Toukokuussa ensi-iltansa saanut Angry Birds -elokuva nousi listojen kärkeen lähes 40 maassa. Uuden aluevaltauksen kynnyksellä ulkopuolisia epäilijöitä riitti, mutta Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta vakuuttaa, että yrityksen visio pysyi kirkkaana alusta loppuun saakka.

Kun Kati Levoranta aloitti Rovion palveluksessa neljä vuotta sitten, Angry Birds -elokuva oli jo aluillaan. Vaadittiin kuitenkin vuosien pitkäjänteinen työ, ennen kuin se sai ensi-iltansa vuoden 2016 toukokuussa. Levoranta kertookin oppineensa valtaisan projektin aikana, etteivät asiat tapahdu hetkessä.

Elokuva merkitsi viihdeyhtiölle ja koko mobiilipelialalle uutta aluevaltausta, eikä ulkopuolisilta epäilyiltä voitu välttyä. Levoranta kertoo, että yrityksen sisällä visio säilyi kirkkaana koko projektin ajan.

"Se ei ollut edes vaikeaa, sillä projekti oli äärimmäisen hyvin suunniteltu. Pysyimme koko ajan aikataulussa ja budjetissa, eikä koskaan käynyt mielessä, onnistuuko tämä vai ei. Ulkopuolisista epäilyistä huolimatta oma porukka oli koko ajan mukana, ja kaikki meni projektisuunnitelman mukaisesti", hän sanoo.

Menestyksen lisäksi uusi aluevaltaus merkitsee Roviolle uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ja Roviolla pohditaan nyt eri vaihtoehtoja, jotta tämän hetkinen tilanne voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

"Elokuva oli askel seuraavalle tasolle koko brändin osalta. Linnut näyttävät erilaiselta: niillä on siivet sekä jalat ja ne puhuvat, mikä tuo paljon variaatiomahdollisuuksia muidenkin tuotteiden osalta." Kati Levoranta

"Elokuvan myötä siirryimme pieneltä screeniltä isolle screenille, mutta projekti oli askel seuraavalle tasolle koko brändin osalta. Linnut näyttävät erilaiselta: niillä on siivet sekä jalat ja ne puhuvat, mikä tuo paljon variaatiomahdollisuuksia muidenkin tuotteiden osalta. Mietimme juuri eri vaihtoehtoja, ja hylkäämme nopeasti ne, jotka eivät toimi", Levoranta kertoo.

Myös DNA:n yrityspuolen markkinoinnista vastaava Paula Miettinen kannattaa ketterää ja kokeilevaa toimintamallia. Juttusarjan kolmannessa osassa hän selvittää, millainen työkulttuuri Roviolla vallitsee. Mikä Angry Bird -elokuvaprojektissa oli haastavinta? Mitä siitä opittiin?

Kohtaamisia-juttusarjassa DNA:n yritysliiketoiminnan markkinoinnista vastaava Paula Miettinen keskustelee kiinnostavien vaikuttajien kanssa ajankohtaisista, työelämään liittyvistä muutoksista ja mahdollisuuksista. Juttusarjan kolmantena vieraana on viihdeyhtiö Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta. #dnavierashuone

KUKA?

Kati Levoranta, 46

Toimitusjohtaja, Rovio

Yrittää oppia työssään jotain uutta joka päivä.
Motto: Lahjakkuudet voittavat otteluita ja tiimit mestaruuksia.

Haasteista syttyvä Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta osallistui viime syksynä teräsmieskilpailuun, mutta rankka urheilu tarvitsee vastapainoksi myös rauhoittumista. Levon tärkeydestä hän muistuttaa säännöllisesti myös omalle tiimilleen.

Kati Levorantaa ajavat eteenpäin uudet haasteet niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Viime syyskuussa Levoranta osallistui Mallorcan teräsmieskilpailuun, joka pitää sisällään 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometria pyöräilyä ja maratonjuoksun haastavassa maastossa. Maaliin pääsy oli suoritus, joka tuskin unohtuu.

"Tunteet menivät laidasta laitaan, mutta en päästänyt itseäni ajattelemaan, etten jaksa. Piti vain puskea, ja muistaa, että olen harjoituksissa tehnyt kaiken minkä voi tehdä, että kyllä tämä onnistuu. Ajattelin myös, etten voi pettää taustajoukkojani, sillä siisti. Vaikka kyllä se sellaista tahdon voimalla menemistä on", hän kuvailee koettelemustaan.

Urheilun rinnalle Levoranta kaipaa myös rauhallisia hetkiä, jolloin voi vain olla. Silloin hän saattaa lukea tai viettää aikaa teini-ikäisten poikiensa kanssa. Levoranta haluaa esimerkillään muistuttaa omalle tiimilleen, kuinka tärkeää lepo on jaksamisen kannalta.

"Nykyään aikataulut ovat äärimmäisen tiukkoja ja kaikki tapahtuu hetkessä. Esimiehen yksi tärkeimmistä tehtävistä on pitää huolta siitä, että tiimiläiset jaksavat. Toimistolla ei tarvitse olla yötä myöten. Välillä pitää mennä kotiin ja levätä, jotta on taas hyvä tulla takaisin. Elämää pitää olla myös työn ulkopuolella", hän toteaa.

Tiimin merkitys ja yhdessä tekemisen tärkeys korostuvat Levorannan puheessa usein. "Yksi mottoni on, että lahjakkuudet voittavat otteluja, mutta tiimit mestaruuksia. Yksin voi saada aikaan tiettyjä asioita, mutta tiimit ovat aina vahvempia", hän tiivistää.

"Lahjakkuudet voittavat otteluita, mutta tiimit mestaruuksia. Yksin voi saada aikaan tiettyjä asioita, mutta tiimit ovat aina vahvempia." Kati Levoranta

Myös DNA:n yrityspuolen markkinoinnista vastaava Paula Miettinen pohtii usein yrityskulttuurin merkitystä jaksamisen kannalta. Nyt kaksi naista ovat kokoontuneet Kalastajatorpan Tennisklubille vaihtamaan ajatuksia. Juttusarjan toisessa osassa selviää, kuinka Kati Levoranta huolehtii tiimistään. Mitä urheilu on hänen elämäänsä tuonut? Entä mitä hän opettaa omille pojilleen?

Kohtaamisia-juttusarjassa DNA:n yritysliiketoiminnan markkinoinnista vastaava Paula Miettinen keskustelee kiinnostavien vaikuttajien kanssa ajankohtaisista, työelämään liittyvistä muutoksista ja mahdollisuuksista. Juttusarjan kolmantena vieraana on viihdeyhtiö Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta. #dnavierashuone

KUKA?

Kati Levoranta, 46

Toimitusjohtaja, Rovio

Yrittää oppia työssään jotain uutta joka päivä.
Motto: Lahjakkuudet voittavat otteluita ja tiimit mestaruuksia.