Salsaa lattialla ja lautasella

Itämerellä salsataan jälleen, sillä kuubalaiset rytmit ja karibialaiset herkut valloittavat punaiset laivat 11.3.-30.4.2012.


Jo toisena vuonna peräkkäin salsa keinuttaa lanteita tanssilattialla ja viimeistelee karibialaiset herkut ruokalistalla Cuba-teemaviikoilla Viking Linen laivoilla. Cuba on pääasiallisesti viihdeteema, jota karibialaiset ruoat ja juomat täydentävät.

Yhteistyössä Leningrad Cowboys Ltd -tuotantoyhtiön kanssa laivayhtiö tuo Itämerelle noin 130 kuubalaista ammattitanssijaa ja –muusikkoa. Tanssishowt suunnittelee maailmankuulu koreografi Maestro Santiago Alfonso, joka on vaikuttanut vahvasti mm. Tropicana Shown menestykseen maailmalla. Tanssijat on koottu Kuuban parhaista tanssikouluista ja esitysten koreografiat on suunniteltu laivoille sopiviksi. Shown lisäksi tanssijat vetävät laivoilla tanssikoulua sekä houkuttelevat matkustajia latinotanssien pyörteisiin. Siinä saa suomipojan lanteet kyytiä!

Esiintyvistä orkestereista viihdeohjelman esitellyt Sakke Järvenpää halusi erityisesti nostaa esiin Elio Revé y su Charangón, joka on yli 50 vuotta kuulunut Kuuban suosituimpiin orkestereihin. Orkesterin isä, maestro Elio Revé loi perustan kuubalaiselle musiikille. Maestron kuoleman jälkeen hänen poikansa Elio Revé Jr on kiertänyt suositun orkesterin kanssa ympäri maailmaa. Maistiaiset orkesterista löydät täältä. Yhtye esiintyy Helsinki-Tukholma reitillä M/S Mariellalla.

Teemaviikoilla Helsinki-Tukholma- ja Turku-Tukholma-reittien Food Garden -ravintoloissa on tarjolla karibialaisen vaikuttein täydennetty Ship´s Special Menu ja Viking Buffetissa valikoimaa on laajennettu niin kylmillä kuin lämpimillä karbialaisilla ruokalajeilla. Maut ovat mietoja, joten ne eivät pelästytä ennakkoluuloisintakaan ruokailijaa.
Kolmen ruokalajin Caribbean Menun hinta on 38 euroa.


Alkupalana tarjotaan tonnikalatataki mango- ja avokadosalsan kera sekä kingklip-kala ceviche ja rommilla maustettua punajuurisiirappia.

 


Pääruokavaihtoehtoja on kaksi. Kalan ystävän valinta on grillattu red snapper, hummerimedaljonki ja fenkoliescabeshe vaniljalla maustetussa rapuliemessä. Lihanystävä taas nauttii kuvassa näkyvää kahvi- ja chilipaahdettua mustajalkaporsaan lapapaistia, inkiväärillä ja valkosipulilla maustettua jamssikakkua, tomatillosalsaa ja ananaslientä. Possu oli mehevää ja maukasta.

 


Aterian päättää muffinin muotoon leivottu rommikakku, joka tarjotaan piña colada -jäätelön, tonkapapu-karamellikastikeen ja ananaslastun kanssa.

Tax-free-myymälöistä löytyy viikkoja varten hankittu valikoima rommia, mausteita ja sikareita. Sikareja kääritään myös laivojen myymälöissä.

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
viisi kaksi kolme neljä
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit