Jos se on mustaa tai valkoista, Daphne Guinness voi käyttää sitä.

Maailmankuulun Guinness-panimosuvun perijätär Daphne Guinness, 48, on taiteellinen monilahjakkuus.

 

Mustaan, valkoiseen ja hopeaan pukeutuva Daphne Guinness kiinnittää huomion Cruella de Vil -tukallaan ja korottomilla Noritaka Tatehana -platookorkokengillään. Hän pukeutuu vahvoihin ihonmyötäisiin siluetteihin ja näyttäviin kolmiulotteisiin asusteisiin.

Naiselliseen tyyliin kuuluvat myös näyttävät asusteet, joita maustavat futuristiset ja dandymäiset elementit. Legendaarinen muoti-ikoni ja haute couture -vaatteiden keräilijä tunnetaan nuorten suunnittelijoiden, aikoinaan myös Alexander McQueenin, tukijana.

Daphnen ansioluettelon sopivat myös pestit näyttelijänä The Murder of Jean Seberg -elokuvassa ja lyhytelokuvan Cashback tuottajana. Toukokuun lopussa monilahjakkuus tekee uuden aluevaltauksen muusikkona. Hän julkaisee ensimmäisen albuminsa Optimist in Black, jolla kuullaan glam rock ja new romantic -vaikutteista musiikkia.

Luovat taidepiirit ovat aina olleet osa Daphnen ja koko Guinnessin perheen elämää.

Tähän mennessä julkaistuilta singleiltä The Long Now ja Marionettes kuulee vahvaa äänenkäyttöä, kitarasooloja ja orkestraalisuutta. Levyn on tuottanut Tony Viscontin, joka on työskennellyt muun muassa David Bowien kanssa. Bowiella on Daphnen mukaan ollut suuri musiikillinen vaikutus häneen.

Luovat taidepiirit ovat aina olleet osa Daphnen ja koko Guinnessin perheen elämää. Perhe vietti lapsuuden kesät Espanjan Cadaquésissa taiteilijoiden Man Rayn ja Marcel Duchampin naapurustossa.

Blow’n muistoa kunnioittaakseen Daphne osti huutokaupassa koko Issien vaatekaapin sisällön, jotta vaatteet eivät menisi avoimen huutokaupan kautta haaskalinnuille.

2000-luvun alun Lontoossa Daphne ystävystyi ihailemansa vaatesuunnittelija Alexander ”Lee” McQueenin ja stylisti Isabella ”Issie” Blow'n kanssa. Molemmilla muotinimillä oli surullinen kohtalo, sillä he päätyivät itsemurhaan 2010-luvulla. Blow’n muistoa kunnioittaakseen Daphne osti huutokaupassa koko Issien vaatekaapin sisällön, jotta vaatteet eivät menisi avoimen huutokaupan kautta haaskalinnuille.

Hän myös perusti hyväntekeväisyysjärjestö Isabella Blow Foundationin. Järjestö tukee nuoria vaatesuunnittelun opiskelijoita ja mielenterveystutkimusta. Vuoden 2015 alussa Daphnen hyvän ystävän Lady Gagan kuratoima V-magazinen kevätmuodin ennakkonumero oli omistettu muun muassa McQueenin elämäntyölle. Daphne poseerasi lehden muotikuvissa yhdessä Gagan kanssa pukeutuneena McQueenin luomuksiin.

Daphnen elämää ja tyyliä voi seurata Instagramissa @Daphne.Guinness, Facebookissa ja Twitterissä @TheRealDaphne.

Juttu on alun perin julkaistu toukokuun 2015 Gloriassa

Tämän vuoden Gloria Fashion Show oli upea myös musiikkinsa puolesta. Kuuntele tästä näytöksessä esiintyneen D.R.E.A.M.-dj-duon eli Taika Mannilan ja Lina Schifferin soittolistan parhaat palat.

Suomalaistähti Alman Karma on nappivalinta catwalkille.

 

Michael Jacksonin klassikko vetää tanssilattialle. 

 

Malilaistaustaisen Inna Modjan Tomboctou henkii asennetta.

 

Lontoolainen tuottaja Aaron Jerome on mies SBRKT:n taustalla.

 

Led Zeppelin ei jätä kylmäksi.

Kuuntele kaikki näytökset biisit täällä.

Sekä Glorian muotinäytös että yleisön vaatevalinnat saivat Sara La Fountainilta kehuja.

Sara La Fountain oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Gloria Fashion Show'n yleisössä. Näytöksen lisäksi hän kehui myös yleisön tyylitajua ja asuvalintoja.

"Hienolta näyttää, tosi kansainväliseltä", hän kiitteli.

 

Gloria Fashion Show juhlisti elämäniloa ja muodista nauttimista. Tästä pääset katsomaan koko näytöksen.

Tämän vuoden Gloria Fashion Show jakaantui viiteen osaan: Itsevarmuus, Särmä, Seikkailunhalu, Nokkeluus, Eleganssi ja lopun finaaliesitykseen.

Näytöksen tekijät:

TYYLI

Liisa Kokko + tiimi Jonna Luostari, Annika Penttinen, Jussi Pyykönen, Emmi Aatola ja Piia Heino

TILASUUNNITTELU

Ilkka Mälkiäinen

SCREEN-ANIMAATIOT

Anima Boutique

MEIKIT: We Care Icon

Miika Kemppainen

HIUKSET: L’Oréal Paris/Elnett

Sanni Syd

MALLIKOORDINOINTI

Leena Waggoner

RAKENTAMINEN JA TEKNIIKKA

Jaakko Peltomäki Oy

TUOTANTO

Spalt PR

TAPAHTUMAN SUUNNITTELU & PROJEKTIN JOHTO

Saila-Mari Kohtala

Sari Keurulainen

Mia Kemppi

ESIINTYJÄT

Itsevarmuus: Mette Linturi, Silva Poutanen ja Venla Keskinen

Särmä: Ronya

Seikkailunhalu: Waltteri Torikka

Nokkeluus: Oona Kivelä ja Santeri Koivisto

Eleganssi: Martta Valkeus

Finaali: Pakilan Voimistelijat

 

Huom. Väliaikaesityksiä lukuun ottamatta videolla soi eri musiikki kuin näytöksessä. Alkuperäisestä, mallien kävelyn aikana soineesta dj-musiikista vastasivat D.R.E.A.M-duon Taika Mannila ja Lina Schiffer

 

Kaarina Kivilahden asu oli nousussa olevan, ranskalaisen suunnittelijan käsialaa.

Kaarina Kivilahti saapui Gloria Fashion Show'hun ranskalaisen Alexandre Vauthierin suunnittelemassa asussa.

"Tämä on nyt kovimpia nousevia merkkejä maailmassa. Esimerkiksi Taylor Swift pukeutui merkkiin Oscar-gaalassa."

Näytöksen jälkeen Kaarinan matka jatkui vielä drag queen -shown tuomaristoon. Videolla hän kertoo, mitä Glorian muotinäytöksestä jäi päällimmäisenä mieleen.