Näyttelijälegenda Marlene Dietrich suosi tyyliä jo 1930-luvulla.

Maailman ehkä tunnetuin kynsityyli, ranskalainen manikyyri, syntyi tarpeesta säästää aikaa.

Kynsien klassikkomanikyyrin teki suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 1975 elokuvameikkaaja ja kynsilakkamerkki Orlyn perustaja Jeff Pink. Alkujaan se tunnettiin nimellä the natural look, luonnollinen tyyli, eikä sen alkuperäisestä keksijästä ole yksimielisyyttä. Yhden tarinan mukaan Max Factor kehitteli sen Pariisin fashionistojen tarpeisiin 1930-luvulla.

Tyylin läpimurron syynä oli Jeff Pinkin havainto, että Hollywoodin naisnäyttelijöiden asujen vaihdot ja niihin sopivat lakkaukset veivät elokuvatuotannossa liikaa aikaa. Luonnollinen lakkaustyyli antoi kynsille huolitellun ilmeen, sopi moneen rooliasuun eikä vienyt huomiota asukokonaisuudelta. Ranskalaisessa manikyyri ssä kynsi lakataan läpikuultavalla lakalla ja kärki peittävällä valkoisella, joten se on kuin parannettu versio luonnollisesta kynnestä.

Kokeileva lakkaaja vaihtaa perinteisen valkoisen kynnenpään vaikkapa oranssinpunaiseksi.

Tyyliä alettiin nimittää ranskalaiseksi, koska nimi antaa vaikutelman tyylikkyydestä ja hienostuneisuudesta.

Nyt klassikkolakkaus on tehnyt comebackin kesäksi. Kokeileva lakkaaja vaihtaa perinteisen valkoisen kynnenpään vaikkapa oranssinpunaiseksi Veronica Beardin malliston henkeen tai hopeiseksi kuten Tomen kevät-kesän mallistossa. Ranskalaiselle manikyyrille tyypillistä kaaren muotoa voi muotoilla maun mukaan, tai jopa jatkaa sitä kehyksen tapaan kynnen ympäri. Myös klassista pohjaväriä voi muunnella ja kokeilla vaikka luonnollista beigeä tai metallin sävyjä. G