Pihla Viitalan juhlaa

Näyttelijä Pihla Viitala on matkalla kohti kansainvälistä menestystä. Loisteliaat iltapuvut, aidot korut ja punainen matto kuuluvat tähden elämään.

Pihlalla on Swarovskin kristalleilla kirjailtu Versacen silkkipuku 9 600 e, Boutique Kaarina K. Piaget-korvakoruissa on 320 timanttia, 21 000 e, Lindroos.

Pihla Viitalasta, 29, tulee ensi vuoden alussa tähän asti suurimman Hollywood-läpimurron tehnyt suomalaisnäyttelijä. Hän näyttelee Paramount Picturesin tuottamassa, aikuisille suunnatussa fantasiaelokuvassa Hansel and Gretel: Witch Hunters -elokuvassa.

Siinä Grimmin veljesten klassikkosadun Hannu ja Kerttu ovat kasvaneet isoiksi, lähteneet karkkitalosta ja ryhtyneet tappamaan noitia. Hannua näyttelee yhdysvaltalainen Jeremy Renner ja Kerttua brittinäyttelijä Gemma Arterton. Viitalan roolihahmo Mina on aikuistuneen Hannun suuri ihastus.

”En ole nähnyt valmista elokuvaa. Voi tietysti olla, että roolini leikataan vaikka kokonaan pois, jos se ei palvele tarinaa. En kuitenkaan usko, että niin käy.”

Roolin saaminen vaati sekä kovaa työtä että tuuria. Viitala tapasi kaksi vuotta sitten Berliinin elokuvajuhlilla saksalaiseen casting directorin eli roolittajan, joka suositteli häntä Hannun ja Kertun ohjaajalle ja tuottajille.

Seuraavaksi Viitala osallistui Los Angelesissa pidettyyn koekuvaukseen. Sitä seurasi vielä kaksi koe-kuvausta Berliinissä. Rooli varmistui vasta kuukausi ennen kuvauksia, jotka alkoivat viime keväänä.

”Tein roolin eteen paljon töitä, mutta tietenkin tuurilla on aina osansa elämässä. Nyt kaivattiin juuri minunlaistani näyttelijää. Olen huomannut hassun jutun. Mitä enemmän teen töitä, sitä enemmän minulla käy myös tuuri.”

Elokuva kuvattiin Berliinissä maineikkaassa Babelsbergin studiossa. Samassa paikassa on näytellyt myös Marlene Dietrich näytellessään Lola Lolaa elokuvassa Sininen enkeli vuonna 1930. Hannu ja Kerttu -elokuva on tehty 3D-tekniikalla.

”Kun näin itseni ensimmäistä kertaa 3D:nä, oli pakko laittaa äidille tekstari. Tuntui siltä, että olisin nähnyt itseni nousemassa esiin kolmiulotteisen pop-up-kirjan sivuilta.”

Hollywood-tuotannossa työskentely poikkesi paljon suomalaisesta elokuvanteosta. Suuret starat eristetään omiin asuntoautoihinsa, eivätkä he ole tekemisissä muun työryhmän kanssa. Lisäksi tähtinäyttelijöiden työ on niin kallista, että kun heidän työpäivänsä loppuu, jäävät heidän kollegansa kuvaamaan kohtauksia yksin ilman vastanäyttelijää.

Pihla Viitala ei halua kummemmin ajatella, tuleeko hänestä Suomen oma Hollywood-tähti vai ei.

”En ole muuttamassa Losiin. Toisaalta Yhdysvaltojen elokuvamarkkinoilla on jo lähtökohtaisesti niin isot rahat kyseessä, että totta kai toivon sieltä lisää töitä. Se ei kuitenkaan ole minulle pakkomielle. Keskityn mielelläni itselleni tärkeisiin asioihin. Haluan ohjata, käsikirjoittaa ja näytellä mahdollisimman erilaisia rooleja.”

Hannussa ja Kertussa Viitalalla kävi tuuri, sillä Minan rooliin haettiin näyttelijää, joka ei puhu englantia äidinkielenään. Toivottavasti onni osuu kohdalle myöhemminkin.

”Olen käynyt ranskankielisen lukion ja asunut Ranskassa. Haaveilen, että voisin vielä joskus näytellä ranskaksi.” 

Kommentoi


Viestisi *
Kirjoita numeroina ilman välilyöntejä
yksi kolme yksi viisi
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Kommentit