta siten, että saat tanakan, mutta levittyvän seoksen. Mausta muhennos sitruunamehulla ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa lämpimänä paahdetun tai grillatun maalaisleivän kanssa.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
kahdeksan neljä yhdeksän kaksi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit