Coco Chanel halusi vapauttaa naisen kädet. Samalla hän tuli luoneeksi maailman ehkä himotuimman laukun.

 

Klassikko-etuliitettä ei saa helposti. Tuotteen pitää olla ikoninen ja muuttumaton, mutta myös ajaton, käyttäjäystävällinen ja toimiva. Siis juuri sellainen kuin Chanelin Classic Flap Bag: musta, salmiakkikuviolla tikattu pehmeä lampaannahkalaukku kultaisella ketjulla.

Gabrielle ”Coco” Chanel suunnitteli laukkuikonin 1920-luvulla. Alkuperäisenä ideana oli vapauttaa naisen kädet. Hihnan idea tuli ensimmäisen maailmansodan sotilaiden olkalaukuista. Ketju muistutti Cocon lapsuuden orpokodin nunnien avainnauhoista, ja kulta oli perua Cocon kiinnostuksesta barokkiaikaan.

On huhuttu, että Chanel avaa tänä vuonna nettikaupan.

Coco Chanelin filosofian mukaan tuotteen sisäpuolen oli oltava yhtä virheetön kuin ulkopuolenkin. Kun laukun sisään kurkkaa, vastassa on burgundinpunainen nahkavuori. Värin ansiosta tavarat löytyvät helposti. Huulipunalle ja puuterille on omat lokeronsa. Laukun selkäpuolen taskuun pudottaa kätevästi parkkilapun tai vaihtorahat.

Karl Lagerfeld otti ohjat Chanelin pääsuunnittelijana vuonna 1983, ja sen jälkeen klassikkoa on lanseerattu eri väreissä ja materiaaleissa, muun muassa samettisena. Nykyään laukkua on aina saatavissa neljässä eri koossa: small, medium, jumbo ja maxi. Muut koot vaihtelevat sesonkien mukaan. On huhuttu, että Chanel avaa tänä vuonna nettikaupan. Sitä ennen laukkuja voi käydä hypistelemässä tuttuun tapaan Helsingin Della Marga -liikkeessä.