Muotimaailman värikkäin nainen Anna Dello Russo on netissä syttynyt tähti.

Muotitoimittaja. Fashionista. Stylisti. Muusa. Muoti-ikoni. Italialainen Anna Dello Russo on näitä kaikkia – ja perinpohjaisesti. Legendaarinen muotikuvaaja Helmut Newton onkin kuvaillut häntä sanaparilla ”fashion maniac”.

Myös pelkillä ADR-nimikirjaimillaan tunnettu nettiajan muotivaikuttaja ponnahti julkisuuteen katutyylivalokuvaajien Jak&Jilin ja Sartorialistin kuvien ansiosta vuonna 2006. Annan viisi vuotta sitten aloittamalla omalla nimellä toimivalla blogilla (www.annadellorusso.com) ja hänen Instagram-tilillään @anna_dello_russo on miljoonia seuraajia. Hän kirjoittaa ja kuvaa omaa elämäänsä ja arkeaan, joka on täynnä matkustelua, muotia – ja joogaa, jolla hän aloittaa joka aamun.

Anna pukeutuu aina suoraan näytöslavoilta peräisin oleviin luomuksiin. Hänen tyyliinsä kuuluvat isot turkit, kimaltelevat asusteet, korkokengät, logot, lyhyet mekot ja näyttävät päähineet. Keskustelupalstoilla tyyliä on kritisoitu niin kitsimäiseksi kuin mauttomaksikin. Toisaalta sen mutkattomuus, hauskuus ja hällä väliä -asenne ihastuttavat.

Annan kiinnostus muotiin syntyi nuoruudessa eteläitalialaisessa Barin kaupungissa, kun hän ihasteli vanhempiensa ystävien vaatteita ja asusteita. Hän opiskeli taidehistoriaa ja valmistui muotialan maisteriksi Milanosta. Opintojen jälkeen Anna siirtyi työskentelemään ensin Vogue Italialle, sitten L’Uomo Voguelle. Vuodesta 2007 lähtien Anna on työskennellyt Japanin Voguessa tittelillä Editor at Large ja lehden luovana konsulttina. Vuonna 1996 hän meni naimisiin upeassa Dolce & Gabbanan puvussa. Avioliitto jäi lyhyeksi, ja eropäivänä Anna pukeutui mustaan Balenciagan pukuun.

Anna Dello Russon työnjälki muistuttaa hänen omaa tyyliään. Hänen muotieditoriaalinsa ovat värikkäitä, täynnä koruja ja asusteita. Japanin Vogueta onkin kuvailtu koko lehtiperheen uskaliaimmaksi ja kokeilevimmaksi. Se kannattaa napata tuliaiseksi reissusta, sillä Suomessa lehteä ei myydä.

Japanin pestistä huolimatta Milano on Annan koti. Siellä hänellä on kaksi asuntoa – yksi hänelle itselleen ja koiralleen Cucciolinalle. Toiseen asuntoon hän säilöö edellisen kauden muotiluomukset. Annan sanotaan omistavan esimerkiksi yli 4 000 kenkäparia ja 250 mustaa smokkitakkia, eikä hän mielellään pukeudu samaan asuun kahdesti.

Tämän vuoden Gloria Fashion Show oli upea myös musiikkinsa puolesta. Kuuntele tästä näytöksessä esiintyneen D.R.E.A.M.-dj-duon eli Taika Mannilan ja Lina Schifferin soittolistan parhaat palat.

Suomalaistähti Alman Karma on nappivalinta catwalkille.

 

Michael Jacksonin klassikko vetää tanssilattialle. 

 

Malilaistaustaisen Inna Modjan Tomboctou henkii asennetta.

 

Lontoolainen tuottaja Aaron Jerome on mies SBRKT:n taustalla.

 

Led Zeppelin ei jätä kylmäksi.

Kuuntele kaikki näytökset biisit täällä.

Sekä Glorian muotinäytös että yleisön vaatevalinnat saivat Sara La Fountainilta kehuja.

Sara La Fountain oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Gloria Fashion Show'n yleisössä. Näytöksen lisäksi hän kehui myös yleisön tyylitajua ja asuvalintoja.

"Hienolta näyttää, tosi kansainväliseltä", hän kiitteli.

 

Gloria Fashion Show juhlisti elämäniloa ja muodista nauttimista. Tästä pääset katsomaan koko näytöksen.

Tämän vuoden Gloria Fashion Show jakaantui viiteen osaan: Itsevarmuus, Särmä, Seikkailunhalu, Nokkeluus, Eleganssi ja lopun finaaliesitykseen.

Näytöksen tekijät:

TYYLI

Liisa Kokko + tiimi Jonna Luostari, Annika Penttinen, Jussi Pyykönen, Emmi Aatola ja Piia Heino

TILASUUNNITTELU

Ilkka Mälkiäinen

SCREEN-ANIMAATIOT

Anima Boutique

MEIKIT: We Care Icon

Miika Kemppainen

HIUKSET: L’Oréal Paris/Elnett

Sanni Syd

MALLIKOORDINOINTI

Leena Waggoner

RAKENTAMINEN JA TEKNIIKKA

Jaakko Peltomäki Oy

TUOTANTO

Spalt PR

TAPAHTUMAN SUUNNITTELU & PROJEKTIN JOHTO

Saila-Mari Kohtala

Sari Keurulainen

Mia Kemppi

ESIINTYJÄT

Itsevarmuus: Mette Linturi, Silva Poutanen ja Venla Keskinen

Särmä: Ronya

Seikkailunhalu: Waltteri Torikka

Nokkeluus: Oona Kivelä ja Santeri Koivisto

Eleganssi: Martta Valkeus

Finaali: Pakilan Voimistelijat

 

Huom. Väliaikaesityksiä lukuun ottamatta videolla soi eri musiikki kuin näytöksessä. Alkuperäisestä, mallien kävelyn aikana soineesta dj-musiikista vastasivat D.R.E.A.M-duon Taika Mannila ja Lina Schiffer

 

Kaarina Kivilahden asu oli nousussa olevan, ranskalaisen suunnittelijan käsialaa.

Kaarina Kivilahti saapui Gloria Fashion Show'hun ranskalaisen Alexandre Vauthierin suunnittelemassa asussa.

"Tämä on nyt kovimpia nousevia merkkejä maailmassa. Esimerkiksi Taylor Swift pukeutui merkkiin Oscar-gaalassa."

Näytöksen jälkeen Kaarinan matka jatkui vielä drag queen -shown tuomaristoon. Videolla hän kertoo, mitä Glorian muotinäytöksestä jäi päällimmäisenä mieleen.