Ystävän mielestä Leandra Medinen tyyli karkotti miehiä. Mitä siitä, sillä se on tuonut hänelle miljoonia ihailijoita.

 

New Yorkin New Schoolissa journalismia opiskellut amerikkalainen Leandra Medine, 28, aloitti Man Repeller -muotibloginsa (manrepeller.com) huhtikuussa 2010. Blogin nimi viittaa naisten rakastamiin trendeihin, joihin miehet eivät perinteisesti ole olleet kovin ihastuneita: haaremihousuihin, haalareihin ja poikaystäväfarkkuihin.

Nimellä on myös toinen merkitys: se syntyi Leandran valitellessa ystävättärelleen epäonnistunutta rakkauselämäänsä, johon ystävätär tokaisi: ”Tietenkään kukaan ei halua deittailla sinua, ethän pukeudu miehiä varten.” Leandra käänsi älyttömän tokaisun vahvuudekseen. Hänelle muoti oli tärkeämpää kuin deittailu, joten hänestä tuli Man Repeller eli miesten karkottaja.

Moni kysyi, onko Leandra lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Vuonna 2012 blogin uskollinen lukijakunta yllättyi, kun Leandra ilmoitti naimisiin menostaan pankkiiri Abie Cohenin kanssa. Palauteryöppy oli valtava: Leandra ei ollut kertonut seurustelustaan blogissa, ja osa lukijoista oli oikeasti tuohtunut. Moni kysyi, onko tämä lainkaan uskottava miesten karkottaja, jos kerran menee naimisiin.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen. Vain viidessä vuodessa Man Repeller on kehittynyt pieneksi mediayhtiöksi, joka työllistää Leandran lisäksi kuusi ihmistä.

Sivusto sisältää nokkelasti ja humoristisesti kirjoitettuja muotianalyysejä, näytösarvosteluja, tyylivinkkejä, videoita ja podcastejä. Sivulla puidaan myös muotimaailman ulkopuolisia ajankohtaisia aiheita. Man Repeller kuuluu netin suosituimpiin tyyliblogeihin ja erottuu niiden massasta edukseen lähestyttävyydellään ja vitsikkyydellään, sillä se ei ota itseään turhan vakavasti. Kuukausittain sivukatseluja kertyy kymmenen miljoonaa, ja Instagramissa seuraajia (@manrepeller) on 1,2 miljoonaa.

Nykyään man repelling on saanut onneksi uuden, myönteisen merkityksen: itseään varten pukeutuminen.

Muotiviikoilla Leandra istuu näytösten eturivissä toimittajien, sisäänostajien ja julkkisten kanssa. Hän kuuluu aina tapahtumien kuvatuimpiin ja kiinnostavimpiin pukeutujiin. Tyyli on kiehtova ja naisellinen, mutta ei liian trendikäs, koreileva olematta yliampuva. Leandran tyylin kulmakiviä ovat runsaat rannekorut. Hän on ehtinyt jo kirjoittaa omaelämänkerrallisen teoksenkin, Man Repeller: Seeking Love, Finding Overalls.

Tämän vuoden Gloria Fashion Show oli upea myös musiikkinsa puolesta. Kuuntele tästä näytöksessä esiintyneen D.R.E.A.M.-dj-duon eli Taika Mannilan ja Lina Schifferin soittolistan parhaat palat.

Suomalaistähti Alman Karma on nappivalinta catwalkille.

 

Michael Jacksonin klassikko vetää tanssilattialle. 

 

Malilaistaustaisen Inna Modjan Tomboctou henkii asennetta.

 

Lontoolainen tuottaja Aaron Jerome on mies SBRKT:n taustalla.

 

Led Zeppelin ei jätä kylmäksi.

Kuuntele kaikki näytökset biisit täällä.

Sekä Glorian muotinäytös että yleisön vaatevalinnat saivat Sara La Fountainilta kehuja.

Sara La Fountain oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Gloria Fashion Show'n yleisössä. Näytöksen lisäksi hän kehui myös yleisön tyylitajua ja asuvalintoja.

"Hienolta näyttää, tosi kansainväliseltä", hän kiitteli.

 

Gloria Fashion Show juhlisti elämäniloa ja muodista nauttimista. Tästä pääset katsomaan koko näytöksen.

Tämän vuoden Gloria Fashion Show jakaantui viiteen osaan: Itsevarmuus, Särmä, Seikkailunhalu, Nokkeluus, Eleganssi ja lopun finaaliesitykseen.

Näytöksen tekijät:

TYYLI

Liisa Kokko + tiimi Jonna Luostari, Annika Penttinen, Jussi Pyykönen, Emmi Aatola ja Piia Heino

TILASUUNNITTELU

Ilkka Mälkiäinen

SCREEN-ANIMAATIOT

Anima Boutique

MEIKIT: We Care Icon

Miika Kemppainen

HIUKSET: L’Oréal Paris/Elnett

Sanni Syd

MALLIKOORDINOINTI

Leena Waggoner

RAKENTAMINEN JA TEKNIIKKA

Jaakko Peltomäki Oy

TUOTANTO

Spalt PR

TAPAHTUMAN SUUNNITTELU & PROJEKTIN JOHTO

Saila-Mari Kohtala

Sari Keurulainen

Mia Kemppi

ESIINTYJÄT

Itsevarmuus: Mette Linturi, Silva Poutanen ja Venla Keskinen

Särmä: Ronya

Seikkailunhalu: Waltteri Torikka

Nokkeluus: Oona Kivelä ja Santeri Koivisto

Eleganssi: Martta Valkeus

Finaali: Pakilan Voimistelijat

 

Huom. Väliaikaesityksiä lukuun ottamatta videolla soi eri musiikki kuin näytöksessä. Alkuperäisestä, mallien kävelyn aikana soineesta dj-musiikista vastasivat D.R.E.A.M-duon Taika Mannila ja Lina Schiffer

 

Kaarina Kivilahden asu oli nousussa olevan, ranskalaisen suunnittelijan käsialaa.

Kaarina Kivilahti saapui Gloria Fashion Show'hun ranskalaisen Alexandre Vauthierin suunnittelemassa asussa.

"Tämä on nyt kovimpia nousevia merkkejä maailmassa. Esimerkiksi Taylor Swift pukeutui merkkiin Oscar-gaalassa."

Näytöksen jälkeen Kaarinan matka jatkui vielä drag queen -shown tuomaristoon. Videolla hän kertoo, mitä Glorian muotinäytöksestä jäi päällimmäisenä mieleen.